Speltips Heroic - Astralis

Bild från Bildbyrån

Kvartsfinal i Köln!

Kvartsfinalen i IEM Cologne är här, och jag har ett speltips mellan Heroic och Astralis!

Heroic har vunnit 2 av 3 matcher här i Köln. De började med att besegra TheMongolz med 2-1 i kartor. Därefter fortsatte de sin framgång genom att besegra Monte med 2-0 i kartor, men i den tredje matchen förlorade de mot ENCE med 2-1. Det är värt att notera att Heroic var stora favoriter att vinna mot ENCE, men ENCE är ett lag med en oerhört hög högstanivå, och när de är på spelhumör kan de besegra precis vem som helst. ENCE:s största problem är att de inte riktigt kan upprätthålla en stark nivå under en längre period. Det är inte så att Heroic är i dålig form; ENCE var helt enkelt bra, och matchen var otroligt jämn och kunde ha slutat åt vilket håll som helst. Avgörande kartan slutade med en knapp 16-14-vinst för ENCE.

Heroic föll tidigt i förra årets IEM Cologne. Den här gången är de en av favoriterna att vinna hela turneringen!

Astralis är ett lag som har överraskat de flesta, skulle jag säga. Personligen har jag inte särskilt höga förväntningar på detta lag, men vi måste ändå ge dem erkännande för att de har tagit sig hela vägen till kvartsfinalen. Det kan nästan betraktas som någon form av överprestation. Jag tycker inte att deras femma är särskilt skrämmande. Dessutom tror jag att en del av förklaringen ligger i att många lag har genomgått förändringar i sina lineup, alltså bytt spelare, och detta har gjort att matcherna har blivit mer öppna och resultatet är mer oviss. Samtidigt har Heroic hållit sitt lag intakt inför den nya säsongen, vilket ger dem en starkare kontinuitet.

Bannar Ancient?

Astralis kommer som vanligt att banna (välja bort) Mirage, eftersom de alltid gör det och det kommer de förmodligen göra även i denna match, särskilt med tanke på att Heroic är starka på den kartan. Men det är ändå inte Heroics förstaval när de väljer kartor.

Heroic å andra sidan bannar alltid Anubis. Men med tanke på att Astralis sällan spelar den kartan (endast två gånger av de senaste 20 kartorna, och de har förlorat bägge gångerna) så ser jag faktiskt inte varför Heroic skulle välja att banna den som sin första bann. Istället tror jag att de kommer att banna Ancient, eftersom Astralis har varit väldigt starka på den kartan.

För mig låter det logiskt, och om det sker i den ordningen så känns det faktiskt som att Heroic kan vinna med 2-0 i kartor. Den största anledningen till att Astralis har tagit sig igenom turneringen är att inget lag har bannat Ancient, en karta där Astralis, som sagt, är väldigt duktiga på.

Speltips i IEM Cologne!

Med det sagt väljer jag att spela på Heroic som vinnare av denna match med 2-0 i kartor. Det ger ett bra odds och är ett troligt utfall enligt mig. Jag anser att Astralis har överpresterat, delvis på grund av att de alltid har fått spela sin bästa karta, men den här gången tror jag att det kommer att ta stopp mot världens kanske bästa lag, Heroic. Jag lägger spelet hos Nordicbet. Gå till spelet och välj sedan menyn "kartor", därefter väljer du "Kartor – rätt resultat" för att hitta rätt spel.