Storvreta Vs Falun
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Inför SM-finalen Storvreta vs Falun

SSL 19 april 2018

På lördag gör Storvreta och Falun upp om vilka som är Sveriges bästa innebandylag. SM-final mellan två klubbar som ha turats om att vinna guldet de senaste åtta åren! Här ger vi dig allt du behöver veta inför lördagens final.

Fakta om matchen
  • Liga: SSL
  • Match: Storvreta vs Falun
  • Datum: Lördag 21 april kl 15:15
  • Plats: Ericsson Globe Arena, Stockholm
  • TV: Sportkanalen, C More Stream
  • Odds 1x2: 2.28 - 5.40 - 2.15
  • Odds Ö/U 10.5: 1.76 - 1.95

Spela på matchen hos LeoVegas

Inför Storvreta - Falun

Att det skulle bli Storvreta mot Falun i SM-finalen för SSL 2018 är nog ingen förvånad över. Lagen har prenumererat på guldet de senaste åtta åren och har varit favoriter även inför denna säsong. Under grundserien var det just Storvreta och Falun som var dominanta och slutade etta respektive två med tre poängs skillnad mellan lagen till Storvretas fördel. Inför lördagens final är det dock Falun som är knappa favoriter även om oddsen är väldigt jämna. Vi kan minst sagt räkna med en jämn final mellan Sveriges två bästa innebandylag på ett slutsålt Globen!

Oddsen inför Storvreta vs Falun

  • Storvreta att vinna - 2.28
  • Oavgjort - 5.40
  • Falun att vinna - 2.15
  • Över 10.5 mål - 1.76
  • Under 10.5 mål - 1.95

Spela på Storvreta vs Falun hos LeoVegas här

Storvretas väg fram till SM-Finalen 2018

Storvreta vann grundserien med 77 poäng på 32 matcher, tre poäng framför Falun och med hela 17 poäng ned till trean Pixbo. Laget förlorade endast tre matcher efter ordinarie tid och målskillnaden slutade på 249-148 +101. Mycket har man att tacka lagets poängkung Albin Sjögren som stod för hela 70 poäng med 32 mål och 38 assist. Men även spelare som Henrik Stenberg (59p), Valdemar Ahlroth (56p), Jimmie Pettersson (48p) och målvakten Viktor Klintsen bör nämnas.

Slutspelet blev en enkel resa för Storvreta som slog ut Helsingborg i kvartsfinalen med 4-0 i matcher för att sedan slå ut Mullsjö i semifinalen med 4-2 i matcher. Nu väntar en betydligt tuffare uppgift på söndag mot ett Falun som man förlorade två av säsongens tre matcher mot.

Faluns väg fram till SM-Finalen 2018

Fjolårets mästare och årets favoriter Falun har haft en enkel väg fram till årets SM-Final. I grundserien slutade man förvisso två bakom Storvreta men hade bra med marginal ned till trean Pixbo. Likt Storvreta var slutspelet en enkel resa då man slog ut Dalen i kvartsfinalen med 4-0 och sedan Linköping i semifinalen med 4-1 och en slakt i den sista matchen med 12-2. Tongivande spelare för Falun har som vanligt varit Rasmus Enström (63p), Alexander Galante Carlström (57p), Omar Aldeeb (56p) och Alexander Hallén (48p). Nu står man som favoriter inför lördagens final mot ett Storvreta som man spelade oerhört jämnt mot i grundserien och slutade tre poäng bakom i tabellen.

Matchen spelas på lördag klockan 15:15 och sänds gratis på C More om ni inte har förmånen att vara på plats i Globen!