BB230815 BB840
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Inför UEFA Super Cup-finalen 2023

Fotboll 15 augusti 2023

Det har blivit dags för två av Europas bästa klubbar att göra upp och detta i en finalmatch som utspelar sig på Karaiskakis-stadion i Pireus i Grekland. Manchester City, vinnarna av Champions League säsongen 22/23 ställs mot Sevilla som samma säsong gick och vann Europa League och nu ska dessa klubbar göra upp om en ny titel, där City bär favoritskapet!

Om Manchester City - Sevilla i UEFA Super Cup-finalen

📅 När spelas finalen av UEFA Super Cup 2023?

Finalen av UEFA Super Cup 2023 spelas onsdagen den 16 augusti klockan 21:00 svensk tid.

🏟 Var spelas Manchester City - Sevilla?

Finalmatchen mellan Manchester City och Sevilla spelas på Karaiskakis-stadion i Pireus i Grekland. Arenan är till vardags hemmaplan för den grekiska storklubben Olympiakos FC.

📺 Vart sänds finalen av UEFA Super Cup 2023?

Matchen mellan Manchester City - Sevilla sänds hos TV4/TV4 Play+ Sport.

🎓 Vem dömer finalen av UEFA Super Cup 2023?

Domare till denna finalmatch mellan Manchester City - Sevilla är fransmannen, François Letexier. Han dömde Ligue 1-premiären mellan Clermont - Monaco, som Monaco vann med 4-2 så sent som i söndags, och delade då ut fyra gula kort i den matchen.

Speltips till Manchester City - Sevilla i finalen av UEFA Super Cup 2023

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
16 aug.
21:00
Manchester City - Sevilla
Fotboll
Bet: Manchester City gör mål i båda halvlekarna
 
16 aug.
21:00
Manchester City - Sevilla
Fotboll
Bet: Marcus Acuna tar ett kort
 

Inför Manchester City - Sevilla

Det är en finalmatch som ska spelas och en titel ska delas ut. Lagen som gör upp om denna titel som vinnare av UEFA Super Cup 2023 är vinnarna av Champions League från fjolårets säsong och de ställs mot vinnarna av Europa League. 

  • Manchester City - Sevilla 

Båda lagen har startat upp säsongen genom att ha hunnit med varsin ligamatch. 

Manchester City vann sin premiärmatch och det som bortalag mot Burnley på Turf Moor och segersiffrorna i den matchen blev 3-0.

Sevilla startade säsongen som hemmalag mot Valencia och i den matchen var det Sevilla som agerade förhandsfavoriter, men det var gästande Valencia som drog det längsta strået då de lämnade Estadio Ramón Sánchez Pizjuán med tre poäng efter en 2-1-seger.

Manchester City har även en annan tävlingsmatch i ryggen och det mot Arsenal på Wembley Stadium, där de två engelska storlagen möttes i finalen av Community Shield. Efter full tid hade vi 1-1 och matchen gick till straffar, där Arsenal till slut drog det längsta strået på Citys bekostnad. 

Inför denna finalmatch är det Manchester City som är förhandsfavoriter, men kom ihåg att matchen avgörs på neutral plan och att bollen är rund, så allt kan hända! 

Få en bonus till finalen av UEFA Super Cup 2023

Nya Expekt

Gratisspel värt 1500 från Expekt » Hämta bonusen här!

2 februari 2022

Expekt kommer med en helt ny och fräsch bonus till alla spelare i Sverige. Skapar man ett konto via denna kampanj får man hela 1500 kronor i bonuspengar. Ta del av erbjudandet ... Läs mer

Spela på Manchester City - Sevilla (1X2)

Bettingstugan tips: Manchester City - Sevilla

BB230815 BB851
Favoritseger + målfokus i finalen
Johan Videll

Johan Videll

Manchester City har revansch i sikte då de inte fick någon titel i Community Shield-finalen mot Arsenal efter en sur förlust på straffsparkar.

Sevilla öppnade säsongen som favoriter (knappt, men ändå) på hemmaplan mot Valencia, men stod inte för någon imponerande prestation.

Här är det Pep Guardiola och hans Manchester City som bär favoritskapet och vi ser framför oss att City har vad som krävs för att vinna finalen på Karaiskakis-stadion och att matchen dessutom passerar med över 2,5 mål är ett fint alternativ att lägga till för att höja oddset på att favoriten håller!

Spela Man City vinna och över 2.5 mål hos Expekt här och få en bonus