• Hem
  • Nyheter
  • Melodifestivalen - Dom går vidare från deltävling 2
Melodifestivalen 2018 Deltavling2 Odds
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Melodifestivalen - Dom går vidare från deltävling 2

Melodifestivalen 6 februari 2018

Vi ger dig förutsättningarna inför Deltävling 2 av Melodifestivalen 2018. Ta del av startordning, låtar, odds och artisternas chanser till att nå final.

Startordning - Deltävling 2

Precis som väntat fick vi i deltävling 1 se storfavoriten Benjamin Ingrosso ta sig vidare till finalen på Friends Arena. Men vi bjöds även på en överraskning då debutanten John Lundvik knep den andra finalplatsen, på förhand så stod John Lundvik i oddset 3.75 vilket tyder på att Melodifestivalen 2018 är en tävling fylld med överraskningar. 

Frågan är nu om vi kan förvänta oss en ny skräll på lördag när deltävling 2 ska avgöras eller om det blir dom två favoriterna LIAMOO och Margaret som går till final. 

Nedan hittar du startordningen och oddsen till vilka som går vidare från deltävling 2!

1. Samir & Viktor - Shuffla

(Låtskrivare: Andreas ”Stone” Johansson, Denniz Jamm, Costa Leon, Samir Badran, Viktor Frisk)

Samir Badran och Viktor Frisk har varit med i Melodifestivalen två gånger tidigare. Första gången var 2015 när dom framförde  "Groupie", en låt som tog dom hela vägen till final. Duons andra deltagande var året därpå med låten "Vi ska bada nakna", och även då gick dom hela vägen till final. I årets Melodifestivalen hoppas nu Samir & Viktor såklart på att dom ska ta sig till final för tredje gången i rad, enligt oddsen från Unibet är det 44% chans att dom kvalificerar sig för final. Är du en av dom som tror att Samir & Viktor går till final så finns det goda anledningar till att placera ett bet, då du erbjuds fina 2.25 pengarna.

2. Ida Redig - Allting som vi sa

(Låtskrivare: Yvonne Dahlbom, Jesper Welander, Ida Redig)

Ida Redig är en 30-årig sångare som nu gör debut i Melodifestivalen med låten "Allting som vi sa". För er som hör hennes namn för första gången så kan vi förbereda er på att ni kommer få hör en fartfylld poplåt som många kommer ha svårt att sitta still till. För tillfället säger Unibets odds att hon kommer sluta som fyra och alltså nå andra chansen, men frågan är om hon inte kommer att utmana om en finalplats. 

3. Jonas Gardell - Det finns en väg

(Låtskrivare: Calle Kindbom, Jonas Gardell, Mats Tärnfors)

Han var programledare för finalen av Melodifestivalen 2003 men Jonas Gardell har aldrig medverkat i tävlingen som deltagare, förrän nu. Vi har hört den folkkära sjunga i samband med sina shower och det ska nu bli intressant att se om publiken uppskattar hans sång även i detta sammanhang. Utgår vi från oddsen från Unibet så kan vi i alla fall konstatera att han absolut har en chans att nå en final. Gardell har nämligen på kort tid droppat från 10.00 till 3.75, vilket betyder att han just nu ska ha 27% chans till att gå vidare till final. 

4. Margaret - In My Cabana

(Låtskrivare: Anderz Wrethov, Linnea Deb, Arash Labaf, Robert Uhlman)

Förra veckan fick vi se en norsk deltagare (Kamferdrops) och denna helg är det dags för en deltagare från Polen. Margaret är dock inte helt okänd för er som har följt Eurovison Contest, hon var nämligen Polens bidrag 2016 när hon sjöng "Cool Me Down". På lördag ska hon sjunga "In My Cabana" och popartistens låt förväntas tas emot bra bland den svenska publiken. Margaret faktiskt favorit efter LIAMOO till att kvalificera sig till finalen på Friends Arena. 

5. Stiko Per Larsson - Titta vi flyger

(Låtskrivare: Stiko Per Larsson, Emil Rotsjö)

Den 39-åriga artisten från Dalarna vann "P4 Nästa 2017", en musiktävling som är till för nya och etablerade artister. Nu ett år senare hoppas Stiko Per Larsson på ett lyckosamt resultat även i Melodifestivalen. Enligt oddsen från Unibet ser det dock ut att bli svårt att ta sig vidare final, spelbolaget håller nämligen Stiko Per Larsson som den artist med lägst chans att gå vidare till final (10%). 

6. Mimi Werner - Songburning

(Låtskrivare: Göran Werner, Mimi Werner, Niki Niki, Carl Varga, Johan Åsgärde, Oliver Lundström)

Mimi Werner deltog i Melodifestivalen år 2016 när hon sjöng Ain't No Good, tyvärr räckte det inte till andra chansen eller final utan Mimi Werner åkte ut redan i första momentet. I år hoppas hon på att hennes låt "Songburning" mottags bättre av publiken och att hon i år får uppträda i tävlingen mer än en gång. Just nu är Mimi Werner en underdog till att gå vidare då oddsen står i 5.75 till att hon slutar bland dom två bästa i deltävling 2. 

7. LIAMOO - Last Breath

(Låtskrivare: Liam Cacatian Thomassen, Morten Thorhauge, Peter Bjørnskov, Lene Dissing)

Benjamin Ingrosso var den stora favoriten till att ta sig till final i deltävling 1 och inför helgens deltävling i Göteborg är det Idol-vinnaren LIAMOO som har bäst chanser till att kvalificera sig till final. LIAMOO uppträder med låten "Last Breath" och med tanke på vad han visade upp i idol, så bör vi kunna förvänta oss en R&B/Hip-Hoplåt. Något som inte är den vanligaste genren i Melodifestivalen, men som enligt oddsen ser ut att vara uppskattat. I skrivande stund så är det enligt Unibets odds 91% att han går vidare till final. 

DELTAGARELÅTODDS% GÅ VIDARE
LIAMOOLast Breath1.1091%
MargaretIn My Cabana1.6561%
Samir & ViktorShuffla2.2544%
Ida Redig
Allting som vi sa3.0033%
Jonas Gardell
Det finns en väg3.7527%
Mimi WernerSongburning5.7517%
Stiko Per Larsson
Titta vi flyger
10.0010%