• Hem
  • Nyheter
  • Uppdaterade odds: De vinner Allsvenskan 2023
Pokalen som allsvenska vinnaren far
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Uppdaterade odds: De vinner Allsvenskan 2023

Allsvenskan 11 oktober 2023

29 omgångar är spelade och nu återstår bara en omgång när Allsvenskan ska avgöras. Två lag har fortfarande chansen att plocka hem Lennart Johanssons pokal. Läs allt om oddsen här!

Så tror spelbolagen om de sista omgångarna av Allsvenskan 2023

Odds uppdaterade 6 november 2023

Vinnare av Allsvenskan 2023

Läs mer odds till Allsvenskan

AIK och IFK Goteborg riskerar aka ur Allsvenskan

EXPERTANALYS: Så stor är risken att IFK Göteborg eller AIK åker ut

Allsvenskan 11 oktober 2023

Allsvenskan är 26 omgångar gammal och nu ska allt avgöras. Två storlag som inte ligger så bra till är AIK och IFK Göteborg. Spelbolaget Bet365 har oddslista på hur stor ... Läs mer

Bettingstugan analyserar vinnaroddsen
Jonas Weimer

Jonas Weimer

Nu drar det ihop sig rejält. Häckens europaspel har gjort att de tappat lite mark. Och bättre lär det inte bli. Med tanke på att man nu har sex poäng upp till Elfsborg räknar jag bort mästarna. Även om man går rent räcker det nog inte. Och då har man ändå fyra rätt tuffa matcher kvar.

Elsborg har även de svettiga matcher kvar. Ett AIK man nog gärna mött om ett par omgångar istället. Gnaget har fortfarande inte säkrat det allsvenska kontraktet och har dessutom hittat lite form. Exakt samma läge i omgången efter borta mot Göteborg innan man har Degerfors hemma. Jag tror att man tar sex poäng i dessa tre matcher och då är det en guldmatch som väntar i Malmö.

Malmö kommer förstås göra processen kort med Varberg i nästa omgång men även Norrköping som inte har något att spela för bör bli en munsbit. Häcken kommer även de troligtvis ha spelat bort sig från guldet när man möter dem den 5e november. Jag tror det kan bli 7 pinnar här och då väntar en guldmatch mot Elfsborg.

I denna guldmatch håller jag Malmö som favoriter. Hemmaplan, spelare som kommit tillbaka från skador och naturgräs. Man har även mer rutin av dessa matcher medan Elfsborg kan drabbas av guldfrossa. Spännande ska det bli men jag tror på Malmö till 2,20 ggr pengarna.

Odds till nästa omgång

Odds uppdaterat 11 oktober 2022

Bästa spel till nästa omgång
Jonas Weimer

Jonas Weimer

Jag säger nog ändå Malmö FF -2.5 mot Varberg även om linan är hög. Oddset 1.88 är ändå okej. Jag tror det här blir en match man kommer jobba för att bättra på sin målskillnad för det kan bli guld värt i slutändan.

Malmö - Varber

Häcken - Norrköping

Elfsborg - AIK

Fem snabba till Bettingstugans expert

Vem vinner SM-guld: Malmö FF

Vem blir tvåa: Elfsborg

Vilka åker ur: Degerfors och Varberg. BP får kvala.

Vilket lag ser du fram emot i Allsvenskan 2023: Västerås SK, ger mig en promenad till allsvensk fotboll 2024.

Vem briljerar sista omgångarna: Jag tycker AIK:s inlånade spelare Besart Celina går från klarhet till klarhet. Möjligt att han kan pricka formen ordentligt nu med landslagsuppehållet.