Speltips: Alaves - Getafe 13/7 "Tuff match med mycket på spel"
Speltips Alaves - Getafe

Bild från Bildbyrån

Tuff match med mycket på spel

Det börjar dra ihop sig i spanska La liga för den här säsongen. Endast tre omgångar återstår för Alaves och Getafe när de ska göra upp i en match där lagen slåss på olika håll i tabellen.

Jag väljer att investera i 1X och över 5 kort (3-vägs) på Bet365 (skapa ett spel) till 2.50. För vinst behövs alltså vinst Alaves eller oavgjort och över 5.5 kort i matchen.

Alaves förutsättningar i tabellen
Hemmalaget Alaves har hamnat i ett utsatt läge i tabellen. Man har endast 3 poäng till godo på Leganes och Mallorca som är under strecket och jagar. Man leder inbördes möten mot Mallorca på målskillnad men har spelat 1-1 mot Leganes två gånger vilket gör att de har samma inbördes statistik, där Alaves just nu har en målskillnad på -21 och Leganes -23.
Alaves återstående matcher efter denna är mot Betis borta och Barcelona hemma.
Leganes har Bilbao borta och Real Madrid hemma.
Mallorca har lättast schema med Granada hemma och Osasuna borta.
Vinner Alaves mot Getafe har man mer eller mindre säkrat nytt kontrakt. Men spelar man oavgjort kommer det vara väldigt mycket värt för Alaves. Även om man såklart vill vinna här så innebär en poäng i princip att man tvingar Leganes och Mallorca till två vinster för överlevnad i sina två sista matcher. Jag är därför ganska säker att man försiktigt kommer gå för vinsten. Med det menar jag att de framför allt inte vill riskerna en förlust som prio i matchen.

Getafes förutsättningar i tabellen
Getafe ligger just nu på plats 6 i tabellen. Det tar dem till Europa League. Plats 7 innebär kval till samma turnering och den sista platsen för europaspel. Just nu är det 5 lag som slåss om de två sista platserna. Det är så jämnt att det endast skiljer tre poäng mellan Getafe på sjätteplats och Granada på plats 10. För att texten inte ska bli för lång för er kan jag nämna att i Getafes återstående matcher väntar ett CL-klart Atletico Madrid och Levante som inte har något att spela för. Getafe har enligt mig den mest fördelaktiga avslutningen av sina konkurrenter. De har en liknande situation som Alaves där en vinst hade satt spiken i kistan men där en poäng är viktig och sätter stor press på de andra lagen.

Analysen
Jag tror i vanlig ordning på en tuff och stökig match när Getafe är inblandade. Getafe drar på sig mest kort och fouls i hela Europa och lär inte ändra sin inställning för Alaves skull. Getafe har 4 spelare avstängda pga sin kortskörd till den här matchen. Lagets näst bästa målskytt Angel har samlat på sig tillräckligt med gula kort. Suarez, Nyom och Etxeita drog alla på sig rött kort efter slutsignalen senast mot Villareal och är också avstängda. Av dessa är Suarez viktigast med sin fina högerfot i samband med fasta situationer. Ha även i åtanke att Getafe är slitna pga en krävande spelstil. De behöver all bredd de kan hitta på bänken, så fyra avstängningar i en och samma match kommer påverka dem.
Alaves är det laget i ligan som foular mest efter Getafe. De ligger även fyra i kortligan. Med andra ord är det också ett tufft spelande lag. Jag tror matchens viktiga karaktär i kombination med lagens aggressiva spelstil är en god förutsättning för kort i matchen.
Domaren i matchen (Fuertes) kommer inte vara ett hinder. Han snittar 6 gula kort per match och är bland de flitigaste i den statistiken. 102 gula och 3 röda på 17 matcher hittills denna säsongen.
Jag tror att denna matchen kommer sluta oavgjort i kombination med kortspelet. Men om det är något lag som vinner så tror jag mer på Alaves. Getafes avstängningar gör det inte enkelt för dem. Dessutom tror jag att Getafe kommer vara det tröttare laget i slutet på matchen. Därför känns 1X som det tryggaste valet.

Lycka till!

Gilla rek om du håller med Betting Sherlock

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
23 jan.
17:30
Kristianstad - Karlskoga
HockeyAllsvenskan
Spel: Karlskoga vinner
 
24 jan.
05:45
UFC 257:Dan Hooker vs. Michael Chandler
UFC
Spel: Michael Chandler vinner
 
24 jan.
06:45
UFC 257: Dustin Poirier vs. Conor McGregor 2
UFC
Spel: Ingen nedtagning i matchen
 
24 jan.
17:00
Rennes - Lille
Ligue 1
Spel: Båda lagen gör mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 22 januari 2021

Det är jackpot på Stryktipset denna vecka med 12 miljoner som ska läggas på den redan höga omsättningen. En hel del kluriga matcher från fyra olika ligor och cuper. Det här blir ... Läs mer

Sveriges spelschema » Fotbolls-EM 2021

EM 2020 21 januari 2021

Sverige är som ni alla vet klara för Fotbolls-EM 2021. Det nya året är här och nu börjar uppladdningen inför sommarens stora fotbollsevenemang! Här hittar ni all info som finns ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2021

Det är dags för ny omgång av Stryktipset. Ett Stryktips som är vad bänkpress är för gymträning. Det som alla pratar om och det som alla vill bli bra på! Några som är just det är ... Läs mer

Veckans dubbel med Weimer och Bobby

Fotboll 14 januari 2021

Våra experter kommer med ett nytt spel till fredagskvällen! Följande dubbel ger fina 2.82 i odds! Dessutom: rygga spelet och få en bonus! Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.1)

FA Cup 7 januari 2021

År 2021 inleds på riktigt på lördag då Stryktipset har sin första omgång detta år! Vi får även en sprakande start på spelåret då inte mindre än 13 FA-cupmatcher ska analyseras. ... Läs mer