Speltips Alaves - Getafe

Bild från Bildbyrån

Fullpott för Alaves!

Lördagens enda batalj i den spanska La Liga hämtas från Mendizorroza där Deportivo Alaves gästas av Getafe. Två mittenlag som har säkrat kontraktet till nästa säsong och som inte har någon chans heller till spel ute i Europa. Formkurvorna pekar åt olika håll. Något som väntas bli avgörande i matchen.

ALAVES

Tränaren Luis Garcia (i bild) har överträffat alla förväntningar med laget som tog sig upp från Segunda Division till den högsta ligan i Spanien. Med två omgångar kvar ligger man på en 11:e plats i tabellen. En av de avgörande faktorerna är hemmaspelet, som har varit minst sagt stabilt.

Formen är fortsatt bra, även om det blev en storförlust sist mot de nya mästarna Real Madrid på Santiago Bernabeu. Innan dess klarade man av att kryssa mot dåvarande tabelltvåan Girona. Samt att man tog tre raka segrar över Atletico Madrid, Celta Vigo och Valencia, utan att släppa in något mål.

GETAFE

Samtidigt brottas tränaren Jose Bordalas med formen hos spelarna. Med tre raka nederlag i ryggen, utan att ha hittat nätmaskorna en enda gång, mot Athletic Bilbao, Cadiz och Atletico Madrid, är formen urusel. Laget skapar ytterst lite när de väl erövrar bollen. Då är det svårt att näta.

En av anledningar till det svaga spelet är att centrallinjen saknas. Mittbacken Djene, den centrala mittfältaren Mauro Arambarri och målskytten Borja Mayoral, plus några fler, är på skadelistan. Då är det svårt att försvara sig bra och framförallt att bryta ner motståndarna.

MITT SPELTIPS

Med 8 segrar på 18 hemmamatcher är Alaves ett urstarkt hemmalag. Då ett av ligans mest formsvaga gäng kommer på besök är chansen stor att man reser sig efter nederlaget sist.

Mitt spel landar på att Alaves tar samtliga 3 poäng i matchen.

Oddsjämförelse Alaves - Getafe