Speltips Almeria - Alaves

Bild från Bildbyrån

Målsnål drabbning i Almeria

Spelbolag erbjuder jämna vinnarodds i fredagsmatchen i La Liga då Almeria ställs mot Alaves, på Power Horse Stadium. Tabelljumbon är på jakt efter sin första seger i ligaspelet. Men gästerna är formstarka och kan skapa oreda. Något målkalas lutar detta inte mot att bli.

ALMERIA

Det var heta känslor på Bernabeu då managern Gaizka Garitano blev utvisad hos Almeria, som hade en 2-0 ledning genom mål av Largie Ramazani och Edgar Gonzalez. Men som så många gånger förr kom Real Madrid tillbaka och vann med ett sent straffmål på övertid.

Säsongen har varit blytung med 6 intjänade poäng efter 21 omgångar. Däremot har försvaret skärpt till sig i och med tränarbytet. Nyligen har laget spelat mållöst både mot Mallorca och serieledarna Girona, båda på hemmaplan. Offensiven är okej, men har ett nytt avbräck på avstängde Largie Ramazani.

ALAVES

Efter att ha tagit sig upp till den högsta ligan i Spanien genom playoff spel har Alaves som mål att hålla sig kvar i divisionen. Förväntningarna har överträffats, med en 12:e plats i tabellen. Efter 0-1 förlusten mot Real Madrid har det blivit en delad pott mot Real Sociedad och två raka segrar över Sevilla och Cadiz.

Antonio Sivera (i bild) lyckades hålla nollan sist där Luis Rioja gjorde matchens enda mål på Mendizorroza mot nedflyttningshotade Cadiz. Alaves har problem i den sista tredjedelen. Det är bara just Cadiz som har nätat gånger än dem i ligaspelet. Det kommer inte vara lätt att bryta ner tabelljumbon heller.

MITT SPELTIPS

När lagen möttes tidigare under säsongen skapades ytterst lite. Med 10 minuter kvar avgjorde Aleksandar Sedlar för Alaves. En ny målsnål drabbning är att vänta, mellan två lag som kommer att prioritera försvarsspelet, först och främst. Därför bettar jag på att vi får se 0, 1 eller 2 mål som högst i matchen.