Speltips Almeria - Athletic Bilbao

Bild från Bildbyrån

Tabelljumbon får det tufft

Måndagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Power Horse Stadium där Almeria gästar av Athletic Bilbao. Medan Almeria ligger toksist och kommer med största sannolikhet att bli degraderade kämpar gästerna om en Champions League plats i tabellen. Bilbao är flera nummer större och har en enorm möjlighet att hålla sig på vinnarspåret.

ALMERIA

Det krävs ett mirakel för att laget ska hålla sig kvar i Spaniens högsta division. Inför omgång 24 är det 14 poäng upp till Real Mallorca, som är på säker mark. Laget är ensamma i ligan om att ännu inte ha vunnit. Sex gånger har det blivit kryss och hela 17 förluster finns på kontot. Uppsummeringen säger allt.

Managern Gaizka Garitano har kastats in för att försöka rädda laget kvar, men har inte lyckats. Bakom sig finns tre raka nederlag mot Real Madrid, Alaves och Valencia. Inget lag har släppt in fler mål, hela 51 gånger. Att hålla tätt mot Bilbao är inte trovärdigt heller.

ATHLETIC BILBAO

Man har alltid varit ett starkt lag i defensiven. Skillnaden med denna säsong är att anfallsspelet har fungerat. Gorka Guruzeta och Inaki Williams (båda i bild) har nätat 17 av lagets 42 ligamål. Även andra offensiva pjäser har bidragit, vilket ger managern Ernesto Valverde massor av målfarliga hot i den sista tredjedelen.

Inte mot med att man krigar om en topp 5 placering, där 4:an Atletico Madrid har 3 poäng fler i tabellen. Bilbao står med ena foten i finalen av Copa del Rey. I veckan besegrades samma Madrid-lag borta med 1-0 i den spanska cupen. I returen är det fördel Bilbao, som har en riktig bra form i alla tävlingar för tillfället.

MITT SPELTIPS

Nej, det är inte mycket som talar för att Almeria ska varken hålla sig kvar eller lyckas ta några poäng i detta stentuffa mötet. Skrällar kan ske, men Bilbao krigar om så pass viktiga poäng i ligaspelet att detta bör de inte sjabbla bort. Med anfallsspelare i toppslag ska det bara bli en ny seger.

Mitt spel blir därför att Athletic Bilbao kammar hem samtliga 3 poäng i matchen, till ett schysst odds.

Oddsjämförelse Almeria - Athletic Bilbao