Betting tips Europatipset » Söndag 13/1

Europatipset 13/1 » Tips, Analys & Spelförslag

Fin kupong på söndag med matcher från PL, Ligue 1, Coppa Italia och La Liga. Här kommer mina tips och spelförslag inför Europatipset på söndag den 13 januari. 

👊 Kupongens spik

 • Inter

🙏 Kupongens skräll

 • Bournemouth

1. Tottenham - Manchester United 1

Toppmatch och enligt de flesta inklusive mig helgens hetaste match. Upp till bevis för Ole Gunnar Solskjaer! Båda lagen kommer med fin form inför helgens match och räknar vi in cupmatcherna kommer Spurs med tre raka vinster och en målskillnad på 11-0. United har sedan Solskjaer tog över vunnit 5 av 5 med en målskillnad på 16-3. Det ska dock sägas att United haft ett otroligt lätt spelschema och även om man inte kan ta resultaten ifrån United så ställs de nu på ett riktigt prov. Spurs ställde upp med en stark elva i veckans match mot Chelsea och vann med 1-0. Dier, Wanyama och Moura saknas men annars har Spurs full trupp tillgänglig. United har lite bekymmer i backlinjen då Rojo är skadad, Bailly avstängd och Smalling tveksam till spel. Även Pogba är tveksam till spel. Jag tycker marknaden överskattar Uniteds senaste prestationer och även om de givetvis har blivit bättre under Solskjaer så håller jag Spurs som ett bättre lag för tillfället. På hemmaplan bör de enligt mig ha runt 50% chans till seger och till nuvarande 44% spikar jag ettan.

2. Everton - Bournemouth X2

Två lag som står på samma poäng efter 21 omgångar och två lag som jag håller som väldigt jämna denna säsong. Visst har Everton ett bättre lag på pappret och har en högre höjd. Men sett till de 21 omgångarna som har spelats finns det inget som tyder på att Everton varit bättre än Bournemouth. Båda lagen kommer med svag form och om vi räknar bort de betydelselösa cupmatcherna har Everton fyra torsk på sina fem senaste och Bournemouth har resultatraden 1-1-3 i ryggen. Everton har förvisso ett bättre truppläge med full trupp kontra Bournemouth som har en hel del avbräck. Men jag köper inte svenska folkets värdering på 69% för en hemmaseger. Jag tycker det är betydligt jämnare på förhand och med det sagt finner jag bra med spelvärde på X2 som spelas.

3. Marseille - Monaco 1X

Två lag som inte alls har nått upp till förväntningarna denna säsong med ett Marseille som har usel form och ett Monaco som varit klappkassa säsongen igenom. Marseille är en strulig klubb och när det inte stämmer så stämmer det inte, om ni förstår vad jag menar. Nu har laget sju raka utan seger och endast två vinster på lagets 13 senaste matcher. Truppläget ser bra ut men moralen är nedkörd i botten och tränare Rudi Garcia hänger minst sagt löst. Monaco ligger på en nedflyttningsplats vilket är smått otroligt med tanke på förväntningarna inför säsongen. Henry har ingen enkel uppgift då över tio spelare har saknats i princip inför varje match. Monaco är bättre än sin tabellposition och spelmässigt ser det inte lika bedrövligt ut som tabellen visar. Men trots allt saknas elva spelare inför helgens tuffa bortamatch och då är det ingen enkel uppgift för Henry. Marseille ska vara stora favoriter men 70% är för högt. Utgår från ettan men tar med krysset. 1X

4. Nantes - Rennes 2

Oddsen står sig väldigt jämna inför denna matchen och sett till oddsen tycker jag det finns värde på bortalaget. Jag har skrivit en längre analys inklusive ett speltips inför denna match som ni finner här. Jag tycker Rennes är bättre än vad sin tabellposition visar och jag har länge väntat på att det ska vända för klubben. Nu har det vänt. Om vi räknar bort cupmatcherna kommer Rennes med tre raka vinster i ligan med en målskillnad på 8-0! Nantes är inget dåligt lag men Rennes ska vara favoriter här i min bok. På Europatipset är Rennes endast streckade till 29% vilket är riktigt bra om man håller med min åsikt om att Rennes ska vara favoriter. Utgår från tvåan men tar med krysset på mitt större system.

5. Toulouse - Strasbourg 1X2

Väldigt oviss match mellan två lag som är ganska jämna. På pappret har Toulouse kanske ett något vassare lag men jag håller med tabellen om att Strasbourg varit det bättre laget denna säsong. Båda lagen kommer med fin form och vann sin senaste cupmatch där Toulouse tog en övertygande 4-1 seger hemma mot Nice och Strasbourg skrällde och slog Lyon borta med 2-1 efter en hel del flyt på sin sida. Jag tycker värderingen sitter ganska bra här och en helgardering känns som det bästa alternativet.

6. Torino - Fiorentina 2

Åttondelsfinal i Coppa Italia och här förväntar jag mig att båda lagen mönstrar starka elvor. De italienska lagen har haft ett litet uppehåll och har inte match förrän kommande helg. I Serie A skiljer det endast en placering och en poäng mellan dessa lag till Torinos fördel. Jag håller dock Fiorentina som det bättre laget, både på pappret och hur det sett ut spelmässigt denna säsong. På hemmaplan ska Torino vara favoriter men jag köper inte riktigt värderingen. Jag värderar nästan denna match som 50/50 utan kryss och ger iallafall Fiorentina 35% chans till seger. Till nuvarande 27% gillar jag verkligen tvåan som spelas.

7. Inter - Benevento 1

Här bör det råda stor klasskillnad vilket oddsen också speglar. Inter går starkt och placerar sig trea i Serie A efter 19 omgångar. Efter uttåget i CL har Inter absolut råd att lägga lite krut på Coppa Italia. På söndag väntar Serie B motståndet Benevento som inte ska ha något att säga till om här. Jag förväntar mig en stark Inter-elva och då bör de vinna 8-9 gånger av 10. Ettan spikas.

8. Napoli - Sassuolo X2

Napoli har haft en väldigt fin säsong och placerar sig välförtjänt tvåa i Serie A och föll på målsnöret i CL-gruppspelet. Vårens fokus blir att fortsätta jaga Juventus men framförallt bibehålla sitt avstånd nedåt och säkra en CL-plats till kommande säsong, samt gå långt i både EL och Coppa Italia. På söndag väntar Sassuolo som ska vara en "enkel" uppgift för Napoli. Men Sassuolo ska inte underskattas! Jag tycker De Zerbi gör ett utmärkt jobb med Sassuolo som spelar en väldigt attraktiv och framgångsrik fotboll. Jag tror många svenskar bara ser lagnamnen och noterar hemmafördelen vilket leder till en spiketta. Men jag tror det här kan bli en jämnare match än vad både spelbolagen och svenska folket förutspår. X2 till 17% lockar mig väldigt mycket och jag önskar att jag kunde spela det utanför Europatipset. X2 spelas.

9. Barcelona - Eibar 1

Det gör ont, men jag kommer att spela den raka ettan här trots att jag inte håller med om värderingen på 94%. Har ni råd och om ni vill ha chans på stora pengar ska denna match garderas! Visst talar i princip allt för ettan, Barcelona har ett bättre lag, bättre form och hemmafördel. Men Eibar är svårslagna och har ställt till det för många topplag tidigare. Jag ger inte Barcelona över 90% chans till seger men jag kommer ändå utgå från ettan. Barca ska ju bara vinna? (ironi).

10. Real Betis - Real Madrid X2

Det skiljer endast en placering och fyra poäng mellan dessa två lag efter 18 omgångar. Men det är såklart inget snack om att Real Madrid är det betydligt bättre laget vilket oddsen tydligt speglar då gästerna ges ett klart favoritskap trots bortaplan. Real Madrid har förvisso underpresterat rejält och det finns många faktorer bakom det. Att säga att det enbart beror på Ronaldo och Zidanes frånvaro är en förenklad bild. Betis är bra och framförallt underhållande att kolla på, men det kommer att bli en väldigt tuff uppgift mot Madrid. Jag tror dock det kommer lossna för Real Madrid nu i vår och uppsidan i laget är enorm. Hur som helst tycker jag oddsen sitter ganska bra här och jämför vi mot streckfördelningen ligger spelvärdet på ettan. Jag kommer att utgå från X2 men helgardera på mitt större system.

11. Athletic Bilbao - Sevilla 1X

Dessa två lag möttes i Bilbao redan i torsdags i Copa del Rey som slutade med en 2-4 seger till Sevilla. Det ska dock sägas att resultatet var något missvisande och kollar vi på statistiken hade Bilbao 62% bollinnehav och skottstatistiken slutade 8-8. Sevilla är det bättre laget vilket tabellen tydligt visar, men i Bilbao tycker jag oddsen bör vara jämna precis som den senaste matchen var. I nuläget är streckfördelningen 28-29-43 och min värdering 34-30-37. Med det sagt ligger värdet på hemmalaget och jag kommer att spela 1X.

12. Alcorcon - Almeira 1

Vi fortsätter i Spanien men i Segunda Divisón där ligasexan Alcorcon tar emot liganian Almeira. Det skiljer sex poäng mellan dessa lag och precis som tabellen visar är hemmalaget ett något vassare lag. Formen är dock usel hos hemmalaget med fem raka utan seger. Det har dock varit en hel del oflyt inblandat i dessa resultat och man akta sig för att dra slutsatser av resultaten de senaste fem om man inte kollar på prestationerna. På hemmaplan bör Alcorcon ha minst 50% chans till seger och till 47% är ettan en ok spik. Spikas hos mig.

13. Zaragoza - Malaga 1X

Vi avslutar kupongen med en otroligt oviss match som jag gärna skulle helgardera om plånboken räckte till. Tabellen ger en ganska rättvis bild om lagens förmåga och med det sagt är Malaga det bättre laget. Men hemmafördelen väger upp till jämna odds. Och när jag säger jämna odds så är det verkligen jämna odds. Jag kan inte sätta en favorit inför denna match och ni får hålla utkik hur streckfördelningen ser ut vid spelstopp. Men i skrivande stund streckas Zaragoza som underdogs och då utgår jag från 1X. Men som sagt, helgardera gärna.

Stora raden 1152kr

 1. Tottenham - Manchester United 1
 2. Everton - Bournemouth X2
 3. Marseille - Monaco 1X
 4. Nantes - Rennes X2
 5. Toulouse - Strasbourg 1X2
 6. Torino - Fiorentina 2
 7. Inter - Benevento 1
 8. Napoli - Sassuolo X2
 9. Barcelona - Eibar 1X
 10. Real Betis - Real Madrid 1X2
 11. Athletic Bilbao - Sevilla 1X
 12. Alcorcon - Almeira 1
 13. Zaragoza - Malaga 1X

Lycka till med din rad!

/Wiking

Gilla om du håller med Wiking

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppSpeltips
17 jan
19:00
HV71 - Luleå
SHL
Bet: HV71 rak
 
17 jan
19:00
Mora - Rögle
SHL
Bet: A. Rowe över 0,5 poäng
 
18 jan
19:00
Brynäs - Djurgården
SHL
Bet: Djurgården över 2.5 mål inkl. OT
 
18 jan
20:00
Herlev - Rodovre Mighty Bulls
Ishockey
Bet: Herlev -1
 
19 jan
16:00
Bournemouth - West Ham
Premier League
Bet: BLGM & ö 2,5 mål
 
19 jan
16:00
Watford - Burnley
Premier League
Bet: BLGM
 
19 jan
16:00
Manchester United - Brighton
Premier League
Bet: 1 & u 3,5 mål
 
19 jan
20:30
Inter - Sassuolo
Serie A
Bet: Inter och under 3.5 mål
 
20 jan
12:30
Fiorentina - Sampdoria
Serie A
Bet: Fiorentina
 
20 jan
12:30
Frosinone - Atalanta
Serie A
Bet: Atalanta -1
 
20 jan
17:00
Fulham - Tottenham
Premier League
Bet: under 2,5 mål
 
20 jan
18:00
Schalke - Wolfsburg
Bundesliga
Bet: Båda lagen gör mål
 
21 jan
15:00
Genoa - Milan
Serie A
Bet: Under 2.5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Vinnare Allsvenskan 2019

Allsvenskan 16 januari 2019

Allsvenskan 2019 närmar sig och spelbolagen har nu släppt oddsen för vilka som vinner den kommande säsongen. Dom regerande mästarna AIK kliver in till säsongen med starkt ... Läs mer

Premiär för Fimpens resa med Betsson!

SHL 15 januari 2019

Nu kan alla hockeyälskare få en unik inblick hos dom olika SHL-lagen. Den före detta Djurgårdsspelaren Christian "Fimpen" Eklund reser landet runt för att tävla mot olika spelare, ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

Premier League 11 januari 2019

Inför lördagens kupong dubblar Svenska Spel jackpotten till 24 miljoner, något som bör motivera dom flesta. Ska du åt miljonerna behöver du dock sätta en och annan skräll samt ... Läs mer

Vinnare av Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 9 januari 2019

I slutet av november presenterades samtliga artister till Melodifestivalen 2019 och startordningen är nu helt färdigställd, likaså oddsen för vem som den 59:e upplagan av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

FA Cup 4 januari 2019

På lördag är det tid för årets första Stryktipsrad och även fast lördagens rad inte är den mest kittlande så är vi nog många som ser fram emot att starta året med vinst. För att ha ... Läs mer