Betting tips Europatipset » Söndag 16/9

Speltips och förslag inför Europatipset » 16 sep

Fint med klubblagsfotboll igen efter en trött landslagshelg. På söndag bjuds vi på flera intressanta matcher och söndagens Europatipset består av matcher från Premier League, Ligue 1, Serie A, Allsvenskan, Bundesliga och La Liga. Precis som ett Europatipset ska se ut! Här kommer mina tankar och tips till Europatipset på söndag den 16 september.

1. Everton - West Ham X2

Två väldigt ojämna lag som är väldigt svåra att värdera eftersom de blandar bra prestationer men usla insatser. Rakt på sak så har Everton stora problem inför denna match med hela tolv spelare som är osäkra till spel. Richarlison, Keane, Mina, Coleman, Gomes, Jagielka är några av namnen som saknas. Trots det går Everton in som favoriter med 48% chans till vinst enligt spelbolagen. Hade Everton kommit med full trupp hade favoritskapet varit betydligt större och kanske närma sig svenska folkets värdering på 66%. West Ham mår dåligt men kommer med i princip full trupp och ska ha 52% chans att få med sig minst en poäng här. Tvåan i denna match är det mest värdefulla tecknet på den här kupongen och X2 till 33% är riktigt fint. X2 spelas.

2. Bordeaux - Nimes X2

Bordeaux har fått en tung start på säsongen med tre poäng på de inledande fyra omgångarna och laget befinner sig på en nedflyttningsplats för tillfället. Den usla starten har fått ledningen att agera och tagit in en ny coach i form av Ricardo som får sin första match nu på söndag. Ricardo har full trupp tillgänglig och endast tre poäng är godkänt mot nykomlingarna Nimes. Nykomlingarna har fått en fin start på säsongen med två vinster mot Angers borta och Marseille hemma. Det har också blivit två förluster mot Toulouse borta och senast hemma mot PSG. Nimes saknar sin viktiga spelfördelare Savanier som är avstängd men samtidigt får bortalaget tillbaka Bouanga som betyder mycket för offensiven. Jag tycker oddsen sitter korrekt i denna match med ett Bordeaux som ska ha runt 53% chans till vinst. På Europatipset har hemmalaget dock blivit streckade till 66% vilket är alldeles för högt. Fint spelvärde på både krysset samt tvåan och jag spelar X2 här.

3. Cagliari - Milan 2

Om vi börjar med hemmalaget Cagliari så har klubben fått en fin start på säsongen med en förlust mot Empoli, ett kryss mot Sassuolo och framförallt en seger senast borta mot Atalanta. Cagliari är alltid svårslagna hemma på Sardinien men det är inget snack om att Milan ska gå in som favoriter här. Milan har endast spelat två matcher denna säsong och har gjort två starka matcher mot tufft motstånd i form av Napoli och Roma som har lett till tre poäng. Milan lär starta med samma elva som senast slog Roma och förutom ett frågetecken kring Cutrone har tränare Gattuso full trupp tillgänglig. Streckfördelningen sitter korrekt i denna match med ett Milan som ska ha runt 56-58% chans till vinst. Jag utgår från tvåan men en gardering är inte fel.

4. Empoli - Lazio 2

Nykomlingarna Empoli har fått en okej start på säsongen med fyra poäng efter tre omgångar men det ska sägas att Empoli haft ett väldigt enkelt spelschema inledningsvis. Matcher mot Cagliari, Genoa och Chievo är svaga motstånd i jämförelse med söndagens match mot Lazio. Lazio som haft ett tufft spelschema och inledde med två förluster mot Napoli och Juventus men som studsade tillbaka senast med att enkelt städa av Frosinone. Inzaghi kommer med full trupp till söndagens match och väntas mönstra bästa möjliga startelva. Kollar vi på skadeläget i Empoli finns det orosmoln gällande defensiven. Antonelli är inte tillgänglig och två stora frågetecken kring Maietta och Pasqual, inte optimalt när en av seriens bästa offensiv kommer på besök. Jag tycker både oddsen och streckfördelningen sitter korrekt i denna match och utgår från den raka tvåan.

5. Genoa - Bologna 1

Genoa inledde säsongen med en stabil seger hemma mot Empoli för att sedan förlora bort mot Sassuolo i en väldigt stökig match som slutade 5-3. Genoa är fina på hemmaplan och ska gå in som klara favoriter hemma mot ett Bologna som inlett svagt. Bologna har fortfarande inte gjort mål denna säsong med ett 0-0 resultat mot Frosinone och två förluster mot SPAL och senast 0-3 mot Inter. Mycket talar för ännu en match utan mål för Bologna som saknar Palacio och Destro är tveksam till spel. Bologna ser riktigt trötta ut denna säsong och jag tror verkligen Bologna kommer vara indragna i bottenstriden denna säsong. Genoa med full trupp ska ha väldigt goda chanser för tre poäng och jag utgår från den raka ettan i denna match.

6. Norrköping - AIK X2

Toppmatch i Allsvenskan på ett slutsålt Parken! Otroligt viktiga poäng står på spel för båda lagen med ett Norrköping som krigar för en Europaplats och ett AIK som går för guld. Norrköping på sin tredjeplats har nio poäng upp till AIK och en seger för hemmalaget skulle innebära att Pekings chanser på guld lever vidare. Förhoppningarna på vinst bör dock inte vara alltför stora då Norrköping går in som underdogs mot ett AIK som har 32 raka matcher utan förlust i Allsvenskan. Norrköping kommer utan Dagerstål som åkte på en skada med U-21 landslaget och AIK lär starta som senast. Streckfördelningen sitter hyfsat korrekt med ett något understreckat Norrköping förvisso. Norrköping har enligt marknaden 34% chans till vinst och enligt svenska folket 26% chans till vinst så visst finns det värde på ettan. Min värdering ligger nånstans där emellan och även om en helgardering är fint så nöjer jag mig med X2.

7. Djurgården - Brommapojkarna 1

Kupongens största favorit och det är lätt att förstå varför. Djurgården kommer med otroligt gott självförtroende efter att ha dödat derbyspöket mot Hammarby senast. Skadeläget ser bra ut och Djurgården väntas starta som senast med en Erik Johansson på mittfältet. BP har haft det stökigt den senaste perioden med ett tränarskifte och 0-11 på sina tre senaste matcher. Djurgården vinner detta och ettan till 87% (!) spikas.

8. IFK Göteborg - Elfsborg 1

Ångestmöte mellan ett Göteborg som kan ta sig ifrån bottenstriden på riktigt och ett Elfsborg som bör vara ännu mer desperata efter tre poäng då laget endast har två poäng ned till BP och en kvalplats. Göteborg tog en seger mot Östersund för några veckor sedan men annars har formen varit dålig med endast en seger på de fem senaste. Hysen är skadad men annars ska Göteborg ha full trupp tillgänglig. Elfsborg kommer till denna match med åtta raka utan vinst men en liten förbättring med poäng i sina två senaste matcher. Både Jönsson och Gojani är tveksamma till spel och Elfsborg går såklart in som underdogs i denna match. Jag utgår från ettan i denna match men garderas med ett kryss på större system.

9. Werder Bremen - Nürnberg X2

Det har endast spelats två omgångar i Bundesliga så man bör akta sig för att dra några större slutsatser av tabellen nu. Werder Bremen har dock inlett bäst och har ett starkare lag på pappret samt hemmafördel på söndag mot nykomlingarna Nürnberg. Bremen ska såklart vara favoriter här men favoritskapet har gått alldeles för långt på Europatipset. Nürnberg ska inte underskattas och båda nyförvärven Misidjan och Pereira väntas göra debut på söndag vilket bör lyfta bortalaget. Jag håller med marknaden här om att Bremen ska ha runt 60% chans till vinst. Svenska folket ger hemmalaget 76% chans vilket jag inte håller med om. X2 spelas.

10. Freiburg - Stuttgart 1X2

Väldigt lurig match och min enda helgardering på utgångsraden. Båda lagen har inlett med två förluster och en målskillnad på -4 men det är inget snack om att Stuttgart är det bättre laget i denna match. Hemmafördelen väger dock upp så oddsen står sig jämna inför matchen på söndag. Två pressade lag som bör gå för tre poäng men jag har svårt att välja sida i denna match. Jag tycker både oddsen och streckfördelningen sitter ganska korrekt och finner inget spelvärde här. Helgardering.

11. Espanyol - Levante X2

Vi rör oss till Spanien och La Liga där Espanyol tar emot Levante på söndag. Två lag som står på fyra poäng efter tre omgångar. Det måste ändå sägas att båda lagen stått för en fin inledning då Espanyol slagit Valencia och Levante slog Betis borta i premiären med 3-0 och kommer senast från ett kryss mot Valencia. Espanyol ska gå in som favoriter men jag vet inte riktigt om jag köper dagens värdering med 55% av marknaden och 65% av svenska folket gällande hemmalagets chanser till vinst. Jag tycker värderingen borde vara närmare och skulle sätta en procent kring 50% på hemmavinst. Med det sagt tycker jag det finns värde på bortalaget här och 35% på X2 tycker jag är för bra för att inte ta. X2 spelas.

12. Valladolid - Alavés 1

Lurig match men jag tycker mig ändå finna spelvärde på hemmalaget här som jag tycker fått en okej start på säsongen även om laget endast tagit två poäng. Valladolid har en solid defensiv och har endast släppt in ett mål på dessa tre matcher vilket var mot Barcelona. Ett lag som Alaves förlorade med 3-0 mot i premiären. Valladolid har dock stora frågetecken kring offensiven och det är något som verkligen måste förbättras. Hur som helst kommer hemmalaget med full trupp här mot ett Alaves utan Baston, Ely och Maripan. Med det sagt väntas en viss John Guidetti få chansen från start vilket blir kul. Men jag har feeling för hemmalaget här som jag tycker borde lite större än 41% chans till seger. Att gardera skulle inte vara fel men jag utgår från ettan här.

13. Sevilla - Getafe X2

Sevilla ska såklart ha goda chanser på tre poäng här men som kupongens mest överstreckade lag har jag svårt att ta med ettan här. Getafe är verkligen ingen slagpåse, tvärtom håller jag Getafe högt och laget har fått en fin start på säsongen rent prestationsmässigt. Att Sevilla ska ha 83% chans för seger är ett skämt. Enligt marknaden ska Sevilla ha 64% chans till vinst vilket jag tycker är mer rimligt men ändå något högt. Sevilla kommer till spel utan två ordinarie spelare och kommer senast från en förlust i derbyt mot Betis. Getafe kommer med fullt manskap och ska ha goda möjligheter att hota Sevilla. X2 är ett givet val här.

Kupongens spik

Djurgården 87%

Djurgården kommer med gott självförtroende efter en efterlängtad derbyseger mot Bajen. Truppsituationen ser bra ut inför söndagens hemmamatch mot ett BP i kris. BP har 0-11 på senaste tre matcherna och har nu haft stora bekymmer utanförplan. Djurgården har inte 87% chans till vinst, men ettan spikad i sten.

Kupongens skräll

West Ham 12%

West Ham är redo att studsa tillbaka mot ett skadeskjutet Everton som kan komma att sakna 12 spelare. West Ham har enligt oddsen 27% chans till vinst och då måste tvåan till 12% tas med på raden.

Enkelraden 1kr

 1. Everton - West Ham 2
 2. Bordeaux - Nimes 2
 3. Cagliari - Milan 2
 4. Empoli - Lazio 2
 5. Genoa - Bologna 1
 6. Norrköping - AIK 2
 7. Djurgården - Brommapojkarna 1
 8. IFK Göteborg - Elfsborg 1
 9. Werder Bremen - Nürnberg 2
 10. Freiburg - Stuttgart X
 11. Espanyol - Levante X
 12. Valladolid - Alavés 1
 13. Sevilla - Getafe X

Huvudraden 192kr

 1. Everton - West Ham X2
 2. Bordeaux - Nimes X2
 3. Cagliari - Milan 2
 4. Empoli - Lazio 2
 5. Genoa - Bologna 1
 6. Norrköping - AIK X2
 7. Djurgården - Brommapojkarna 1
 8. IFK Göteborg - Elfsborg 1
 9. Werder Bremen - Nürnberg X2
 10. Freiburg - Stuttgart 1X2
 11. Espanyol - Levante X2
 12. Valladolid - Alavés 1
 13. Sevilla - Getafe X2

Stora raden 1152kr

 1. Everton - West Ham X2
 2. Bordeaux - Nimes X2
 3. Cagliari - Milan 2
 4. Empoli - Lazio 2
 5. Genoa - Bologna 1
 6. Norrköping - AIK X2
 7. Djurgården - Brommapojkarna 1
 8. IFK Göteborg - Elfsborg 1X
 9. Werder Bremen - Nürnberg X2
 10. Freiburg - Stuttgart 1X2
 11. Espanyol - Levante 1X2
 12. Valladolid - Alavés 1X
 13. Sevilla - Getafe X2

Lycka till med ditt Europatips!

/Wiking

Gilla om du håller med Wiking

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppSpeltips
17 nov
15:00
Niznekamsk - CSKA Moskva
KHL
Bet: CSKA Moskva -1.5
 
17 nov
18:00
Azerbajdzjan - Färöarna
UEFA Nations League
Bet: Azerbajdzjan -1 asian handicap
 
17 nov
20:45
Italien - Portugal
UEFA Nations League
Bet: Italien över 5,5 hörnor
 
17 nov
20:45
Albanien - Skottland
UEFA Nations League
Bet: över 4.5 kort
 
18 nov
14:30
Varberg - Oskarshamn
Fotboll
Bet: Över 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Riskfri kupong hos Paf - Vid vinst får du upp mot 1400kr!

Tidigare i veckan utsågs Åkesson som Veckans Tipster på Bettingstugan, inte så konstigt med tanke på formen han visat upp den senaste tiden. Denna helg passar vi på att utnyttja ... Läs mer

Snöboll med Betsson - Vinn 25 000kr i Bonus!

Oddstävling 16 november 2018

Det är dags för en supersnöboll med Betsson. Denna gång gör Bettingstugans Facebook-medlemmar upp om hela 25 000kr i bonus. Tävlingen pågår i sju dagar och börjar på lördag! Läs mer

Målminuten - Vinn 500 kr hos Betsson

Tippa när första målet görs i Bettingstugans utvalda match och vinn 500 kr hos Betsson. För att delta behöver du RT:a vårt inlägg på Bettingstugans Twitter samt följa och tagga ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

Fotboll 15 november 2018

Vi har en minst sagt spännande omgång av Stryktipset framför oss med både svåra matcher i Nations League och League One. Våra fyra experter har dock pluggat på och nu tagit fram ... Läs mer

100x pengarna på Sverige mot Turkiet!

Det är återigen dags för Nations League och för Svenska landslaget att spela match. På lördag spelar Sverige bortamatch mot Turkiet och i samband med matchen erbjuder Betfair ett ... Läs mer