Europatipset idag » Torsdag 8 november » Analys, Tips & Spelförslag

Europatipset 8/11 » Tips, Analys & Spelförslag

Kvällens Europatipset består av 13 matcher från fina Europa League där omgång fyra ska spelas. Extra kul är det att kupongen innehåller fyra miljoner jackpott som ska jagas. Här kommer mina tips och spelförslag för Europatipset idag torsdag den 8 november.

👊 Kupongens spik

Leverkusen 70%

🙏 Kupongens skräll

Rennes 16%

1. Arsenal - Sporting Lissabon 1

Arsenal har fått en strålande start på säsongen både i Premier League och i Europa League. Tre vinster på de tre första matcherna i gruppspelet och senast slog de Sporting med 1-0 på bortaplan. Premier League är prioritet för Arsenal men med tanke på att laget kan säkra avancemang och med stor sannolikhet säkra gruppsegern vid en seger lär vi få se en stark startelva från hemmalaget. Sporting går som vanligt starkt i den inhemska ligan och väldigt mycket ska till för att laget inte ska lösa avancemang från gruppspelet i EL. En poäng borta mot Arsenal vore dock en oerhört viktig poäng som Sporting kommer gå för. Arsenal är det klart bättre laget vilket syns på oddsen där Arsenal står i låga 1.30. Förvisso en överstreckning på Arsenal men jag väljer ändå hemmalagets sida och utgår från ettan.

2. FC Bate - Chelsea 2

Det var ren och skär slakt senast lagen möttes och resultatet 3-1 till Chelsea var i underkant sett till matchbilden. Nu blir det tuffare i.om bortaplan i Vitryssland men väldigt mycket ska till för att Bate ska få med sig en poäng mot ett urstarkt Chelsea. Chelsea kan säkra både avancemang och en gruppseger vid en seger vilket jag tror Sarri är sugen på att göra för att kunna rotera de två sista matcherna och fokusera på Premier League. Chelsea vinner denna match minst sju gånger på tio försök och jag utgår från tvåan på nuvarande 73%.

3. Bayer Leverkusen - Zürich 1

Bayer Leverkusen är kupongens största favorit på kvällens Europatipset trots att laget förlorade senast mot Zürich. Leverkusen ligger nu tvåa i gruppen med tre poäng upp till just Zürich som har tagit full pott. Leverkusen har haft stora problem denna säsong och ligger på en 13:e plats i Bundesliga vilket är en stor underprestation. Zürich är Schweiz tredje bästa lag men ska inte underskattas och senast mot Leverkusen stod laget upp bra och 3-2 segern var inte helt orättvis. Men jämför vi dessa förväntade startelvor ska det vara stor skillnad i kvalité vilket oddsen speglar. Enligt marknaden ska hemmalaget ha 78% chans till vinst och ettan till 71% på Europatipset känns bra.

4. Celtic - Leipzig 2

Senast lagen möttes slutade det 2-0 till Leipzig vilket var fullt rättvist sett till hur många målchanser lagen hade. Nu har Celtic hemmaplan och med det sagt lite större chans till att ta en poäng. Celtic måste vinna för att ha en rimlig chans till tre poäng samtidigt som Leipzig också behöver vinna för att knipa förstaplatsen framför systerklubben Salzburg. Celtic har dock stora skadebekymmer med tre spelare missar matchen och hela sex spelare som är tveksamma till spel. Leipzig saknar tre tunga namn i Werner, Poulsen och en tveksam Forsberg men ska ändå kunna ställa upp en startelva som ska vara klara favoriter på bortaplan mot Celtic. Jag tycker Leipzig ska ha minst 50% chans till vinst och till nuvarande 44% utgår jag från tvåan.

5. Malmö FF - Sarpsborg 1X

Grupp I är ett getingbo där samtliga fyra lag har rimliga chanser att kvalificera sig från gruppen. Det är blir en nyckelmatch där båda lagen är i stort behov av tre poäng då dessa två lag är gruppens sämre lag i jämförelse med Genk och Besiktas. Senast när lagen möttes uppe i Norge slutade det 1-1 och där Malmö gjorde en väldigt svag match som favoriter. Nu går laget in som ännu större favoriter i.o.m hemmafördelen men vi om vi inte får se en förbättring kan Malmö få problem. Hemmamatcherna i Europasammanhang på Malmö Stadion brukar dock vara kokande och Malmö brukar höja sig i dessa typer av matcher. Malmö är dock överstreckade vilket gör att jag vill minst få med mig ett kryss och mitt val blir 1X.

6. Lazio - Marseille X2

Jag ställer mig väldigt tveksam till svenska folkets värdering här då Lazio är streckade till hela 70%. Visst slog Lazio Marseille på bortaplan senast och har nu hemmafördel men jag skulle inte säga att Lazio vinner denna match sju gånger av tio. På pappret är det trots allt inte mycket som skiljer åt dessa två lag och Marseille har en högsta nivå som absolut håller samma klass som Lazio. Det här blir mitt stora skrälltips där jag hoppas vi kan rensa kupongen lite. X2 spelas.

7. Rosenborg - Salzburg X2

Rosenborg är mitt inne i en guldstrid i Eliteserien där klubben kan säkra guldet vid en seger i helgen borta mot Start. I Europa League står laget på noll poäng och -6 i målskillnad efter tre omgångar. Med det sagt är Rosenborgs chanser till avancemang minimala och jag är övertygad om att veckans fokus ligger på helgens ligamatch. Salzburg har gått rent i gruppspelet och ska få med sig minst en poäng här. X2

8. Real Betis - Milan 1

Real Betis var det klart bättre laget när lagen möttes för två veckor sedan men där Milan var en besvikelse snarare än att Betis imponerade. Betis har varit en besvikelse i La Liga denna säsong men i Europa League går klubben starkt och leder Grupp F. En seger ikväll och Betis kan säkra avancemang vilket laget ska ha goda chanser till som favoriter. Milan fortsätter att vinna i Serie A men det är utan att övertyga. Två matcher i rad har Milan avgjort i sista sekund och båda gångerna är det mittbacken och lagkaptenen Romagnoli som blivit matchhjälte. För Milan väntar nu säsongens match i helgen mot Juventus och jag är ganska övertygad om att veckans prioritet ligger på den matchen och vi kan nog vänta oss en viss rotation från bortalaget ikväll. Betis ska ha 45% chans till vinst men är bara streckade till 37% vilket gör att jag kliver på ettan.

9. Dynamo Kiev - Rennes X2

Dynamo Kiev vann senast borta mot Rennes med 2-1 men resultatet speglade knappast matchbilden där Rennes var det bättre laget och vann skottstatistiken med 17-6 varav 6-2 på mål men där Kiev lyckades vara extremt effektiva. Med det sagt tror jag många överskattar Dynamo Kievs vinst senast och även om laget ska vara favoriter på hemmaplan tycker jag favoritskapet gått för långt på Europatipset. Dynamo Kiev ska inte ha över 50% chans till vinst enligt mig och när laget nu är streckade till 58% väljer jag bort ettan och spelar X2.

10. Krasnodar - Standard Liege 1

Krasnodar var det klart bättre laget senast lagen möttes och hade dubbelt så många målchanser men lyckades förlora med 2-1. Nu står Sevilla, Krasnodar och Standard Liege på sex poäng vardera vilket betyder att kvällens match är av stor vikt såklart. Krasnodar var det bättre laget på bortaplan och ska gå in som klara favoriter ikväll vilket de gör. I min bok ska hemmalaget ha över 60% chans till vinst och jag utgår från ettan till nuvarande 59%.

11. Genk - Besiktas 1X

Genk har verkligen imponerat i Europa League denna säsong och leder Grupp I framför Sarpsborg, Malmö och kvällens motstånd Besiktas. Senast åkte laget som underdogs till Turkiet och besegrade Besiktas med 4-2 i en förvisso ganska jämn match. Ikväll går laget in som klara favoriter och även om jag köper favoritskapet kan jag tycka det är något överdrivet. Besiktas har verkligen inte imponerat denna säsong och ligger sist i gruppen. Men på pappret har Besiktas ett bättre lag och har en högsta nivå som är bättre än Genks. Jag tror ändå på hemmalaget men säkrar upp med ett kryss. 1X.

12. Slavia Prag - Köpenhamn 1X

Senaste matchen mellan lagen var en extremt låst match där det endast blev tre skott på mål där alla kom från Slavia Prag som vann med 1-0. Det här är två defensiva lag och räkna inte med någon målfest ikväll. På pappret är det två ganska jämna lag med liten fördel Slavia Prag som får ännu större fördel i.o.m hemmaplan ikväll. Slavia Prag kan säkra avancemang ikväll vid en seger men är nog inte helt missnöjda med ett kryss samtidigt som Köpenhamn måste gå för tre poäng. Jag tror på en jämn match men där Slavia Prag får mitt förtroende och jag spelar 1X.

13. Spartak Moskva - Rangers 1X2

Rangers var det bättre laget senast och var närmast till vinst även om ett kryss inte var helt orättvist med resultatet 0-0. Rangers befäster andraplatsen i Grupp G med två poäng ner till Rapid Wien och tre poäng ned till Spartak Moskva som måste gå för tre poäng ikväll. Spartak går in som favoriter ikväll mycket tack vare sin hemmafördel. På Europatipset har hemmalaget dock blivit alldeles för högt streckade vilket gör att jag lockas mot bortalaget. Lurig match dock och jag helgarderar.

Stora systemet 1152kr

1. Arsenal - Sporting Lissabon 1

2. FC Bate - Chelsea 2

3. Bayern Leverkusen - Zürich 1

4. Celtic - Leipzig 2

5. Malmö FF - Sarpsborg 1X

6. Lazio - Marseille 1X2

7. Rosenborg - Salzburg X2

8. Real Betis - Milan 1X

9. Dynamo Kiev - Rennes X2

10. Krasnodar - Standard Liege 1X

11. Genk - Besiktas 1X

12. Slavia Prag - Köpenhamn 1X

13. Spartak Moskva - Rangers 1X2


Är du mer sugen på Topptipset ikväll finns min analys och speltips för kvällens kupong att läsa här.

Lycka till med din rad!

/Wiking

Gilla rek om du håller med Wiking

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
6 juni
15:30
RB Leipzig - Paderborn
Bundesliga
Spel: Över 3.75 mål (Asian totalt)
 
6 juni
17:00
Altach - WSG Swarovski Tirol
Fotboll
Spel: Altach vinner
 
6 juni
17:05
V75 3 Östersund Platsspel
Trav
Spel: Hossiana Boko placering 1-3
 
6 juni
18:20
V75 6 Östersund Platsspel
Trav
Spel: From The Mine placering 1-3
 
6 juni
18:42
V75 7 Östersund Platsspel
Trav
Spel: Campo Bahia placering 1-3
 
7 juni
13:30
Stuttgart - Osnabrück
Fotboll
Spel: Båda lagen gör mål
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Trav i Kalmar - ta del av riskfritt spel!

LÖRDAG: Nationaldagen firas med en travkampanj från Betfairs spelbörs och 250 kronor i riskfritt spel. Läs mer

Travkampanj från Betfair Exchange

FREDAG - 250 kronor i riskfritt spel från Betfair Exchange till Årjängs trav. Läs mer

Helgens trippel med Bettingstugan

Superliga 4 juni 2020

Bettingstugans expert Jonas Weimer kommer med en ny trippel till helgens heta matcher! Ta del av odds, speltips och analys här. Läs mer

Upphöjda odds i Leverkusen - Bayern München

Bundesliga 4 juni 2020

Lördag - Stormatch i Tyskland när Leverkusen får fint besök av serieledarna Bayern München. Ta del av kampanjen från 888 sport för monsterodds i matchen! Läs mer

Analys och odds för allsvenskan omgång 1

Fotboll 3 juni 2020

Allsvenska starten är spikad och nu har även den första omgången lottats. Vi har en rad spännande matcher att se fram emot. Vi tar tempen på premiäromgången denna allsvenska ... Läs mer