Betting tips Powerplay » Fredag 7/12

Powerplay idag 7/12 » Tips, Analys & spelförslag

8/8 igår och vi ska såklart sätta kupongen ikväll igen. Kvällens Powerplay består av fem matcher från HockeyAllsvenskan och tre matcher från HockeyEttan. Här kommer mina tips och spelförslag inför Powerplay idag fredag den 7 december.

👊 Kupongens spik

  • Visby/Roma

🙏 Kupongens skräll

  • Pantern

1. Modo - Leksand 1

Efter en längre formsvacka har Modo nu börjat trampa igång och kommer inför kvällens match med tre raka vinster. Modo är bättre än sin femteplacering och bör tillslut vara med och utmana om en topp två placering enligt mig. Formsvackan har snarare berott på en mental låsning tillsammans med oflyt snarare än att Modo skulle blivit sämre. Nu är de dock tillbaka och ska ha goda chanser mot ett Leksand som går riktigt knackigt. Leksand har nu sex raka förluster och jag ser inte mycket som tyder på en vändning. Modo ska enligt mig ha strax över 50% och jag kommer spika Modo till nuvarande värdering.

2. Oskarshamn - Björklöven 1X

Oskarshamn tog en efterlängtad seger senast borta mot Pantern efter fyra raka förluster. Sett över hela säsongen har Oskarshamn sett otroligt bra ut och de förtjänar verkligen sin andraplacering. Björklöven har lyft sig lite och jag tycker fortfarande laget är bättre än sin åttondeplats. Oskarshamn ska vara favoriter med tanke på att de är bättre och en tung hemmafördel. Björklöven har haft det oerhört tufft på bortaplan denna säsong och har endast tagit 24% av sina poäng på bortaplan. Hur som helst tycker jag ändå värderingen sitter hyfsat korrekt och en helgardering vore inte fel. Jag nöjer mig dock med 1X.

3. Vita Hästen - AIK X2

Ligajumbon mot serieledarna och det här ska väl bara kunna sluta med en bortaseger? Nja, men AIK bör iallafall ha väldigt goda chanser till tre poäng. Vita Hästen ser riktigt dåliga ut och det ser inte ut att vända för laget som nu har åtta förluster på sina nio senaste matcher. AIK tuggar på med fem vinster på sina senaste sex och även om det är bortaplan bör AIK lösa detta. Jag finner dock inget större spelvärde på AIK till nuvarande procent och vill därför ha med mig minst ett kryss. X2 spelas.

4. Västervik - Karlskrona 1

Västervik kommer med en fin form med sju poäng på sina tre senaste matcher och då har de mött både Leksand och AIK. Spelmässigt tycker jag Västervik ser bra ut men de har lite att jobba med i framförallt special teams. Karlskrona ligger ungefär var de förtjänar i mitten av tabellen och en sjätteplats vore en rimlig slutplacering för laget. Även om inte Västervik har något imponerande hemmafacit denna säsong tycker jag definitivt de bör vara favoriter i kvällens match. Nu är matchen värderad till jämna procent och då gillar jag ettan som spikas.

5. Västerås - Pantern 1X2

Västerås går otroligt starkt, bättre än vad de förtjänar enligt mig. Västerås har nu nio vinster på sina tio senaste matcher vilket har fått nykomlingarna att klättra upp till en tredjeplats i tabellen med endast tre poäng upp till IKO. Västerås har tagit 63% av sina poäng på hemmaplan men mer anmärkningsvärt är att Pantern tagit 73% av sina poäng på bortaplan. Västerås ska såklart vara favoriter ikväll men jag håller inte med svenska folket om att de ska ha 70% chans till seger. Värdet ligger på X2 men jag vill inte välja bort ettan. Helgardering.

6. Kalix - Bodens HF 1X2

Toppmatchen i HockeyEttan norra när ligatvåan Kalix tar emot ligafyran Boden i en jämn match på förhand. Det skiljer endast fem poäng mellan dessa lag som får ses som relativt jämna och Kalix ska därmed få favoritskapet tack vare sin hemmafördel. Kalix kommer dock med två raka förluster samtidigt som Boden har vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Finner dock inget spelvärde och jag kommer helgardera denna match.

7. Dalen - Nybro 1X2

Sjuan mot sexan i HockeyEttan södra och det skiljer endast en poäng mellan dessa lag efter 19 omgångar. En väldigt viktig match där vinnaren kliver upp på en playoff plats. Precis som tabellen tyder på är det här två väldigt jämna lag där hemmafördelen ska göra Dalen till favoriter. Värderingen på Powerplay (41-24-35) känns rimlig och jag kommer att helgardera denna match.

8. Visby/Roma - Vallentuna 1

Det skiljer förvisso endast tre placeringar mellan dessa lag men jag skulle ändå säga att Visby/Roma är ett klart bättre lag. Gotlänningarna har tagit åtta poäng fler och har en målskillnad på +19 mot Vallentunas -10. Visby/Roma kommer med en väldigt fin form på fem raka vinster och hemma på Gotland har de endast förlorat en match efter ordinarie tid denna säsong. Det här bör Visby/Roma ta och jag spikar ettan.

Lycka till med din rad ikväll!

/Wiking

Gilla om du håller med Wiking

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppSpeltips
14 dec
01:00
Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings
NHL
Bet: Columbus vinner
 
14 dec
02:00
Houston Rockets vs Los Angeles Lakers
NBA
Bet: Los Angeles Lakers +6
 
14 dec
19:00
Leksands IF - IK Oskarshamn
HockeyAllsvenskan
Bet: Oskarshamn ö 2,5 mål
 
14 dec
19:00
Odense - Aalborg
Superliga
Bet: Över 4 hörnor i HT (asian)
 
15 dec
09:50
WS Wanderers - Sydney FC
A-League
Bet: WS Wanderers +0.5
 
15 dec
15:15
VIK Västerås - Västerviks IK
HockeyAllsvenskan
Bet: Båda lagen att göra 2 mål
 
15 dec
16:00
Tottenham - Burnley
Premier League
Bet: 1 & under 3,5 mål
 
15 dec
18:00
Inter - Udinese
Serie A
Bet: Inter och under 3.5 mål
 
15 dec
20:30
Torino - Juventus
Serie A
Bet: Juventus -1
 
16 dec
13:00
Lyon - Monaco
Ligue 1
Bet: Lyon -1 Asian Handicap
 
16 dec
14:30
Southampton - Arsenal
Premier League
Bet: Arsenal -1 asian hcp
 
16 dec
17:00
Liverpool - Manchester United
Premier League
Bet: Manchester United +1 asian hcp
 
16 dec
18:00
Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen
Bundesliga
Bet: Eintracht Frankfurt DNB
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Tipster-intervju med Soffcoachen

Övrigt 13 december 2018

Det är dags för nästa Tipster-intervju och nu är det dags att lära känna Johan Videll, kanske mer känd som “Soffcoachen” på Twitter. Vem är han egentligen och hur kan han ha koll ... Läs mer

30x pengarna på att Malmö vinner ikväll!

Förhöjda odds Europa League 13 december 2018

Ikväll avgörs Malmös öde i Europa League. Tror du att Malmö kan vinna mot Besiktas i Turkiet så kan vi rekommenderas Betfairs erbjudande till nya kunder. Skapa konto och spela på ... Läs mer

60x pengarna på att Man Utd vinner mot Valencia

Som ny kund hos Betfair får du ikväll ett supererbjudande. Skapa konto och spela på att Man Utd vinner mot Valencia så boostas ditt odds från 2.55 till 60x pengarna. Vinst betalas ... Läs mer

Tävling: Vinn 25 000kr Bonus!

Oddstävling 12 december 2018

På fredag startar vi en ny snöboll på Facebook och denna gång kan ni vinna hela 25 000 kr i bonus av NordicBet. Tävlingen pågår i totalt sju dagar och du måste placera din första ... Läs mer

Målminuten - Vinn 500 kr hos Betsson

Tippa när första målet görs i Bettingstugans utvalda match och vinn 500 kr hos Betsson. För att delta behöver du RT:a vårt inlägg på Bettingstugans Twitter samt följa och tagga ... Läs mer