Betting tips Stryktipset - Lördag 13/1

Analys och speltips Stryktipset - 13 mille jackpot

Det är dags för Stryktipset den 13 januari som innehåller 13 miljoner i jackpott och som vanligt siktar vi på 13 rätt. Den engelska ligafotbollen är tillbaka efter ett litet uppehåll då man spelat FA-cupen. Här är mina tankar, förslag och speltips för lördagens Stryktipset.

Tottenham - Everton 1

Föga förvånande är Tottenham superfavoriter och oddset är nere under 1.30 i skrivande stund. Oddset känns helt korrekt och jag har svårt att se hur Tottenham inte skulle lyckas lösa tre poäng här. Kollar man på strecken på kupongen är Spurs korrekt streckade runt 73 %. Tottenham har endast en förlust i ligan på de senaste åtta matcherna som kom mot Man City på bortaplan. Till lördagens match ser truppläget bra ut förutom Alderweireld och Rose som saknas sedan tidigare. Bortalaget Everton har ryckt upp sig rejält sedan man bytte tränare men har nu tre raka förluster och fem matcher utan seger. Jag tycker inte alls Everton ser mycket bättre ut, även om defensiven ser något bättre ut. Till lördag saknar man dock båda ytterbackarna Baines och Coleman samt en tveksam Keane. Spiketta.

Chelsea - Leicester 1

Liknande situation här med en stark hemmafavorit till odds runt 1.30. Leicester är dock inget dåligt lag och man brukar kunna hota samtliga lag i PL. Till matchen på lördag kommer man dock till spel utan Morgan och Simpson samt frågetecken kring Vardy och Fuchs. Avbräck på nyckelspelare och mot ett Chelsea som kan mönstra bästa elvan känns hemmasegern motiverad. För er som av någon anledning gillar h2h statistik har Chelsea vunnit sex och spelat ett kryss de sju senaste hemmamatcherna mot Leicester. Chelsea har inte förlorat på hemmaplan sedan i September och då mot City. Kollar man på strecken på kupongen finns det t.o.m lite värde på en hemmaseger. Spiketta även här.

Crystal Palace - Burnley 1

Seriens mest underpresterade lag mot seriens mest överpresterande lag. Trenden har dock börjat vända då Palace har börjat plocka poäng och Burnley börjar tappa poäng. Endast en förlust på de elva senaste ligamatcherna för Crystal Palace som dock ska fortsätta upp i tabellen och förtjänar att ligga på övre halvan sett till sina prestationer. Burnley ska sjunka rejält i tabellen för en rättvis bild och att laget nu har fem raka utan vinst är bara en början. Som jag sagt sedan länge är Burnley ett lag som ska kriga ovanför bottenstriden snarare än att ligga topp sju. Det enda som talar emot Palace här är skadebekymmer i framförallt backlinjen. Dock möter man ett offensivt svagt Burnley och jag tror det blir Palace som kommer ta tag i taktpinnen här. Strecken ligger korrekt på kupongen och jag tycker ettan här är en bra spik. Rak etta spelas.

Huddersfield - West Ham 1X2

Lurig match mellan två i mitt tycke jämna lag. Huddersfield har överpresterat första halvan av säsongen medan West Ham ligger på en rättvis placering sätt till sina prestationer. I tabellen skiljer det endast två poäng mellan lagen och med en tajt bottenstrid är det viktiga poäng som står på spel för att rycka ifrån. Skadeläget ser bättre ut hos hemmalaget som endast saknar anfallaren Kachunga sedan tidigare. West Ham har större bekymmer då man saknar backarna Reid och Fonte samt tveksamheter kring anfallarna Antonio och Arnautovic. Gissar på att det här blir en jämn och målsnål match precis som oddsen talar för. Korrekt streckad på kupongen och jag helgarderar.

Newcastle - Swansea X2

Skulle jag vara tvungen att placera ett singelspel i denna match så lockar ettan mest till runt 2.00. På Stryktipset är dock valet enkelt då ettan är grovt överstreckad och därav ligger värdet på andra sidan. Två dåliga lag enligt mig som båda ligger där de förtjänar i tabellen och Swansea är helt klart seriens sämsta lag. Newcastle har dock stora bekymmer kring sina mittbackar då Lascelles, Lejuene och Mbemba alla är tveksamma till spel. Swansea får äntligen tillbaka Bony i startelvan vilket borde höja laget någon procent. Behöver egentligen inte motivera mer än att ettan är överstreckad till 15% och värdet ligger på Swansea. X2 spelas.

Watford - Southampton X2

En till överstreckad hemmafavorit då Watford är streckade till 47% mot ett odds på 2.50 (40%). Förutom det går det även att motivera tvåan på andra sätt. Först och främst är det är två lag som är väldigt jämna trots att tabellen visar en fördel Watford. Southampton underpresterar och kommer börjar klättra till en mittenplacering. För det andra är Watford inne i en ruggigt dålig form med en resultat rad på de nio senaste matcherna som ser ut såhär - 1V-1O-7F. Nu ska det dock sägas att Southamptons form är i princip liga svag om inte sämre. Två av seriens formsvagaste lag där Watford dock kommer till spel med många och tunga avbräck. Totalt saknar Watford åtta möjliga startspelare till skillnad från Southampton som endast saknar Austin som förvisso är tungt tapp. Jag spelar på värdet här vilket är X2.

West Brom - Brighton 1

Mållinan ligger på över/under 1.75 mål här vilket talar för en målsnål match. Två av ligans kanske tråkigaste lag för alla som gillar mål. Brighton har en klar fördel om man tittar på tabellen men jag håller West Brom som ett bättre lag än Brighton och hemmafördelen här kan vara avgörande. Formen är dålig hos båda lagen och West Brom har en brutal svit på 20 matcher utan vinst. Kanske inte låter särskilt lovande, men någon gång ska sviten brytas och nu på lördag tror jag blir just den gången. Mot Brighton på hemmaplan kan West Brom knappast få bättre läge och man går in som favorit i matchen till ett odds runt 2.00. West Brom har frågetecken kring Evans och Phillips samtidigt som kan mönstra bästa elvan. West Brom måste vara desperata på lördag och jag tror det kan löna sig, spelar rak etta.

Barnsley - Wolverhampton 2

Stor klasskillnad mellan dessa lag och bortalaget Wolves är med all rätta klara favoriter till ett odds runt 1.65. Tabellen talar sitt tydliga språk och Wolves är rättvist serieledare medan Barnsley kämpar i bottenstriden. Barnsley saknar dessutom sin nyckelspelare Williams som är avstängd och är en stor faktor som bör vägas in. Wolves kommer till spel utan skador och har nu 13 matcher utan förlust. Wolves är korrekt streckade på kupongen och jag tror bortalaget tar en bekväm seger mot Barnsley som har denna resultatrad senaste 12 matcherna - 1V-4O-7F. Raka tvåan känns stabil här.

Birmingham - Derby 1X

Kollar man tabellen känns tvåan ganska given här. Birmingham som ligger nästsist tar emot Derby som ligger tvåa i tabellen. Tror många av spelarna på Stryktipset litar på tabellen och spikar tvåan här, vilket innebär att den nu är överstreckad till över 5%. Birmingham är stabila på hemmaplan där man tagit 17 av sina 23 poäng och även om Derby är ett bra bortalag är det favorit på 1X. Birmingham har dessutom tre raka vinster utan ett insläppt mål och läget i truppen ser bra ut. Derby kommer till spel utan innermittfältaren Ledley vilket är ett avbräck som bör nämnas. Annars är det ett Derby som kommer gå för tre poäng på lördag för att bibehålla sitt försprång framför Cardiff och Bristol. Jag spelar dock på värdet här, vilket är 1X.

Bristol City - Norwich 1X

Överstreckad hemmalag som dessutom har rätt sval form med två raka förluster i ligan samt uttåg ur både FA-cupen och Ligacupen. Trots det lutar jag åt hemmalaget Bristol City. Bristol City är det bättre laget och tabellen ger en rättvis bild av lagens förmåga denna säsong om man kollar på den underliggande statistiken. Lägg därtill på Bristol Citys hemmafördel samt att Norwich är mittinne i ett dubbelmöte mot Chelsea i FA-cupen. Förra helgen löste man 0-0 hemma mot Chelsea och jag tror mycket av veckans fokus ligger på onsdagens returmöte. Båda lagen har en hel del avbräck och det lär även finnas plats för en viss rotation i.o.m tuffa spelscheman. Eftersom ettan är såpass överstreckad vill jag även få med krysset, men jag har väldigt svårt att se hur Bristol ska lyckas förlora på lördag mot ett Norwich som troligen mentalt tänker på nästa veckas returmöte mot Chelsea. 1X spelas.

Ipswich - Leeds X2

Två av seriens mest överpresterande lag om man kollar på underliggande statistik då mittenplacerade Ipwsich förtjänar att ligga i bottenskiktet och sjätteplacerade Leeds förtjänar att ligga i mitten av tabellen. Kollar man på oddsen är Leeds knappa favoriter till ett odds på 1.77 om man räknar bort krysset. Båda lagen är inne i en formsvacka och båda lagen åkte i helgen ut ur FA-cupen. Kollar man på truppläget är det fördel Leeds som kommer till spel med full trupp med full trupp förutom högerbacken Ayling och anfallaren Saiz. Ipswich har en skadelista på åtta spelare där de tyngsta tappen är backarna Spence och Webster. Kollar man på strecken på kupongen finns det värde på bortalaget Leeds här vilket gör att jag spelar X2 utan att tveka.

Middlesbrough - Fulham 1

Två jämna lag och det skiljer endast två poäng mellan ligaåttan Middlesbrough och tiondeplacerade Fulham. Båda lagen har en fin form och kan i princip ställa upp med sina bästa elvor på lördag. Hemmalaget går in som favoriter här till runt 2.00 och en stor anledning är just hemmafördelen. Middlesbrough får dessutom tillbaka både Braithwaite och Shotton vilket är klart positivt. Middlesbrough har inte förlorat hemma mot Fulham på över 15 år och jag tror man håller i den sviten och tar tre poäng på lördag. Visst är hemmalaget någon procent överstreckade på kupongen men jag tycker ettan känns som en bra spik trots allt.

Millwall - Preston 1X

Jämn match på förhand mellan Millwall på 15:e plats och Preston på nionde plats. Millwall är knappa favoriter om man kollar på oddsen vilket jag tycker känns korrekt då hemmafördelen väger tungt. På hemmaplan är Millwall seriens bästa lag och har där tagit 24 av sina 30 poäng. Kollar man på den underliggande statistiken är det fördel Preston, men väger man in hemma och bortastatistiken blir fördelen omvänd. Båda lagen kommer med fin form till helgens match och båda lagen har visat sig vara väldigt svårslagna. Tittar man på skadelistorna så kommer Millwall med full trupp förutom yttern Ferguson som är skadad sedan tidigare. Preston saknar sex spelare med bland annat högerbacken Fisher som är skadad. Kollar man på strecken på kupongen är Millwall något överstreckat tyvärr. Men jag tror hemmalaget löser minst en poäng och spelar 1X.


Lycka till med ditt Stryktipset och hoppas min analys var till någon nytta!

/Wiking

Gilla om du håller med Wiking

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppSpeltips
23 sep
12:15
Feyenoord - Utrecht
Fotboll
Bet: Feyenoord och över 2.5 mål
 
23 sep
14:30
West Ham - Chelsea
Premier League
Bet: Chelsea -1,5 hcp hörnor
 
23 sep
15:00
AIK - Hammarby
Allsvenskan
Bet: Under 2,5 mål
 
23 sep
15:00
AIK - Hammarby
Fotboll
Bet: Över 4.5 kort
 
23 sep
15:30
Leverkusen - Mainz
Bundesliga
Bet: BLGM
 
23 sep
19:30
Benfica - Aves
Primeira Liga
Bet: Över 4,5 hörnor i HT
 
23 sep
21:00
Atlético PR - Parana
Fotboll
Bet: PR vinner och matchen går under 3.5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Förhöjts odds på Barcelona mot Girona

Förhöjda odds La Liga 21 september 2018

Skapa konto hos Betfair och spela på att Barcelona vinner mot Girona så boostas ditt odds. Istället för lågs 1.04 så får du hela 6 x pengarna på att Barcelona vinner. Vinst betalas ... Läs mer

Boosta oddset på Man City-seger

Förhöjda odds Premier League 21 september 2018

Betfair boostar oddset på Premier League. Skapa konto och spela på att Man City vinner mot Cardiff så boostas oddset upp till 6x pengarna. Vinst betalas ut i gratisspel. Läs mer

Inför AIK - Hammarby

Allsvenskan 21 september 2018

Ett stekhett Stockholmsderby väntar på söndag när serieledarna AIK tar emot ligatvåan Hammarby i en seriefinal! AIK går in som favoriter men det finns även faktorer som talar för ... Läs mer

60x pengarna på Djurgården mot Rögle

Förhöjda odds SHL 19 september 2018

På torsdag är det dags för hemmapremiär på Hovet för Djurgården då Rögle kommer på besök. Oddset på DIF-seger är för tillfället 1.66, men om du skapar nytt konto hos Betfair får du ... Läs mer

Inför Real Madrid - Roma

Champions League 18 september 2018

Real Madrid inleder jakten på sin fjärde raka Champions League-titel när laget på onsdag kväll får besök av ett Roma som tog sin ända till semifinal i Champions League förra ... Läs mer