Stryktipset 10/11 » Tips, Analys & Spelförslag

Tips-SM rullar vidare och även jackpotten då lördagens Stryktipset innehåller fina 13 miljoner i jackpott. Rolig rad då de stora favoriterna i Premier League spelas på söndagen. Många luriga matcher borde förhoppningsvis kunna leda till fin utdelning vid 13 rätt. Här kommer min analys och tips för samtliga 13 matcher på Stryktipset den 10 november.

👊 Kupongens spik

Middlesbrough 65%

🙏 Kupongens skräll

Stoke 23%

1. Crystal Palace - Tottenham 2

Londonderby mellan två klubbar vars formkurvor pekar åt olika håll. Crystal Palace kommer med sex raka utan vinst varav fem förluster och laget börjar nu dras in i bottenstriden. Truppläget ser bra ut hos hemmalaget där skadan på Benteke knappast försvagar laget i mina ögon. Det kan vara seriens mest överskattade spelare. Tottenham kommer med tre raka vinster och tog i veckan en tung seger hemma mot PSV som dock blev en svårare uppgift än förväntat. Jag tror många är överens om att Tottenham inte imponerar spelmässigt men tar sina poäng ändå vilket både är en styrka och en svaghet. Långsiktigt kan Spurs få problem om spelet inte förbättras. Spurs går in som favoriter på lördag vilket är en självklarhet, frågan är om laget har större än 50% chans till seger eller inte? Jag tror det och utgår från tvåan men tar med det lågt streckade krysset på mitt stora system.

2. Huddersfield - West Ham X2

Huddersfield tog sin första och efterlängtade seger förra helgen hemma mot Fulham men ärligt talat säger det mer om Fulham än Huddersfield. Huddersfield känns riktigt svaga den här säsongen och jag ser ingen uppsida i detta lag till skillnad från övriga bottenlag som Fulham och Southampton som iallafall har en spelartrupp som har mer i sig. Nu går laget in som underdogs hemma mot West Ham där jag tror Huddersfield får det svårt. West Ham tog också en efterlängtad seger senast hemma mot ett svagt Burnley med 4-2. Skadesituationen ser fortsatt tuff ut för Pellegrini som saknar totalt sju spelare inför helgens match vilket börjar bli en normal situation för The Hammers. Jag tycker både oddsen och streckfördelningen speglar min värdering av matchen där West Ham ska vara favoriter med strax över 40% vinstchans. Inget supervärde och en helgardering är inte fel men jag kommer att spela X2.

3. Leicester - Burnley 1

Leicester verkar ha hanterat den tragiska helikopterolyckan väl och i helgen slog laget Cardiff på bortaplan med 1-0 där resultatet var i underkant. Maguire åkte på en skada och får det svårt att komma till start på lördag där Jonny Evans ersätter. I övrigt är har Puel en fin truppsituation utan några anmärkningsvärda avbräck. Jag gillar säsongens Leicester men tycker samtidigt de ligger där man kan förvänta sig på en mittenplacering. Gästerna Burnley ser riktigt usla ut och äntligen börjar bluffen Burnley visa sitt rätta jag. Förra säsongen var en stor överprestation kryddat men en jäkla massa tur som gjorde att Burnley slutade 7:a. Ja, det går att ha tur över en säsong. Nu kommer Burnley med tre raka förluster och en målskillnad på 2-14 för dessa tre matcher, notera 14 (!). Leicester ska ha väldigt goda chanser till tre poäng och jag spikar ettan trots att Leicester är hårt streckade.

4. Newcastle - Bournemouth X2

Newcastle vann äntligen sin första match på säsongen senaste helgen med 1-0 hemma mot Watford vilket dock inte var ett helt rättvist resultat. Watford var det bättre laget och om något lag förtjänade tre poäng var det Watford och inte Newcastle. Samtidigt har Benitez mannar haft en hel del oflyt under säsongen och förtjänade absolut att få sin första vinst. Bournemouth fortsätter att imponera och även om det blev en förlust senast mot United finns det inget som pekar på att Bournemouths fina form är påväg att vända. Eddie Howe har verkligen fått fart på denna klubb som ligger på en välförtjänt sjätteplats. Tabellen ljuger ofta men här tycker jag tabellen speglar lagets prestationer efter elva omgångar där Bournemouth presterat betydligt bättre än Newcastle. Trots bortaplan är det Bournemouth som är favoriter på lördag vilket jag tycker är helt korrekt. På Stryket är Newcastle streckade som favoriter vilket är fel och gör mitt val enkelt. X2.

5. Southampton - Watford 1X

Southampton fortsätter att gå tungt och blev rejält överkörda förra helgen borta mot City där det slutade med en 6-1 förlust vilket dock inte säger särskilt mycket. City är överlägsna. Nu har Saints sju raka utan vinst i ligan och har endast lyckats vinna en match denna säsong. Jag tycker ändå Southampton är bättre än vad tabellen och resultaten visar även om det finns mycket att jobba med för Hughes. Till helgen kan han iallafall glädjas med att truppen är skadefri. Watford kommer från en förlust borta mot Newcastle men där Watford var det bättre laget och förtjänade tre poäng. Watford har dock en del avbräck med en avstängd Capoue och en tveksam Troy Deeney. Southampton går in som knappa favoriter tack vare sin hemmafördel vilket jag tycker känns rätt. Jag kan sträcka mig så långt som att säga att Southampton ska ha 40% chans till vinst. I nuläget får vi 37% på en hemmaseger vilket jag klickar tillsammans med krysset. 1X.

6. Birmingham - Hull 1X

Birmingham har verkligen ryckt upp sig efter en svag start på säsongen. Nu förlorade laget förvisso senast borta mot Derby men innan dess hade klubben fyra raka vinster och elva raka utan förlust. Med det sagt är det inte särskilt konstigt att laget går in som klara favoriter mot ett Hull som placerar sig näst sist i Championship. Nu kommer Hull med två raka vinster mot Bolton och senast en imponerande seger hemma mot West Brom. Två lag med gott självförtroende men där Birmingham ska ha klar fördel då laget är bättre och har hemmaplan. Det svider att spela Birmingham när laget är streckade på över 60% då min värdering ligger runt 55%, men jag spelar ändå ettan och tar med krysset på 22% som ska upp till 30%. 1X

7. Blackburn - Rotherham 1

Nykomlingarna Blackburn har fått en riktigt stark start på säsongen och har endast en poäng upp till en playoff-plats. Blackburn har dock inte ett lag för att kunna utmana på riktigt om en topp-6 placering utan får snarare satsa på att etablera sig i mittenskiktet vilket ser ljust ut. Fin form på Blackburn med resultatraden 3-2-1 på sina fem senaste matcher med en vinst senast hemma mot QPR. Gästerna Rotherham ligger ungefär var de förtjänar i tabellen strax ovanför nedflyttningstrion men jag tror Rotherham sakta men säkert kommer att dras in i bottenstriden. Trots allt har laget endast två poäng ned till näst jumbon Hull. Blackburn är ett klart bättre lag och ska på hemmaplan vinna denna match minst sex gånger av tio. Nu är laget streckade till 67% vilket börjar bli lite väl högt och på det större systemet tar jag med det understreckade krysset. Men jag utgår från ettan.

8. Bolton - Swansea X2

Bolton förtjänade att åka ur serien förra säsongen enligt mig men lyckades på något vis lösa ett nytt kontrakt. Jag ser inga tendenser på en förbättring denna säsong och Bolton lär kriga i bottenstriden säsongen ut. Nu kommer laget med en riktigt svag form med en poäng på senaste sex omgångarna och endast ett mål framåt med målskillnaden 1-10 på sina sex senaste matcher. Potter gör det bra med Swansea som placerar sig strax bakom playoff-platserna vilket är en rättvis bild av Swanseas prestationer denna säsong. Jag håller Swansea som favoriter här med en vinstchans närmare 50% än 40%. Till nuvarande 43% kliver jag på tvåan men säkrar upp med ett kryss.

9. Bristol City - Preston 1

Två lag som är bättre än vad tabellen visar men samtidigt har tabellen rätt gällande vilket lag som är bäst av dessa två denna säsong. Bristol City ligger på tolfteplats men förtjänar enligt mig att ligga på en playff-placering. Nu är det förvisso ett getingbo i toppen och laget har endast fyra poäng upp till Nottingham trots att det skiljer sex placeringar. Preston har endast tagit 15 poäng på 16 omgångar och har samma poäng som näst jumbon Hull vilket är långt ifrån godkänt för klubben. Preston har dock ryckt upp sig efter sin brutalt usla inledning och kommer till helgens match med sex raka utan förlust. Jag tycker dock Bristol ska ha över 50% chans till seger och till nuvarande 48% kliver jag på ettan.

10. Derby - Aston Villa 1

Lampard har fått en bra start som tränare för Derby som ligger femma med endast två poäng upp till serieledarna Leeds. Formen är god för Derby som kommer till helgens match med sex raka utan förlust och har nog goda förhoppningar om att förlänga den sviten mot ett Aston Villa som går knackigt. Jag vet inte vad som har hänt med Aston Villa men det ser verkligen inte bra ut för en klubb som ska utmana om uppflyttning men som nu ligger på plats 14. Tränarbytet har inte gett någon supereffekt och segern hemma mot Bolton senast säger inte särskilt mycket. På pappret är det inte så mycket som skiljer dessa lag åt men av vad lagen har presterat på plan ska det vara klar fördel Derby som dessutom har hemmaplan. Jag utgår från ettan men kommer att ta med krysset på mitt större system.

11. Middlesbrough - Wigan 1

Middlesbrough har fått en fin start på säsongen och har nog goda förhoppningar om en uppflyttning denna säsong. Klubben ligger fyra med två poäng upp till serieledarna och mycket talar för en seger på lördag mot nykomlingarna Wigan. Wigan som jag tyckte såg spännande ut inledningsvis men det var nog mer den klassiska nykomlingseffekten som fick laget att ta poäng. Nu är Wigan tillbaka på jorden med tre raka förluster och endast en seger på sina senaste sju matcher. Nu tycker jag förvisso att både oddsen och streckfördelningen sitter hyfsat korrekt men ettan är det mest sannolika utfallet och när jag inte finner något spelvärde på skrällen så väljer jag att spika ettan.

12. Norwich - Millwall X2

Här finns det egentligen bara ett val att spela och det är X2. Norwich är nämligen streckade till 70%. Spelbolagen kan ha fel men det handlar ofta om någon enstaka procent som är väldigt svår att hitta. Men att påstå att spelbolagen och marknaden ska ligga fel med nästan 20% i en match i Championship är väldigt naivt att tro. Enligt marknaden ska hemmalaget ha runt 50-55% chans till seger vilket jag tycker känns rimligt. När Norwich då är streckade till hela 70% vore det tjänstefel av mig att ta med ettan. Visst är det mest sannolika utfallet en etta men om du inte tar med X2 här så bör du läsa om grundläggande sannolikhetslära. En helgardering funkar om du har en stor plånbok men X2 är det givna spelet här.

13. Nottingham - Stoke 2

Svenska folket fortsätter att göra misstaget med att tro att tabellen och hemmafördelen är facit till vilket lag som vinner. Nottingham laget som har haft mest flyt i hela Championship denna säsong och laget kommer sakta men säkert börja falla i tabellen. Kom ihåg var ni hörde det först. Stoke har på pappret ett lag som ska befinna sig i toppen av tabellen men det ser faktiskt inte bra ut. Oddsen är väldigt jämna inför denna match där Nottingham får ett litet favoritskap i.o.m hemmaplan. Men Stoke ska ha runt 33-36% chans till vinst och till nuvarande 23% är tvåan väldigt fin. Jag utgår från tvåan med tar med alla tecken på mitt större system. Orkar inte ryka på Forest ännu en gång.

Stora raden

 1. Crystal Palace - Tottenham X2
 2. Huddersfield - West Ham X2
 3. Leicester - Burnley 1
 4. Newcastle - Bournemouth X2
 5. Southampton - Watford 1X
 6. Birmingham - Hull 1X
 7. Blackburn - Rotherham 1X
 8. Bolton - Swansea 1X2
 9. Bristol City - Preston 1
 10. Derby - Aston Villa 1X
 11. Middlesbrough - Wigan 1
 12. Norwich - Millwall X2
 13. Nottingham - Stoke 1X2


Lycka till med din rad!

/Wiking

Gilla om du håller med Wiking

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppSpeltips
19 mar
00:30
Denver Nuggets - Boston Celtics
NBA
Bet: Boston Celtics -2.5
 
19 mar
01:00
Golden State Warriors - San Antonio Spurs
NBA
Bet: SA Spurs +3.5
 
19 mar
17:30
Lukko - JYP
Ishockey
Bet: Över 1,5 mål i powerplay
 
19 mar
19:00
AIK - Oskarshamn
HockeyAllsvenskan
Bet: AIK vinner
 
19 mar
19:28
Maxspel i v64 1
Bet: Canari match vinner
 
19 mar
20:45
Barnet - Harrogate
Fotboll
Bet: Harrogate vinner
 
19 mar
20:45
Dundee United - Ross County
Fotboll
Bet: Över 9.5 hörnor
 
20 mar
00:00
76ers - Hornets
NBA
Bet: 76ers vinner matchen
 
20 mar
01:00
LA Lakers - Milwaukee Bucks
NBA
Bet: Lakers +12.5
 
20 mar
19:00
Västerås - Karlskrona
HockeyAllsvenskan
Bet: Västerås -1.5
 
20 mar
19:00
Leksands IF - Modo Hockey
HockeyAllsvenskan
Bet: Modo +1,5 hcp
 
20 mar
20:45
Tyskland - Serbien
Fotboll
Bet: Över 9,5 hörnor
 
21 mar
20:45
Holland - Vitryssland
Fotboll
Bet: Holland att göra mål i båda halvlekarna & hålla nollan
 
23 mar
16:00
Colchester - Tranmere
League Two
Bet: Tranmere vinner
 
23 mar
16:00
Grimsby - Bury
League Two
Bet: Bury vinner
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Veckobrev från Bettingstugan!

Ishockey 15 mars 2019

Vi har en fullspäckad helg framför oss med SHL-slutspel, semifinaler i Svenska Cupen och massvis med bra fotboll i toppligorna ute i Europa. På Bettingstugan kan du läsa speltips ... Läs mer

TÄVLING - Vinn en resa för 20 000kr!

Oddstävling 15 mars 2019

Vi fick ingen förra gången vi körde en snöboll så därför dubblar vi priset till denna helg! Dessutom sänker vi antalet dagar på snöbollen. Se till att klara fem dagar och ha störst ... Läs mer

Få 4.50 x pengarna på att Burakovsky gör mål inatt!

Förhöjda odds NHL 14 mars 2019

Ta del av ett förhöjt odds till nattens NHL. Hos Hajper kan du spela på att Burakovsky gör mål för Washington Capitals för 4.50 istället för 3.65. Det bästa med erbjudandet är att ... Läs mer

Boosta oddset - Vinst för Nadal & Federer med 2-0

Hos Hajper kan du boosta oddset på ATP Indian Wells. Ta del av deras hajpade odds och få oddset 2.35 på att Nadal och Federer vinner sina matcher med 2-0. Det finns inget maxbelopp ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

Premier League 14 mars 2019

På lördagens Stryktips-kupong bjuds vi på matcher från FA-cupen, Premier League och Championship. I vanlig ordning har Bettingstugans experter tagit ut sina spikar ock skrällar ... Läs mer