Stryktipset » Lördag 11 augusti » Analys, Tips & Förslag

Speltips och förslag inför Stryktipset »11 Augusti

Äntligen är Stryktipset tillbaka på riktigt med matcher från både Championship och den första omgången i Premier League. Inte nog med det så innehåller lördagens kupong 8 miljoner i jackpott och vi kan nog räkna med hög omsättning och fin utdelning vid 13 rätt. Här kommer mina tankar och speltips inför Stryktipset på lördag den 11 augusti.

1. Bournemouth - Cardiff 1

Vi inleder med Bournemouth som tar emot Cardiff, vilken jävla match! Skämt åsido kanske det inte är helgens sexigaste match men här har jag en stark tro på hemmalaget. Jag tror på en liknande säsong som fjolårets för Bournemouth som slutade på en stabil 12:e plats med god marginal ned till bottenstriden. Sommarfönstret har varit relativt lugnt för klubben som plockat in tre spännande namn i David Brooks från Sheff Utd och duon Diego Rico och Jefferson Lerma från La Liga. Annars är det i princip samma trupp som förra säsongen. Om vi istället riktar fokus till Cardiff tror jag precis som spelbolagen kommer få en oerhört jobbig säsong och klubben är tippade att komma sist enligt alla spelbolag, inklusive mig. Visst gjorde Cardiff en fin säsong i Championship förra säsongen men för att etablera sig i Premier League krävs en del tunga nyförvärv, något som Cardiff har missat. Med ett riktigt trött sommarfönster gissar jag på att Cardiff kommer att vara indragna i bottenstriden från omgång 1 till 38. Bournemouth ska ha bra chans för tre poäng här och jag klickar i den raka ettan som i skrivande stund är streckad till 57%.

2. Fulham - Crystal Palace X2

Om nykomlingarna Cardiff haft en sval sommar är det motsatsen för Fulham som har värvat in ett gäng spännande namn. Seri och Le Marchand från Nice samt Schürrle, Mitrovic (utköpt), Mawson och Chambers. Lägg därtill på att Fulham redan har en namnstark trupp så tror jag att Fulham absolut bör ha goda chanser att säkra ett nytt kontrakt denna säsong. I helgens premiär hemma mot Crystal Palace går Fulham in som favoriter vilket jag dock är ytterst tveksam till om laget verkligen ska vara. Enligt mig har Crystal Palace fortfarande ett bättre lag på pappret och visade under våren förra säsongen att högsta nivån är, hög. Visst har Fulham en hemmafördel men streckfördelningen 43-28-29 köper jag inte. Enligt mig är denna match helt öppen på förhand då jag tycker Palace har ett snäppet vassare lag men oddsen bör jämnas ut i.o.m Fulhams hemmafördel. X2 spelas.

3. Huddersfield - Chelsea X2

I den här matchen finns det mycket analysera och främst gällande bortalaget som har stora frågetecken inför premiären. Jag såg Chelseas förlust mot City i helgen och det såg allt annat än lovande ut för nya tränaren Sarri. Det ska sägas att jag håller Sarri högt men hans spelidé är väldigt krävande och framförallt tar den tid innan det sitter. Nu saknas flera nyckelspelare som kommit sent in i träning pga VM och förutsättningarna är inte optimala med en helt ny målvakt som kommer in fyra dagar innan premiären. Frågan är om ens nyförvärven Kepa och Kovacic hinner bli redo till på lördag, jag tror inte det och räknar med att de inleder på bänken. Hur som helst är det korrekt att Chelsea ska vara favoriter i denna match, frågan är dock hur stora? Oddset 1.63 på motsvarar 61% chans för vinst, ett odds som jag inte skulle röra som singelspel i denna match. Vi har en liknande procent på 60% på Stryktipset och samma sak där, ingenting jag vill spika. Minst en halvgardering här och jag spelar X2.

4. Watford - Brighton X2

Två lag som stod sig jämna förra säsongen och det skiljde bara en poäng mellan lagen när säsongen summerades till Watfords fördel som slutade på plats 14. Snabbt om vad som har hänt i klubbarna under sommaren och om vi startar med hemmalaget så har Watford plockat in en del spännande namn. Deulofeu har köpts loss från Barcelona och mittbacken Masina har hämtats in från Bologna. Mest intressant är dock Ken Sema från Östersund som dock har mycket att bevisa innan det får ses som en bra värvning. Brighton har omsatt en hel del spelare under sommaren och även om det främst handlat om truppspelare så hittar vi en del intressanta namn. Värda att nämna är yttern Jahanbakhsh från Ajax, innermittfältaren Bissouma från Lille och vänsterbacken Bernardo från Leipzig. Jag håller dessa lag som väldigt jämna även om Watford kanske känns några procent bättre. Hur som helst tycker jag oddsen i denna match sitter korrekt och procenten motsvarar ungefär 41-30-29. På Stryktipset är dock Watford överstreckade på 52% vilket gör att jag lockas mot Brighton här. X2 är det spelvärda alternativet och det blir också mitt val.

5. Wolverhampton - Everton 1X2

Wolves är nykomlingen jag tror mest på denna säsong vilket inte direkt är att sticka ut hakan med tanke på hur överlägsna laget var i Championship förra säsongen. Men Wolves har även gjort ett starkt sommarfönster och plockat in fina spelare som Afobe, Boly, Jota, Moutinho och framförallt Adama Traoré som jag håller väldigt högt. Everton är som vanligt svåra att veta var man har klubben, sommarfönstret har varit ganska lugnt med Richarlison och Digne som enda nyförvärv. Streckfördelningen på stryktipset motsvarar samma procent som oddsen och jag tycker värderingen sitter korrekt med Wolves som favoriter. Finner dock inget spelvärde och väljer att helgardera denna match.

6. Aston Villa - Wigan 1X

Vi rör oss ned till Championship som till skillnad från PL redan har dragit igång och i helgen är det dags för omgång 2 och 3 (för vissa lag). Aston Villa som föll på målsnöret förra säsongen väntas återigen vara med i toppen denna säsong. Laget inledde med en stark 3-1 vinst borta mot Hull och truppen ser bra ut. Wigan är den starkaste nykomlingen underifrån och bör inte ha några problem att säkra ett nytt kontrakt denna säsong. Wigan inledde också med en trepoängare som var fullt rättvis med 3-2 hemma mot Sheffield Wed. I denna match är det dock inget snack om att Aston Villa ska vara klara favoriter. Dels har Villa ett klart bättre lag och dessutom hemmafördel. I skrivande stund står hemmalaget i oddset 2.05 vilket jag kan tycka känns lite högt. Känns kallt att säga att det svenska folket håller med mig och har streckat Aston Villa alldeles för högt på 62%. Jag kan lägga mig någonstans däremellan och måste säga att jag tror på Villa men den hårda streckningen håller mig borta från att spika ettan. 1X spelas.

7. Blackburn - Millwall X2

Av någon anledning överskattas Blackburn rejält av svenska folket i denna match, kanske av den enkla anledningen som kallas hemmafördel? Visst är Millwall inte seriens starkaste bortalag men på pappret har man fortfarande ett bättre lag än nykomlingarna Blackburn. Båda lagen inledde med varsitt 2-2 resultat men där Millwall mötte betydligt bättre motstånd i form av Middlesbrough kontra Blackburn som mötte i mitt tycke ett svagt Ipswich. Denna match ska ses som jämn med Blackburn som knappa favoriter i.o.m just hemmafördelen. Men Blackburns chanser för tre poäng är strax under 40% enligt mig i jämförelse med svenska folket som har streckat hemmalaget till 48% på Stryktipset. X2 spelas.

8. Derby - Leeds 1

Två spännande lag och en tränarmatch som jag verkligen ser framemot. Jag höll Derby väldigt högt förra säsongen och nu är det ingen mindre än Frank Lampard som har tagit över tränarposten. Kul, men om det är positivt eller negativt låter jag framtiden avgöra. Leeds har plockat in en mer rutinerad tränare i form av Bielsa som det är omöjligt att inte fascineras av. Båda lagen inledde med varsin seger även om de var två väldigt jämna matcher i båda fallen. Jag håller med marknaden om att det är Derby som ska vara favoriter i denna match trots att Lampard har mycket kvar att bevisa. Leeds är i vanlig stryktipsordning överstreckade och det lilla spelvärdet finner vi på hemmalaget som jag väljer att spika.

9. Middlesbrough - Birmingham 1

Inte första gången jag säger det men här håller jag med marknaden om att Middlesbrough ska vara klara favoriter. Middlesbrough var en besvikelse förra säsongen med tanke på vilka förväntningar alla hade på klubben. Inför denna säsong är laget återigen tippade i toppen och med den befintliga truppen är det inga konstigheter. Förvisso har man tappat ett tungt namn i Adama Traoré som blir väldigt svår att ersätta. Mittbacken Ben Gibson har dock ersatts fint av Aden Flint och Paddy McNair. Middlesbrough har spelat två matcher denna säsong och står på fyra poäng efter en övertygande 3-0 seger senast hemma mot Sheffield United. Gästerna Birmingham inledde säsongen med ett 2-2 resultat hemma mot Norwich, ett resultat som laget ska vara nöjda med sett till matchbilden. Middlesbrough är det bättre laget här och har dessutom en tung hemmafördel som såklart är inbakat i oddsen. Birmingham var Championship näst sämsta bortalag förra säsongen och här kommer man få det väldigt tufft. Jag spikar ettan.

10. Nottingham - Reading 1

Nottingham är ett av lagen jag har svårast med att värdera varje omgång. Laget har inlett med två kryss mot West Brom och Bristol City vilket är två tuffa matcher. Att Nottingham spelat två matcher bör också vara positivt och kanske ge någon procent fördel att spelarna hunnit bli varma i kläderna. Reading löste ett kontrakt på tre poängs marginal förra säsongen och jag tror att klubben återigen kommer att kriga i bottenstriden denna säsong. Reading inledde med en 1-2 förlust hemma mot Derby och jag tror på en ny förlust nu i helgen. Nottingham är klara favoriter både på oddsmarknaden och Stryktipset. Trots några procent överstreckning ger jag mitt förtroende till hemmafavoriterna och utgår från ettan.

11. QPR - Sheffield Utd 2

Trots att Sheffield United inlett med två förluster och kommer senast från en 3-0 förlust mot Middlesbrough så är det bortalaget som är knappa favoriter i denna match. Förlusten senast var dock smått otrolig och resultatet speglar knappast matchbilden. Sheffield Utd hade 57% bollinnehav och vann skottstatistiken med 13-8 men lyckades ändå förlora med 3-0. Marknaden vet om att Sheffield United är bättre än vad de två inledande matcherna tyder på och marknaden håller bortalaget som ett klart bättre lag i jämförelse med hemmalaget QPR. Jag håller också med om att Sheffield United är det bättre laget i denna match men tycker snarare värderingen borde vara 50/50 utan kryss och alltså inget favoritskap till bortalaget. Däremot håller jag verkligen inte med svenska folket som har streckat hemmalaget som favorit till 44% och ger Sheffield endast 27% chans till vinst. Jämför det med spelbolagen som ger bortalaget 38% chans till vinst och ni fattar vad jag kommer kryssa i denna match. Utgår från tvåan men tar med krysset på större system.

12. Dalkurd - Malmö 2

Matchen är flyttad och kommer lottas av svenska spel med fördelningen 2-2-12. Streckningen motsvarar en procent på 12.5%-12.5%-75%. I nuläget är streckfördelningen 21-18-61 vilket innebär spelvärde på raka tvåan som blir mitt val.

13. Örebro - Brommapojkarna 1X

Två otroligt formsvaga lag där framförallt bortalaget är i stort behov av tre poäng. Örebro har endast tagit en poäng på hösten efter fem matcher och kommer senast från en 1-2 förlust hemma mot Häcken. BP tog en tung seger senast hemma mot bottenkonkurrenten Dalkurd efter en vändning från 0-1 till 2-1 och ett segermål av den 16-åriga talangen Lahne. En seger hemma mot Dalkurd säger dock inte särskilt mycket och innan den matchen hade BP en poäng på sina senaste sex matcher. Poängen kom just mot Örebro på hemmaplan efter en jämn match som slutade 0-0. Örebro har på pappret det bättre laget och på hemmaplan ska och är Örebro klara favoriter. Men med nuvarande trend vågar jag verkligen inte ge Örebro mitt fulla förtroende, men 1X bör räcka här.

Kupongens spik

Middlesbrough 64%

Middlesbrough kommer senast från en 3-0 seger och har med två matcher i ryggen blivit lite varmare i kläderna kontra Birmingham med endast en match. Klasskillnad om man jämför spelartrupperna och Birminghams bortastatistik är bedrövlig. Inget supervärde, men ettan bör hitta hem.

Kupongens skräll

Sheffield United 27%

27% kanske inte är en superskräll men med tanke på att Sheffield United är favoriter i denna match är det riktigt fint spelvärde. Korrekt värdering är 38% i skrivande stund och det räcker som motivering för den som kan sin sannolikhetslära.

Enkelraden 1kr

 1. Bournemouth - Cardiff 1
 2. Fulham - Crystal Palace X
 3. Huddersfield - Chelsea 2
 4. Watford - Brighton 2
 5. Wolverhampton - Everton X
 6. Aston Villa - Wigan 1
 7. Blackburn - Millwall X
 8. Derby - Leeds 1
 9. Middlesbrough - Birmingham 1
 10. Nottingham - Reading 1
 11. QPR - Sheffield Utd 2
 12. Dalkurd - Malmö 2
 13. Örebro - Brommapojkarna 1

Huvudraden 192kr

 1. Bournemouth - Cardiff 1
 2. Fulham - Crystal Palace X2
 3. Huddersfield - Chelsea X2
 4. Watford - Brighton X2
 5. Wolverhampton - Everton 1X2
 6. Aston Villa - Wigan 1X
 7. Blackburn - Millwall X2
 8. Derby - Leeds 1
 9. Middlesbrough - Birmingham 1
 10. Nottingham - Reading 1
 11. QPR - Sheffield Utd 2
 12. Dalkurd - Malmö 2
 13. Örebro - Brommapojkarna 1X

Stora raden 1152kr

 1. Bournemouth - Cardiff 1
 2. Fulham - Crystal Palace 1X2
 3. Huddersfield - Chelsea X2
 4. Watford - Brighton X2
 5. Wolverhampton - Everton 1X2
 6. Aston Villa - Wigan 1X
 7. Blackburn - Millwall X2
 8. Derby - Leeds 1X
 9. Middlesbrough - Birmingham 1
 10. Nottingham - Reading 1
 11. QPR - Sheffield Utd X2
 12. Dalkurd - Malmö 2
 13. Örebro - Brommapojkarna 1X

Lycka till med ditt Stryktips i helgen!

/Wiking

Gilla rek om du håller med Wiking

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
23 maj
19:30
Skövde AIK - FC Trollhättan
Division 1 Södra
Spel: BLGM
 
23 maj
20:15
Finland - Sverige
Hockey-VM
Spel: Sverige -1.5
 
23 maj
20:15
Tjeckien - Tyskland
Hockey-VM
Spel: Tjeckien -1.5
 
23 maj
20:30
Stuttgart - Union Berlin
Bundesliga
Spel: Ö 1.5 mål i matchen & Union Berlin Ö 1 kort
 
24 maj
19:00
GIF Sundsvall - AIK
Allsvenskan
Spel: 2
 
24 maj
20:45
Utrecht - Vitesse
Eredivisie
Spel: Över 5,5 hörnor 2:a halvlek
 
25 maj
16:00
IK Frej - Varbergs BOIS
Superettan
Spel: Varberg -1 asian hcp
 
26 maj
17:30
Kalmar FF - IF Elfsborg
Allsvenskan
Spel: X2
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.21)

Superettan 23 maj 2019

Lördagens kupong på Stryktipset är fylld med matcher från Sveriges tre högsta divisioner men även en del godis med bland annat cupfinaler i Spanien och Tyskland. Bettingstugans ... Läs mer

Hajpat odds i Sverige - Finland - 3 x pengarna!

Hockey-VM 22 maj 2019

Kvartsfinal i Hockey-VM och match mellan Sverige och Finland. Ett klassiskt möte som brukar gå het till! Till årets VM har Sverige fått loss massor av NHL-proffs medan Finland ... Läs mer

Finland - Sverige: Skapa konto & få boostat odds!

Hockey-VM 22 maj 2019

På torsdag är det dags för kvartsfinal i Hockey-VM 2019 och Tre Kronor ställs mot våra grannar Finland. 888sport har tagit fram en oddsboost till alla nya spelare som vill spela ... Läs mer

Tipster-intervju med Kviborg

Fotboll 21 maj 2019

Bettingstugan har förstärkt sitt team med flera experter och det senaste tillskottet heter Christopher Kviborg. Kviborg är en välmeriterad herre när det kommer till sport och ... Läs mer

Spela riskfritt på Sverige - Schweiz

Hockey-VM 18 maj 2019

Hos Betfair Exchange får alla nya kunder ett riskfritt spel för 450 kr på Sverige - Schweiz. Placera ett spel på spelbörsen och skulle det resultera i förlust får du hela summan ... Läs mer