Stryktipset idag » Lördag 12 januari » Analys, Tips & Förslag

Stryktipset idag 12/1 » Tips, Analys & Förslag

På lördag är det 12 miljoner jackpot men eftersom Stryktipset firar 50 år med 13 matcher på kupongen har Svenska Spel valt att dubbla vinsten för den som prickar 13 rätt både denna lördag och nästa. Det innebär 24 miljoner kronor till den som blir ensam vinnare på lördag! Här kommer mina tips och spelförslag inför Stryktipset på lördag den 12 januari.

👊 Kupongens spik

 • Chelsea

🙏 Kupongens skräll

 • Fulham

1. Chelsea - Newcastle 1

Kupongens största favorit som jag kommer att ge mitt förtroende till. Det behövs knappast någon motivering för ettan här då Chelsea står i oddset 1.20 på lördag. Jag kan dock dra lite förutsättningar. Chelsea har tappat mark på toppduon Liverpool och City men har fortfarande bra häng på Spurs och tredjeplatsen med fyra poäng upp. Ett Spurs som Chelsea spelade mot i ligacupen som slutade med en 1-0 förlust där båda lagen ställde upp med starka elvor. Skadeläget ser okej ut men då Morata är tveksam kan vi nog förvänta oss att Hazard återigen får chansen på topp. Chelsea behöver verkligen agera nu i januari och få in en riktig striker. Gästerna Newcastle går fortsatt tungt och har nu fem raka utan vinst och endast en seger på senaste nio, som kom mot Huddersfield. Jag vet inte riktigt var jag vill komma. Chelsea vinner denna match åtta gånger av tio och även om det inte är fel att gardera så kommer jag att spara mina tecken och spika ettan.

2. Brighton - Liverpool 2

Brighton är enligt mig ett av seriens mest överskattade lag. Nu kanske inte så många håller Brighton särskilt högt, men jag håller laget väldigt lågt och tycker laget fått med sig bättre resultat än vad de har förtjänat. De bör befinna sig i bottenstriden i mina ögon. Nu kommer serieledarna Liverpool på besök, ett Liverpool som kommer med två raka förluster i ryggen. En förlust på bortaplan mot City i en jämn match och senast förlust borta mot Wolves i cupen där Liverpool roterade friskt, så det ska inte dras för stora slutsatser. Ni kan tabellsituationen och vet att Liverpool är pressade att vinna varje match med ett jagande City underifrån. Liverpool har dock bekymmer i backlinjen då endast en mittback (Van Dijk) är tillgänglig för spel. Mycket talar för att Fabinho kliver ned som mittback vilket såklart inte är optimalt men som jag tror knappast kommer märkas mot ett lag som Brighton. Liverpool ska ha 75% chans till seger på lördag och jag kommer att spika tvåan.

3. Burnley - Fulham X2

Två ungefär lika dåliga lag som båda lär vara inblandade i bottenstriden resten av säsongen. Många kanske inte håller med mig här eftersom tabellen säger något annat och eftersom många har en skev bild av Burnley efter förra säsongen. Men jag håller Fulham som ett bättre lag än Burnley och hade denna match spelats på neutral mark hade jag satt Fulham som favoriter. Nu ska dock Burnley gå in som knappa favoriter men jag håller verkligen inte med svenska folket om att Burnley ska ha 56% (!) chans till seger. I min bok ska Burnley ha runt 40% chans till seger och med det sagt finner jag väldigt fint värde i både krysset och tvåan. Framförallt tvåan till 18%! X2 spelas.

4. Cardiff - Huddersfield X2

På pappret är det här seriens två klart sämsta lag där Cardiff har en trupp som är värd absolut minst i serien. Sett till förväntningarna på Cardiff inför säsongen tycker jag ändå Cardiff gör det bra. Laget har fortfarande en trupp som ska spela i Championship och jag tycker även laget spelmässigt ser ut som ett Championship lag, men de gör det okej. Långbollar och snabba anfall verkar ändå funka till graden att Cardiff fullt rättvist befinner sig ovanför nedflyttning. Huddersfield har ett dåligt lag och presterar precis lika dåligt. Med åtta poäng upp till Cardiff och "säker" mark måste Huddersfield verkligen ta poäng och helst vinna här. Formen är katastrofal med nio raka förluster och jag ser verkligen ingen tendens att det ska vända för Hudds. På oddsmarknaden gillar jag Cardiff här, men på Stryktipset gillar jag Huddersfield. Min värdering är 47-30-23. Med värderingen 57-25-18 på Stryktipset kommer jag att spela X2.

5. Crystal Palace - Watford 1X

Jag tycker tabellen ger en ganska rättvis bild om dessa två lags styrka denna säsong. Båda lagen ligger där de förtjänar och finns varken någon över eller underprestation att tala om. Palace har gått starkt sedan december och har bland annat slagit lag som Leicester (h), Man City (b) och senast Wolves (h). Watford har hackat lite men jag håller fortfarande Watford som ett något bättre lag för tillfället. Båda lagen har ett fint truppläge och jag håller med spelbolagen om att Crystal Palace ska gå in som favoriter på lördag med sin hemmafördel på Selhurst Park. Jag tycker faktiskt att värderingen sitter helt korrekt hos både spelbolagen och på Stryktipset. Jag kommer att utgå från 1X men helgardering på mitt större system.

6. Leicester - Southampton X2

Här tycker jag Leicester har blivit för stora favoriter och jag håller inte med om att Leicester ska ha 60% chans till seger. Jag vet att Leicester ligger sjua och att Southampton ligger på nedflyttning. Jag vet också att Leicester har hemmaplan. Men tro mig, det vet nog marknaden också. Marknaden ger dock endast Leicester 50% chans till seger vilket jag tycker känns mer rimligt. Southampton är underskattade och enligt mig bättre än vad tabellen säger. Bland annat tar Southampton fjärde flest skott per match i serien vilket inte är ett kännetecken för ett bottenlag. Saints är i stort behov av en bra målskytt vilket jag verkligen tror skulle få laget att lyfta. Spelvärdet ligger helt klart på X2 som kommer att spelas hos mig.

7. Birmingham - Middlesbrough 1X2

Kupongens svåraste match att välja sida på i mina ögon. Tabellen ger en ganska rättvis bild om hur lagen har presterat denna säsong. På pappret har gästerna ett klart bättre lag och på neutral mark hade Middlesbrough gått in som favoriter. Birmingham har dock endast förlorat en match på hemmaplan denna säsong och deras hemmafördel gör att oddsen ska stå som jämna inför denna match. Båda lagen kommer från en cupmatch i helgen där Birmingham förlorade med 2-0 borta mot West Ham och Middlesbrough slog Peterborough med 5-0. Lite skillnad i kvalitén på motstånd tåls att säga. Hur som helst tycker jag värderingen sitter korrekt i skrivande stund och jag kommer att helgardera denna match.

8. Brentford - Stoke 1

Två lag som har betydligt sämre än vad både jag och de flesta hade förväntat sig inför säsongen. Jag hade höga förväntningar på Brentford som jag tyckte var bättre än vad tabellen sa förra säsongen. De inledde starkt men har gått svagt sedan Dean Smith lämnade. Stoke var en av favoriterna inför säsongerna och på pappret är det inget snack om att Stoke borde befinna sig i toppen. Nu ligger båda lagen på den undre halvan av tabellen och chanserna att nå en playoff plats har börjat avlägsna. Framförallt för Brentford som snarare bör fokusera på att säkra ett nytt kontrakt och ladda inför nästa säsong. Spelmässigt tycker jag dock Brentford förtjänar bättre än sin poängskörd. Formmässigt så kommer båda dessa lag med tre raka utan vinst. Jag tycker det finns lite värde i Brentford till 40% då min värdering ligger några procent högre. Utgår från ettan men tar med krysset på mitt större system.

9. Ipswich - Rotherham X2

Bottenmöte och ska Ipswich få något hopp om ett nytt kontrakt krävs en seger mot Rotherham på lördag. Jag tror dock Rotherham får med sig minst en poäng. Ipswich är precis lika dåliga som tabellen visar och det finns ingenting som talar för att Ipswich ska lyckas vända sin usla säsong. Ipswich har endast vunnit två matcher efter 26 omgångar och i helgen blev laget även utslagna ur FA-cupen mot League One laget Accrington. Rotherham är inte heller särskilt bra och kommer senaste från en 7-0 förlust borta mot Man City vilket inte säger särskilt mycket. Jag håller dock Rotherham som bättre än Ipswich och även om det är bortaplan bör de ha runt 60% chans att få med sig minst en poäng. X2 till 52% gillar och spelar jag.

10. Preston - Swansea 1

Preston är ett av seriens mest underpresterande lag sett till prestationerna kontra resultaten. Det jag menar är att Preston förtjänar bättre och är i mina ögon bättre än sin 17:onde plats. Preston är ett lag som jag tycker förtjänar att vara på den övre halvan av tabellen och jag håller faktiskt Preston som ett bättre lag än lördagens motstånd Swansea. Potter gör det bra med Swansea och en tolfteplats är fullt godkänt med ett svagt spelarmaterial. För mig är det inget snack om att Preston ska vara favoriter inför den här matchen och jag förstår inte riktigt varför svenska folket har spelat Swansea som favoriter till 40%? Utgår från ettan och tar med krysset på mitt större system. Tvåan ligger väldigt långt borta.

11. Sheffield Utd - QPR 1

Jag gillar verkligen Sheffield Utd denna säsong och jag tycker absolut laget förtjänar sin inblandning i toppstriden. Nu kommer laget från en förlust i helgens cupmatch hemma mot Barnet men där roterades det en del och det går inte att klaga på lagets form i övrigt. Tre raka vinster i ligan med en målskillnad på 9-1 efter dessa tre matcher. Nu kommer QPR på besök som även dem har en fin form med sex raka utan förlust. Jag håller dock Sheffield som ett bättre lag och på hemmaplan ska de enligt mig ha runt 65% chans till seger. Till nuvarande 60% tycker jag ettan är en bra spik.

12. West Brom - Norwich 1X

Toppmatch i Championship när ligafyran West Brom tar emot ligatvåan Norwich och det skiljer endast tre poäng mellan dessa lag. Oerhört tunga poäng står på spel med andra ord. Jag håller West Brom som ett något bättre lag och tycker de spelmässigt har imponerat mer de senaste veckorna. Spelbolagen värderar dessa lag som väldigt jämna där West Brom får favoritskapet med sin hemmafördel. Jag ger dock West Brom lite större chanser än så och en värdering på 50% gällande ettan är nog inte helt fel. Jag utgår från ettan men tar med krysset. Helgardering det bästa.

13. Wigan - Aston Villa X2

Nykomlingarna Wigan inledde säsongen starkt men är nu indragna i bottenstriden och formen är inte särskilt fin. En poäng på senaste sju matcherna och endast en seger på laget senaste 14 matcher. Aston Villa har inte heller haft någon lyckad säsong sett till förväntningarna men det är trots allt endast fem poäng upp till en playoff plats. Båda lagen ligger ungefär var de förtjänar om vi kikar på de underliggande siffrorna och trots bortaplan ska Aston Villa ha goda chanser till tre poäng. Jag vågar inte spika ettan men X2 bör man kunna sitta trygg på.

Stora raden 2304kr

 1. Chelsea - Newcastle 1
 2. Brighton - Liverpool 2
 3. Burnley - Fulham X2
 4. Cardiff - Huddersfield X2
 5. Crystal Palace - Watford 1X2
 6. Leicester - Southampton X2
 7. Birmingham - Middlesbrough 1X2
 8. Brentford - Stoke 1X
 9. Ipswich - Rotherham X2
 10. Preston - Swansea 1X
 11. Sheffield Utd - QPR 1
 12. West Brom - Norwich 1X
 13. Wigan - Aston Villa X2

Lycka till med din rad!

/Wiking

Gilla rek om du håller med Wiking

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
16 juni
20:00
Rosenborg - Vålerenga
Eliteserien
Spel: Över 9,5 hörnor
 
16 juni
20:30
Boavista - Novorizontino
Fotboll
Spel: Under 2.5 mål
 
16 juni
21:00
Paraguay - Qatar
Copa America
Spel: Paraguay över 5.5 hörnor
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.24)

Superettan 13 juni 2019

På lördag är det 6 miljoner i jackpot på Stryktipset, något som bör motivera många till att spela även fast matcherna inte är dom lättaste på kupongen. Stryktipset 15 juni består ... Läs mer

Tippa gratis och vinn hos Coolbet!

Superettan 11 juni 2019

Coolbet är ett spelbolag som lägger stor vikt vid svensk fotboll och erbjuder matcher hela vägen ner till division 5. Förutom att erbjuda odds till dessa matcher så har Coolbet ... Läs mer

Vinn en signerad Messi-tröja hos Coolbet!

Superettan 11 juni 2019

Coolbet åker på sommarturné i 30 dagar och tävlar ut en signerad tröja från ingen mindre än Lionel Messi samt matchtröjor från andra storstjärnor. Delta i kampanjen och ta chansen ... Läs mer

Allt du behöver veta inför Copa America 2019 i Brasilien!

Copa America 11 juni 2019

Natten till lördag drar Copa America igång i Brasilien! Öppningsmatchen spelas mellan värdnationen och Bolivia. Intresset är enormt och vi kommer få se flera av världens största ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.23)

Superettan 7 juni 2019

På lördag kan vi se fram en Stryktipskupong fylld med matcher från EM-kvalet, omgång 1 av Dam-VM samt matcher från Sverige. I denna text ger Limpar, Friberg da Cruz, Folkesson och ... Läs mer