Stryktipset idag » Lördag 13 oktober » Analys, Tips & Förslag

Speltips och förslag Stryktipset » 13 oktober

Kanske inte årets roligaste kupong på Stryktipset med trötta matcher från UEFA Nations League kryddat med lite matcher från League One. Blir lite kortare motiveringar denna vecka och de flesta av valen byggs på ett matematiskt system snarare än egen analys.

1. Nederländerna - Tyskland 2

Kupongens hetaste match och faktiskt en intressant match mellan två nationer som haft lite bekymmer med generationsväxlingen. Holland inledde Nations League med en 2-1 förlust borta mot Frankrike och jag har väldigt svårt att se hur Holland ska hålla sig kvar i högsta divisionen i Nations League. Tyskland fick ett 0-0 resultat mot de regerande världsmästarna och kommer nu gå för tre poäng mot Holland. Tyskland har ett betydligt bättre lag och har enligt spelbolagen 47% chans till vinst. Till nuvarande streckning på 38% på Stryktipset spikar jag tvåan med gott samvete.

2. Irland - Danmark X2

Dessa två lag möttes förra året i ett dubbelmöte där en VM-plats stod på spel. Första matchen slutade 0-0 i Danmark men på Irland vann danskarna med de övertygande siffrorna 5-1. Danmark har en bättre trupp och städade enkelt av Wales i den första matchen i Nations League med 2-0. Ett Wales som slog Irland med klara 4-1 där Irland såg väldigt bleka ut. Danmark är och ska vara favoriter här trots bortaplan även om Eriksen saknas. Danmark är dessutom något understreckade vilket ger oss spelvärde på våra grannar. X2 spelas.

3. Norge - Slovenien 1X

Norge och Lasse Lager har inlett Nations League med en vinst hemma mot Cypern och en förlust borta mot Bulgarien. Hemma mot Slovenien ska de ha goda chanser till tre poäng då norrbaggarna går in som klara favoriter på förhand. Slovenien har en trött trupp och har lyckats förlora mot både Bulgarien och Cypern vilket säger en hel del. Jag tycker både oddsen och streckfördelningen sitter korrekt och jag finner inget större spelvärde. Slovenien kan skrälla men det blir nog max med ett kryss. 1X spelas.

4. Bulgarien - Cypern 1X

Ingen rolig match men det blir värre om du scrollar ned. Bulgarien har inlett med två vinster mot Norge samt Slovenien och nu väntar gruppens enklaste match på hemmaplan mot Cypern. Ett Cypern som förvisso kommer från en seger hemma mot Slovenien men på bortaplan har Cypern inget superfacit. En vinst på de senaste två åren på bortaplan för Cypern och det var en 2-1 seger mot Gibraltar vilket inte är något att skryta om. Bulgarien ska verkligen vinna här men jag tar på mig ett säkerhetsbälte och spelar 1X.

5. Georgien - Andorra 1

Georgien har inlett övertygande i Nations League med två vinster mot Lettland och Kazakstan. Tittar vi på Georgiens form ser det ganska bra ut med resultatraden 6-1-1 på de åtta senaste matcherna. Kanske har Georgien något på gång? Nu väntar gruppens lättaste match mot klappkassa Andorra som dock är ganska svårslagna. Två kryss i de inledande två matcherna mot Kazakstan och Lettland men här blir det tufft. Georgien uppskattas ha 88% chans till vinst och då spikar jag ettan till nuvarande 72%.

6. Lettland - Kazakstan X

Nu börjar det bli deppigt på riktigt. Två av Europas sämsta lag drabbar samman och båda lagen står utan vinst efter två omgångar i den lägsta divisionen av Nations League. Lettland inledde med ett 0-0 resultat hemma mot Andorra för att sedan följa upp den med en 1-0 förlust borta mot Georgien. Kazakstan förlorade också mot Georgien men lyckades iallafall göra mål mot Andorra och fick med sig ett strålande (skämt) 1-1 resultat. Två dåliga och målsnåla lag som gör att oddsen för kryss står i låga 2.89. Oddset för att matchen slutar under 2.5 mål? 1.40! Jag tippar 0-0 eller 1-1 och utgår från krysset.

7. Armenien - Gibraltar 1

Armenien har fått en tuff start i Nations League och måste vinna på lördag för att ha någon chans på avancemang. En tajt vinst i premiären hemma mot Liechtenstein följdes upp med en förlust borta mot Makedonien. Nu väntar dock en väldigt enkel match på förhand mot ett väldigt svagt Gibraltar. Gibraltar har förlorat båda sina matcher med 2-0 och resultaten 2-0 känns rimligt även här. Enligt marknaden ska Armenien ha hela 95% chans till vinst och då spikar jag gärna ettan till nuvarande 76%.

8. Makedonien - Liechtenstein 1

Ännu en superfavorit när Makedonien tar emot Liechtenstein där hemmalaget har 93% chans till vinst enligt marknaden. Makedonien har inlett med två stabila vinster och lär kliva upp från den här divisionen. Liechtenstein är inte bra och även om laget lyckades slå Gibraltar på hemmaplan med 2-0 ska nog landet inte ha några förhoppningar på poäng här. Ettan är streckad till 73% och att gardera i denna match är som att bränna pengar. Rak etta.

9. Burton - Bristol Rovers 1X

Äntligen lite fotboll från öarna. Två lag som har fått en tuff start på säsongen och krigar kring nedflyttningsstrecket. Det skiljer endast en poäng mellan lagen till Burtons fördel men där det ska sägas att Burton har en match mindre spelad. Burton som förra säsongen spelade i Championship kommer dock med en kall form med fyra raka utan vinst och tre raka förluster vilket är lite oroande. Burton är ett något bättre lag och ska vara favoriter på hemmaplan. Oddsen och streckfördelningen sitter korrekt och en helgardering är inte fel. Jag nöjer mig dock med 1X.

10. Coventry - Wycombe X2

Många som blir lurade av tabellen och hemmafördelen och klickar i ettan här. Det skiljer trots allt endast tre poäng mellan lagen och även om Coventry ligger bättre till i tabellen så är Wycombe det bättre laget. Hade matchen spelats på neutral mark är jag ganska säker på att Wycombe hade varit favoriter. Nu går Coventry in som knappa favoriter med runt 40% chans till vinst. På Stryktipset har hemmalaget dock blivit streckade till 53% vilket är för högt. Vi har klickat i många favoriter och behöver hitta lite skrällar. Tvåan till 19% är riktigt fin i mina ögon och jag spelar X2.

11. Rochdale - Doncaster 1X2

En lurig match där jag tycker både oddsen och streckfördelningen sitter korrekt. Doncaster är det bättre laget men Rochdales hemmafördel väger upp till jämna odds. Rochdale tog en stark seger senast borta mot Fleetwood och kommer nu med tre raka utan förlust. Doncaster har också visat fin form med två raka vinster och en målskillnad på +6 på dessa två matcher. Finner inget spelvärde och målar på med en helgardering.

12. Scunthorpe - Peterborough X2

En till lurig match och även här tycker jag både streckfördelningen och oddsen speglar matchen korrekt. Scunthorpe har blandat och gett inledningsvis och ligger i mitten av tabellen med resultatraden 4-5-3. Peterborough har fått en stark inledning och ligger tvåa i tabellen efter tolv omgångar. Oddsen står sig helt jämna inför matcher där Peterborough värderas som det bättre laget men där Scunthorpes hemmafördel väger upp till jämna odds. Utgår från X2 men helgarderar på större system.

13. Sunderland - Blackpool 1

Matchen lottas med fördelningen 12-2-2. I procent blir det 75-12,5-12,5. I skrivande stund är ettan streckad till 62% vilket gör att jag spikar ettan.

Kupongens spik

Armenien 76%

Armenien ska på hemmaplan mot Georgien vinna nio gånger av tio och till 76% spikar jag gärna ettan.

Kupongens skräll

Wycombe 19%

En jämnare match än vad svenska folket tror och enligt marknaden ska Wycombe ha 30% chans att slå Coventry på bortaplan. Till 19% är Wycombe en fin skräll att ta med.

Enkelraden 1kr

 1. Nederländerna - Tyskland 2
 2. Irland - Danmark 2
 3. Norge - Slovenien 1
 4. Bulgarien - Cypern 1
 5. Georgien - Andorra 1
 6. Lettland - Kazakstan X
 7. Armenien - Gibraltar 1
 8. Makedonien - Liechtenstein 1
 9. Burton - Bristol Rovers 1
 10. Coventry - Wycombe 2
 11. Rochdale - Doncaster X
 12. Scunthorpe - Peterborough 1
 13. Sunderland - Blackpool 1

Huvudraden 192kr

 1. Nederländerna - Tyskland 2
 2. Irland - Danmark X2
 3. Norge - Slovenien 1X
 4. Bulgarien - Cypern 1X
 5. Georgien - Andorra 1
 6. Lettland - Kazakstan X
 7. Armenien - Gibraltar 1
 8. Makedonien - Liechtenstein 1
 9. Burton - Bristol Rovers 1X
 10. Coventry - Wycombe X2
 11. Rochdale - Doncaster 1X2
 12. Scunthorpe - Peterborough 1 2
 13. Sunderland - Blackpool 1

Stora raden 2304kr

 1. Nederländerna - Tyskland X2
 2. Irland - Danmark X2
 3. Norge - Slovenien 1X
 4. Bulgarien - Cypern 1X
 5. Georgien - Andorra 1X
 6. Lettland - Kazakstan X2
 7. Armenien - Gibraltar 1
 8. Makedonien - Liechtenstein 1
 9. Burton - Bristol Rovers 1X
 10. Coventry - Wycombe X2
 11. Rochdale - Doncaster 1X2
 12. Scunthorpe - Peterborough 1X2
 13. Sunderland - Blackpool 1

Lycka till med ditt Stryktips i helgen!

/Wiking

Gilla rek om du håller med Wiking

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
20 juni
18:30
Danmark - Österrike
U21-EM
Spel: Över 1,5 mål + över 8,5 hörnor
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Vinnare Allsvenskan - Inför omstarten!

Allsvenskan 19 juni 2019

Vårsäsongen är avklarad och serien börjar utkristallisera sig. Malmö har kopplat ett grepp om segern men det är flera lag som ligger bra med i jakten på Lennart Johanssons pokal. ... Läs mer

Inför Afrikanska Mästerskapen 2019

Mästerskapen i fotboll duggar för tillfället tätt och i skrivande stund är det både ett pågående Dam-VM i Frankrike och ett Copa America i Brasilien. Inom kort sparkas även det ... Läs mer

Riskfritt spel på Copa America!

Copa America 17 juni 2019

Betfair Exchange erbjuder riskfritt spel för 450 kr på Copa America. Skapa konto via vår länk och spela på någon av matcherna som listas nedan för att ta del av erbjudandet! Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.24)

Superettan 13 juni 2019

På lördag är det 6 miljoner i jackpot på Stryktipset, något som bör motivera många till att spela även fast matcherna inte är dom lättaste på kupongen. Stryktipset 15 juni består ... Läs mer

Tippa gratis och vinn hos Coolbet!

Superettan 11 juni 2019

Coolbet är ett spelbolag som lägger stor vikt vid svensk fotboll och erbjuder matcher hela vägen ner till division 5. Förutom att erbjuda odds till dessa matcher så har Coolbet ... Läs mer