Stryktipset » Lördag 15 september » Analys, Tips & Förslag

Speltips och förslag Stryktipset » 15 september

Efter en riktigt deppig kupong förra lördagen bjuds vi nu på en superkupong på lördagens Stryktipset. Matcher från Premier League, Championship och Allsvenskan men framförallt ligger det 10 miljoner jackpot i helgens kupong. Här kommer mina tankar och tips inför Stryktipset på lördag den 15 september.

1. Watford - Man Utd 2

En väldigt spännande match mellan två lag som fått helt motsatta starter på säsongen. Watford har varit säsongen utropstecken (tidigt att säga) med fyra vinster på sina inledande fyra matcher. All cred till Watford som verkligen stått för bra insatser men samtidigt har det varit lite flyt inblandat och det finns ingen anledning att tro att Watford kommer vara med i toppen hela säsongen. Jag tror vi kommer få se en reaktion på den här överprestationen och Watford bör falla tillbaka lite i tabellen. Självförtroendet lär dock vara på topp och det finns ingen anledning för Watford att inte gå för tre poäng på lördag även om ett poäng vore godkänt då laget går in som klara underdogs. Ingen har väl missat Uniteds usla start på säsongen med två förluster på sina fyra första matcher med en 3-2 förlust borta mot Brighton och en 0-3 förlust hemma mot Tottenham! United är inte tillräckligt bra för att kunna vara med i toppstriden denna säsong och ifjol överpresterade United rejält. Man Utd har fått ett välbehövligt landslagsuppehåll och inget annat än tre poäng bör vara godkänt för Mourinhos pojkar på lördag. Nästa vecka drar Champions League igång för Man Utd men jag har väldigt svårt att se att Mourinho skulle välja att rotera med tanke på den usla starten och med tanke på att laget spelar på onsdagen mot ett svagt Young Boys. United har enligt marknaden 52% chans till seger och på Stryktipset är laget endast streckade till 42%. Fint spelvärde på ett United som dock inte är att lita på. Halvgardering rekommenderas på större system men jag utgår från tvåan.

2. Bournemouth - Leicester 1X

En ganska lurig match mellan två lag som jag håller som ganska jämna men ett Leicester som är något starkare. På hemmaplan ska dock Bournemouth vara favoriter vilket laget är med 41% chans till seger enligt både spelbolagen och Stryktips-spelarna. Bournemouth har en del frågetecken i truppen till lördagens match och det kan vara värt att hålla ett öga på vilken startelva laget ställer upp med där Ryan Fraser är en spelare man bör ha koll på. Leicester kommer med full trupp tillgänglig och Jamie Vardy är tillbaka i startelvan. Jag tycker både oddsen och streckfördelningen sitter korrekt här och det bästa vore en helgardering såklart. Jag nöjer mig dock med 1X i denna match.

3. Chelsea - Cardiff 1

Chelsea är kupongens största favorit tillsammans med Man City och det är inte svårt att förstå varför. Många satte ett frågetecken kring tränare Sarri inför säsongen och han själv talade om att det skulle ta tid innan hans prägel på laget skulle få effekt. Resultaten talar om det motsatta då Chelsea inlett med fyra raka vinster och till lördagens match kan Sarri ställa upp med bästa möjliga startelva. Ett litet frågetecken kring Chelseas Sydamerikanska som har varit iväg med landslaget och kanske inte helt hunnit ställa om tiden och har många restimmar i benen. Men det är inget snack om att Chelsea ska vara gigantiska favoriter mot seriens svagaste trupp Cardiff som inlett med två poäng efter fyra omgångar. Ett kryss i denna match vore som en vinst för Cardiff som jag ändå tycker är ett underskattat lag. Visst är det inte det sexigaste laget på pappret och inte lika spännande som de andra nykomlingarna Fulham och Wolves. Men jag tycker ändå Cardiff har sett helt okej ut i sina matcher och kanske förtjänat lite mer. Cardiff är inte klappkassa och jag skulle inte våga mig in på ett handikappspel på Chelsea är som har en -2 lina. Men jag tror absolut på en hemmaseger här som uppskattas ha 84% chans enligt marknaden och jag spikar ettan till nuvarande 82%.

4. Huddersfield - Crystal Palace X2

Huddersfield är enligt mig seriens sämsta lag och jag tyckte laget förtjänade att åka ur förra säsongen. Denna säsong tror jag verkligheten kommer ikapp Huddersfield som jag tror kommer få det väldigt tufft att säkra ett nytt kontrakt med såpass starka nykomlingar som anslutit. Crystal Palace har precis som förra säsongen fått en svag inledning med endast tre poäng på inledande fyra omgångarna. Jag rankar dock Crystal Palace högt och jag tycker både spelartruppen och prestationerna på plan borde ta Crystal Palace till en stabil mittenplacering denna säsong. Zaha är tillbaka i startelvan och han är troligtvis seriens viktigaste spelare för ett enskilt lag. Marknaden är inne på samma spår som mig här och trots att lagen fått en liknande start på säsongen och trots att Huddersfield har hemmafördel så är det Crystal Palace som är favoriter i denna match. På Stryktipset är hemmalaget något överstreckade och då är X2 ett givet val för mig.

5. Man City - Fulham 1

Kupongens största favorit sett till oddsen där Manchester City står i oddset 1.12 vilket motsvarar 89% chans till vinst vilket är smått sjukt men fullt motiverat. City har förvisso redan tappat poäng mot en nykomling denna säsong efter ett kryss borta mot Wolves men att City skulle tappa en trepoängare hemma mot ett Fulham är högst osannolikt. De Bruyne är fortfarande såklart ett väldigt stort avbräck men är det någon klubb som kan ersätta De Bruyne så är det Man City. Sterling har varit tveksam till spel men de senaste rapporterna talar för att Sterling tar en startplats på lördag och i övrigt är det full trupp som gäller. City har en match på onsdag i Champions League hemma mot Lyon men jag tror inte Pep väljer någon rotation på lördag då laget inte har råd att tappa mark på Liverpool. OM det skulle bli en rotation kommer vi fortfarande få se en startelva som är klasser bättre än Fulham. City har som sagt 89% chans till seger och är "bara" streckade till 81% på Stryktipset. Given spik.

6. Newcastle - Arsenal 2

Newcastle har inlett med en poäng på sina första fyra matcher med ett kryss borta mot Cardiff och i övrigt tre förluster. Det ska sägas att Newcastle haft seriens tuffaste spelschema inledningsvis med förluster mot Spurs, Chelsea och senast Man City och samtliga förluster har varit med uddamål. Nu väntar ännu ett topplag och frågan är om tränare Benitez återigen väljer att parkera bussen? Jag är tveksam och tror Newcastle kommer gå lite mer framåt här. Positiva nyheter för hemmalaget är att Shelvey och Ritchie väntas vara tillbaka i startelvan. Arsenal har fyra spelare skadade inför helgens match men där endast Koscielny får en påverkar lagets kapacitet. I övrigt har Arsenal börjat trampa igång med två raka vinster mot West Ham och senast borta mot Cardiff. Torreira har stått för fina inhopp och jag både tror och hoppas han får chansen från start på lördag. Guendouzi är ett spännande namn men Torreira bör gå före. I övrigt hoppas jag både Lacazette och Aubameyang får starta tillsammans och slår mina önskemål in tycker jag Arsenal borde ha goda chanser för tre poäng. Jag tycker både oddsen och streckfördelningen sitter korrekt här då Arsenal ska ha lite över 50% chans till vinst. Att gardera här är bra men jag sparar tecken till lurigare matcher i Championship och utgår från tvåan i denna match.

7. Blackburn - Aston Villa X2

Två lag som står på nio poäng efter sex omgångar och även om jag håller nykomlingarna Blackburn högt denna säsong så är det inget snack om att Aston Villa är det klart bättre laget. Blackburn bör vara nöjda med sin prestation inledningsvis rent resultatmässigt men jag tycker ändå Blackburn har förtjänat mer. Senast blev det dock en 4-1 förlust för Blackburn borta mot Bristol men med nyckelspelaren Dack tillbaka i elvan bör Blackburn ha goda förhoppningar inför helgens match där laget går in som knappa underdogs. Aston Villa däremot bör inte vara nöjda med sin inledning och även om spelschemat varit tufft så har laget inte råd att tappa mer poäng på toppstriden. Laget har trots allt bara en förlust men med tre kryss har Aston Villa börjat tappa mark på toppduon Leeds och Middlesbrough. Bjarnason är tveksam till spel men Bolasie är redo för debut och även Abraham väntas vara tillbaka i truppen. Aston Villa går in som knappa favoriter här men här streckade till knappa underdogs på Stryktipset. Det gör att jag väljer bortalagets sida och trycker av X2. Inte fel att måla på en helgardering här.

8. Brentford - Wigan 1

Alla som hängde med i mina Stryktips-analyser förra säsongen vet att jag höll ett gott öga för Brentford som jag tyckte var rejält underskattade. I år ser Brentford ännu bättre ut och jag tror absolut laget ska kunna vara med och hota om avancemang till Premier League denna säsong. Inledningen har varit stabil och Brentford ligger på en femteplats med tre vinster, två kryss och en förlust på sina inledande sex matcher. Kollar vi på underliggande statistik som målchanser för/emot är Brentford bäst i serien. På lördag går laget in som stora favoriter hemma mot nykomlingarna Wigan men mot alla odds måste jag höja en liten varningsflagg här. Wigan är en riktigt stark nykomling som fått en fin start med tio pinnar på inledande sex matcher. Kollar vi på samma underliggande statistik där Brentford ligger etta i tabellen ligger Wigan trea och man brukar säga att det är efter sex omgångar som man kan dra slutsatser från den underliggande statistiken. Utgår från ettan i denna match men garderingarna ligger nära till hands.

9. Bristol City - Sheffield Utd 1X2

Kupongens lurigaste enligt mig mellan tvåa lag som står sig väldigt jämna inför denna match. Kollar man endast oddsen kontra streckfördelningen finns det några procent att hämta på X2 här men jag förstår inte varför oddsen är helt jämna i denna match. Jag värderar dessa två lag som jämna och då bör Bristol City gå in som favoriter i denna match tack vare sin hemmafördel. Kollar vi formen är det två formtoppade lag som båda vunnit sina tre senaste matcher. Båda lagen kommer från varsin 4-1 seger i ryggen där Bristol slog Blackburn och Sheffield slog Aston Villa. Kollar vi skadesituationen är det inget som sticker ut utan båda lagen väntas starta med samma elva som senast. Jag finner inget spelvärde här och kliver på en helgardering.

10. Hull - Ipswich X2

Två lag som jag värderade väldigt lågt förra säsongen där jag tyckte framförallt Ipswich förtjänade att åka ur serien. Denna säsong har inletts bedrövligt från båda dessa klubbar med ett Hull på fyra poäng och Ipswich på tre poäng efter sex omgångar. Hull ligger där de förtjänar men däremot tycker jag Ipswich har stått för bättre prestationer än vad resultaten har visat. Inför denna match går Hull in som favoriter vilket jag kan acceptera, men jag tycker favoritskapet är för stort både hos spelbolagen och på Stryktipset. Spelbolagen ger Hull 45% chans till vinst, Stryktips-spelarna ger Hull 53% chans till vinst och jag ger Hull 40% chans till vinst. Med det sagt finner jag spelvärde på bortalaget som får tillbaka ett gäng spelare som varit skadade. X2 blir valet.

11. Millwall - Leeds Utd 1X

En väldigt tuff match för båda lagen då Millwall möter serieledarna Leeds och Leeds möter ett av seriens starkaste hemmalag Millwall. Jag tycker inte tabellen ger en rättvis bild om lagens styrka här då jag tycker tabellen underskattar Millwall och samtidigt överskattar Leeds som inte är seriens bästa lag. Hur som helst är det Leeds som ska vara favoriter här men jag tycker favoritskapet har gått för långt. Marknaden ger Leeds 43% chans vilket känns ganska korrekt men inte helt oväntat har svenska folket överstreckat Leeds till 50% i skrivande stund. Om svenska folkets värdering av Leeds de senaste åren skulle stämma så skulle Leeds vara ett av världens bästa lag. Det skulle inte ens förvåna mig om Leeds skulle möta Man City på bortaplan, Leeds är alltid favoriter enligt svenska folket. 1X.

12. Örebro - Sundsvall 2

Av någon anledning känns det som Allsvenskan är inne i sitt slutskede och att alla matcher är avgörande nu. Men det är trots allt tio omgångar kvar och den här matchen känns ganska avslagen. Båda lagen befinner sig i ingenmansland med säkert avstånd ned till bottenstriden och för stort avstånd upp till Europaplatserna. Sundsvall är bättre än Örebro vilket oddsen tyder på då det är helt jämna odds trots att Örebro har hemmafördel. En hemmafördel som inte väger särskilt tungt då både Örebro och Sundsvall tagit fler bortapoäng än vad Örebro gjort på hemmaplan. Båda lagen kommer från varsin seger där Örebro överraskade och slog Östersund med 2-1 samtidigt som Sundsvall klädde av Sirius och vann med 4-0. Örebro kommer till denna match med många frågetecken då Besara ser ut att lämna klubben och både Igboananike och Almebäck är tveksamma till spel. Sundsvall har enligt marknaden 37% chans till seger här men är bara streckade till 29%. Utgår från tvåan som besitter fint spelvärde.

13. Östersund - Malmö X2

En match som det senaste åren innehållet väldigt mycket prestige och matchen mellan Östersund och Malmö har blivit ett rivalmöte. Nu krigar båda om en Europaplats där Malmö har två poäng upp till Peking och tre poäng ned till Östersund. En väldigt viktig match med andra ord och där Malmö går in som ganska stora favoriter trots bortaplan och trots att Malmö har en Europamatch som väntar nästa vecka. Malmö kommer dock med en riktigt fin form med sex raka vinster, tio raka utan förlust och inget insläppt mål sedan i slutet på juli. Jämför det med Östersunds form på tre raka förluster och det är lätt att förstå Malmös stora favoritskap. På Stryktipset är Malmö dock överstreckade och spelvärdet ligger på Östersund och krysset. Jag har dock tillräckligt med spelvärde på kupongen att jag kan ta på mig favorithatten och klicka i X2 vilket bör räcka.

Kupongens spik

Manchester City 83%

Behöver väl knappast motiveras varför City lär vinna hemma mot Fulham på lördag. Men kan däremot nämna att City ska ha 89% chans till seger, vilket gör att City till 83% är spelvärda och lördagens givna spik.

Kupongens skräll

Ipswich 19%

Bottenmöte i Championship där Hull är precis lika dåliga som tabellen visar. Ipswich är däremot bättre och tabellpositionen motsvarar inte Ipswich prestationer. Svenska folket fattar inte det och ger Ipswich 19% chans till seger när den korrekta är 28%. 19% motsvarar ett odds på 5.26. Den som tycker det är korrekt kan gärna skicka ett DM till mig och erbjuda privatspel på Ipswich till över fem gånger pengarna.

Enkelraden 1kr

 1. Watford - Man Utd 2
 2. Bournemouth - Leicester 1
 3. Chelsea - Cardiff 1
 4. Huddersfield - Crystal Palace 2
 5. Man City - Fulham 1
 6. Newcastle - Arsenal 2
 7. Blackburn - Aston Villa 2
 8. Brentford - Wigan 1
 9. Bristol City - Sheffield Utd X
 10. Hull - Ipswich 2
 11. Millwall - Leeds Utd 1
 12. Örebro - Sundsvall 2
 13. Östersund - Malmö 2

Huvudraden 192kr

 1. Watford - Man Utd 2
 2. Bournemouth - Leicester 1X
 3. Chelsea - Cardiff 1
 4. Huddersfield - Crystal Palace X2
 5. Man City - Fulham 1
 6. Newcastle - Arsenal 2
 7. Blackburn - Aston Villa X2
 8. Brentford - Wigan 1
 9. Bristol City - Sheffield Utd 1X2
 10. Hull - Ipswich X2
 11. Millwall - Leeds Utd 1X
 12. Örebro - Sundsvall 2
 13. Östersund - Malmö X2

Stora raden 1152kr

 1. Watford - Man Utd X2
 2. Bournemouth - Leicester 1X2
 3. Chelsea - Cardiff 1
 4. Huddersfield - Crystal Palace X2
 5. Man City - Fulham 1
 6. Newcastle - Arsenal 2
 7. Blackburn - Aston Villa X2
 8. Brentford - Wigan 1
 9. Bristol City - Sheffield Utd 1X2
 10. Hull - Ipswich X2
 11. Millwall - Leeds Utd 1X
 12. Örebro - Sundsvall X2
 13. Östersund - Malmö X2

Lycka till med ditt Stryktips i helgen!

/Wiking

Gilla rek om du håller med Wiking

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
24 juli
19:00
GAIS - Norrby
Superettan
Spel: BLGM
 
24 juli
20:15
NK Maribor - AIK
Champions League
Spel: Oavgjort
 
24 juli
20:45
Celtic vs JK Nomme Kalju
Champions League
Spel: Celtic + under 5 gjorda mål
 
24 juli
20:45
Röda Stjärnan vs HJK
Champions League
Spel: Röda Stjärnan (-1,5)
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Odds inför SHL 2019/20

SHL 19 juli 2019

SHL-säsongen 2019/20 bjuder på totalt 52 omgångar och startar lördag den 14:e september. Totalt är det 14 lag som gör upp om titelns som Sveriges bästa ishockeylag och i denna ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.28)

Superettan 19 juli 2019

Intresset inför helgens Stryktips är stort. Det är sex miljoner i jackpott samt flera fina matcher på kupongen. Mattias och Poolarn har skrivit varsin analys till lördagens omgång ... Läs mer

Boosta oddset på AIK - Helsingborg

Allsvenskan 18 juli 2019

AIK spelar på lördag match i Allsvenskan mot Helsingborg. 888Sport erbjuder alla nya kunder ett förhöjt odds. Skapa konto och spela på det lag du tror vinner så kommer du får en ... Läs mer

Förhöjt odds på AIK - Ararat-Armenia

Champions League 16 juli 2019

Det är dags för returmatch för AIK i Champions League och efter en stökig förstamatch krävs det nu en vinst. 888Sport erbjuder alla nya kunder ett förhöjt odds. Skapa konto och ... Läs mer

Odds inför Premier League 2019/20

Premier League 15 juli 2019

Premier League-säsongen 2019/20 närmar sig och Bettingstugan passar därför på att ta reda på oddsen inför den kommande säsongen. Vi ser även till att erbjuda intressanta analyser ... Läs mer