Speltips: Stryktipset » Lördag 19/1 19/1 "Stryktipset idag 19/1 »…

Bild från Bildbyrån

Stryktipset idag 19/1 » Tips, Analys & Förslag

Vi bjuds på en riktigt fin kupong på lördagens Stryktipset och dessutom dubblar Svenska Spel vinsten för alla som löser 13 rätt! Här kommer mina tips och spelförslag inför Stryktipset på lördag den 19 januari.

👊 Kupongens spik

 • Liverpool

🙏 Kupongens skräll

 • Wigan

1. Arsenal - Chelsea 2

Londonderby och lördagens hetaste match. Två lag som fick fina starter på säsongen men som nu börjat dippa. Framförallt har Emery fått ett frågetecken på sig efter att Arsenal börjar hacka de senaste omgångarna. Senast kommer laget från en 1-0 förlust borta mot West Ham och laget börjar nu tappa mark på fjärdeplatsen med sex poäng upp till just Chelsea. Måstematch för Arsenal som trots hemmaplan går in som underdogs på lördag. Chelsea hakar sig fast i toppen och tar sina vinster, dock utan att imponera. Kollar vi på lagets fyra senaste matcher har det varit tre uddamålsvinster och ett kryss mot svagt motstånd. Visst är det starkt att ta trepoängare efter trepoängare men Chelsea imponerar inte särskilt mycket på mig. Många anfallare ryktas in till Chelsea men i skrivande stund verkar det bli Hazard som nia på lördag vilket kanske inte är helt optimalt. Chelsea är favoriter hos spelbolagen men streckade som underdogs på Stryktipset, det kan såklart förändras framtill spelstopp men i skrivande stund ligger spelvärdet på gästerna. Utgår från tvåan med tar med krysset på mitt större system.

2. Liverpool - Crystal Palace 1

Serieledarna Liverpool tar emot fjortonde placerade Palace och det är väldigt viktiga poäng som står på spel. Liverpool har fyra poäng ned till City och har inte råd att tappa mark i dessa typer av matcher. Palace har endast fyra poäng ner till nedflyttning och gästerna tar nog gärna ett kryss på förhand. Liverpool dras med skadeproblem i backlinjen då Lovren, Gomez och Trent är skadade. Nu blir det en backlinje med Robertson - van Dijk - Matip - Milner vilket inte är den bästa. Hur som helst förväntar jag mig att Liverpool dominerar denna match och backlinjen lär inte testas alltför mycket. Liverpool vinner denna match åtta gånger av tio och jag kommer att spika ettan.

3. Man Utd - Brighton 1

Flygande start för Solskjaer som nu tagit 18 poäng av 18 möjliga sedan han tog över. Det första "riktiga" provet kom senast i helgen borta mot Spurs som United löste med en 1-0 seger. Det ska dock sägas att det var De Gea som räddade United och det var en hel del tur inblandat i det resultatet. Men det går inte att komma ifrån att United har lyft sig men jag är inte helt övertygad än. På lördag ska de dock ha goda chanser att bygga vidare på sin vinstsvit mot ett svagt Brighton. Brighton har förvisso okej form och stod upp helt okej senast hemma mot Liverpool. Truppläget ser bra ut hos hemmalaget som precis som Liverpool ovan bör vinna åtta gånger på tio försök i denna match. Jag vill gärna börja gå emot United men nu när det är Brighton som kommer besök känns det kallt. Ettan spikas.

4. Bournemouth - West Ham 1

Bournemouth inledde säsongen strålande men har nu en ruggigt usel form om vi kollar på lagets resultatrad. Endast två vinster på lagets tolv senaste matcher som kom hemma mot Brighton och Hudds. Förklaringen till trenden? Spelschemat. Bournemouth har ett väldigt speciellt spelschema med alla enkla matcher på rad mot alla svåra matcher. Nu har dubblar de den tuffa sidan av spelschemat och kommer att avsluta med nio "enkla" matcher. Hur som helst tycker jag ändå Bournemouth har haft lite oflyt i lagets två senaste matcher. De förtjänade en seger i senaste hemmamatchen mot Watford och en poäng iallafall senast mot Everton. På lördag tar de emot West Ham, ett av seriens mest underhållande lag enligt mig med en rolig offensiv men med stora bekymmer i defensiven. Jag tycker ändå hemmalaget ska vara favoriter inför denna match och nu när lagen är streckade som helt jämna tycker jag värdet ligger på ettan som spikas. Tar med krysset på mitt större system.

5. Newcastle - Cardiff X2

Streckmatch och otroligt viktiga poäng står på spel. Det skiljer en poäng mellan Newcastle på nedflyttning och Cardiff som ligger på "säker" mark. Det kanske inte är så många som håller med mig angående detta, men jag tycker Cardiff är bättre än Newcastle och det baseras inte på att Cardiff har en poäng mer i tabellen. Cardiff har en väldigt begränsad trupp men har en väldigt tydlig spelidé med snabba kontringar och i princip bara långbollar. Något som kan vara effektivt. Newcastle ser dåliga ut i både offensivt samt defensivt och Benitez verkar inte vara helt nöjd över att laget inte förstärker i januari. Hemmalaget ska vara favoriter men jag köper inte att laget ska ha över 50% chans till seger på Stryktipset. Jag tycker värdet ligger på både krysset och framförallt tvåan. X2 spelas.

6. Southampton - Everton 1X2

Kupongens lurigaste match vilket oddsen tydligt visar då lagen värderas som helt jämna. Jag älskar när spelbolagen ger exakt samma vinstchanser åt två lag och man ska försöka välja rätt sida, men här vet jag inte. Tabellen ger en ganska rättvis bild gällande dessa två lag där Everton är lite vassare men där Saints hemmafördel ska väga upp till jämna odds. Everton har full trupp tillgänglig och det bör inte bli några överraskningar i elvan. Southampton har lite frågetecken som kan påverka värderingen med bland annat en tveksam Ings. De bör dock få tillbaka ett gäng spelare sedan förra matchen. Håll koll på rörelserna men i skrivande stund känns en helgardering som det enda rätta.

7. Watford - Burnley 1

Watford tog en tung seger senast i derbyt borta mot Palace och placerar sig på en stabil sjundeplats efter 22 omgångar. Starkt! Burnley har klättrat upp till säker mark efter tre raka vinster, men gör inte bort er här, Burnley är fortfarande usla. Först och främst har vinsterna kommit hemma mot West Ham och Burnley samt borta mot Hudds. Senast blev det en 2-1 seger hemma mot Fulham, utan att skapa ett skott på mål mot seriens sämsta defensiv. Två självmål från Fulham räddade skinnet på Burnley. Watford är klasser bättre än Burnley och jag kan inte se någon annan matchbild än att Watford skapar flest kvalificerade målchanser och bör vinna. Nu är de förvisso överstreckade, men det kanske kan rensa bort lite matematiska system som blir skrämda av 67% på Watford. Jag kliver på ettan.

8. Aston Villa - Hull 1

Det skiljer endast en poäng mellan dessa lag efter 27 omgångar och båda lagen står på samma målskillnad. Jag håller dock Aston Villa som det bättre laget både på pappret och hur laget presterat denna säsong. Hull har haft lite mer medstuds kontra Aston Villa. Kollar vi på lagens form är det dock fördel Hull. Villa kommer med två raka 0-3 förluster mot Wigan och Swansea samtidigt som Hull har sex vinster på sina sju senaste matcher. Men jag gillar inte att stirra mig blint på en resultatrad och framförallt är jag övertygad om att det är inprisat i oddsen. I min bok ska hemmalaget ha runt 50% chans till seger på lördag, då tycker jag ettan till 44% är en bra spik. Tar med krysset på mitt större system.

9. Middlesbrough - Millwall X2

Manchester United tar emot Millwall, det är vad man kan tro när man kollar på streckfördelningen där hemmalaget ges 71% chans till seger av svenska folket. Middlesbrough är precis som tabellen visar ett bättre lag och jag vet att de har hemmafördel. Men de ska inte ha 71% chans till seger! Millwall är bättre än sin tabellposition och har ryckt upp sig även om det blev en förlust senast hemma mot Rovers. Innan dess hade laget fyra raka vinster. Millwall ska ha runt 50% chans att få med sig minst en poäng. Nu står X2 i 29% vilket gör mitt val givet.

10. Nottingham - Bristol City 1X

Svår match då jag tycker både oddsen och strecken sitter korrekt i skrivande stund. Det skiljer endast två poäng mellan dessa lag där jag ändå håller Bristol som snäppet bättre än Forest. Hur som helst ska Nottingham gå in som knappa favoriter på hemmaplan vilket de nu gör både hos spelbolaget och på Stryktipset. Jag utgår från 1X men en given helgardering på mitt större system.

11. QPR - Preston X2

Som vanligt är det många som endast tittar på tabellen och vilket lag som har hemmafördel gällande sitt beslut att välja sida. Den som följer Championship vet att Preston är betydligt bättre än sin tabellposition både om vi kollar på spelartruppen och hur det faktiskt sett ut på plan. Jag kan utan problem sträcka mig så långt som att säga att Preston är bättre än QPR trots att det skiljer nio poäng mellan lagen till QPRs fördel. QPR ska dock gå in som favoriter, men de ska definitivt inte ha över 50% chans till seger. Fint värde på både krysset och tvåan. X2 spelas.

12. Sheffield Wed - Wigan X2

Återigen verkar de flesta tro att hemmafördel + tabellposition = facit. Sheffield Wed är seriens mest överskattade lag trots att de inte ligger bättre än på en 16:onde plats. Men spelmässigt ser det bedrövligt ut och målskillnaden på -13 är det enda som speglar lagets prestationer denna säsong. Wigan ligger tre poäng bakom Sheffield men är enligt mig ett lite bättre lag. Kanske inte på pappret, men definitivt hur det sett ut på plan denna säsong. Sheffield Wed kommer från en 3-0 förlust borta mot Hull och Wigan kommer från en 3-0 seger hemma mot Aston Villa. Jag värderar denna match som jämn och att Sheffield Wed ges 49% chans till seger av svenska folket är bara fel. X2 spelas.

13. Stoke - Leeds 1X

Klassiskt match i Championship och på pappret två av de starkaste trupperna i ligan. Skillnaden är att Stoke underpresterat rejält och ligger på 15:e plats samtidigt som Leeds står som serieledare efter 27 omgångar. Jag ställde mig tveksam till Leeds inledningsvis och trodde vi skulle få se en dipp. Men Bielsa har verkligen slagit mina förväntningar och Leeds förtjänar verkligen sina förstaplats och är utan snack seriens bästa lag. Stoke har ett bra lag på pappret men får uppenbarligen inte ihop det och det finns inget oflyt att tala om. Jag ställer mig dock väldigt tveksam till om Leeds favoritskap här och framförallt på Stryktipset där Leeds spelas till 46% mot Stoke på 25%. Jag tror på en väldigt jämn match och jag kanske kan ge Leeds någon % fördel. Men till nuvarande fördelning tycker jag värdet ligger på Stoke. Krysset måste med. 1X spelas.

Stora raden 2304kr

 1. Arsenal - Chelsea X2
 2. Liverpool - Crystal Palace 1
 3. Man Utd - Brighton 1
 4. Bournemouth - West Ham 1X
 5. Newcastle - Cardiff X2
 6. Southampton - Everton 1X2
 7. Watford - Burnley 1
 8. Aston Villa - Hull 1X
 9. Middlesbrough - Millwall X2
 10. Nottingham - Bristol City 1X2
 11. QPR - Preston X2
 12. Sheffield Wed - Wigan X2
 13. Stoke - Leeds 1X

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Stryktipset

/Wiking

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Wiking

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
15 aug.
16:42
V75 2 Romme Platsspel
Trav
Spel: Urban Kronos placering 1-3
 
15 aug.
18:20
V75 6 Romme Vinnarspel
Trav
Spel: Hell Bent For Am vinner
 
15 aug.
21:00
Manchester City vs Lyon
Champions League
Spel: Manchester City & under 3,5 mål
 
16 aug.
05:30
Stipe Miocic vs. Daniel Cormier
UFC
Spel: Stipe Miocic vinner
 
16 aug.
21:00
Sevilla vs Manchester United
Europa League
Spel: Under 2,5 mål
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Trav i Romme - ta del av ett riskfritt spel

LÖRDAG, 15 AUGUSTI: Trav i Romme och nu kan du som inte har konto hos Betfair Spelbörs ta del av ett riskfritt spel värt 100 kronor. Läs mer

Riskfritt spel till Man City vs Lyon

Champions League 14 augusti 2020

LÖRDAG, 15 augusti: Till mötet i Champions League mellan Manchester City och Lyon har Betfair Spelbörs en kampanj som gör att alla nya spelare kan ta del av ett riskfritt spel. ... Läs mer

Sanel utsedd till månadens Tipster på Bettingstugan

12 augusti 2020

Varje månad utser vi på Bettingstugan månadens Tipster bland våra spelläggare och efter en stark period blev det Sanel som tog hem det priset under juli månad. Vi tog ett kort ... Läs mer

Stryktipset Duellen - Final

11 augusti 2020

Stryktipset Duellen har kommit fram till sitt slut för denna gång och det är dags för ett avgörande. I finalen väntar en tuff och spännande duell mellan Dalibor Rajic och Daniel ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.33)

11 augusti 2020

Traditionen fortsätter! Inför denna helg har Mattias Folkesson och Anders Limpar plockat sina bästa spikar och skrällar till lördagens omgång av Stryktipset. Läs mer