Betting tips VM-Tipset » Torsdag 14/6

Speltips och förslag inför VM-Tipset » 14 Juni

VM-premiär på torsdag och med det sagt också premiär för VM-tipset som ersätter Europatipset under mästerskapet. Det är 13 matcher från första omgången med spelstopp torsdag 14/6 klockan 16:59 och som avslutas den 18:e juni med Belgien - Panama. Inte nog med allt detta så innehåller kupongen fem miljoner i jackpott vilket gör det hela lite roligare. Här kommer min analys, tips och förslag med olika system inför VM-tipset på torsdag.

1. Ryssland - Saudiarabien 1

VM-premiär när värdnationen Ryssland tar emot gruppens stora underdog Saudiarabien. Även om Ryssland inte har någon gyllene generation, tvärtom så talas det om i Ryssland att det här är det sämsta fotbollslaget som man någonsin har haft. Ryssland slapp undan VM-kvalet och har under träningsmatcherna samt i confederations cup allt annat än imponerat. Lagets stora målskytt Kokorin missar VM pga skada och Rysslands bästa mittfältare Denisov saknas pga bråk med tränaren Cherchesov. Trots det går Ryssland in som tunga favoriter mot Saudiarabien vilket säger en del om just Saudiarabien. Saudiarabien har endast tre spelare som spelar utanför sin inhemska liga (som håller låg kvalite) och det är landets tre största stjärnor som skickats till Spanien av andra skäl än fotbollskvalitéer. Ryssland har en tung hemmafördel och vinner denna match sju gånger av tio. Med det sagt spikar jag ettan som är streckad till 68% på VM-tipset i nuläget.

2. Egypten - Uruguay 2

Denna match spelas på fredag klockan 14:00 och här tror jag starkt på Uruguay. Uruguay har ett komplett lag med spets både i defensiven med Godin och Gimenez men framförallt på topp med Suarez och Cavani. På mittfältet har det kommit fram stora talanger i Bentancur och Torreira som skapar den kreativitet som Uruguay länge saknat på mitten. Kollar vi på Egypten blev laget överkörda av Belgien i genrep och sedan Salah skadade sig har Egypten endast gjort ett mål på fyra matcher. Saknaden av Salah är brutal och utan honom kommer det bli otroligt jobbigt i gruppspelet och i premiären mot Uruguay. Med allt sagt går Uruguay självklart in som favoriter här med en streckning på 61% i VM-tipset. I min bok har Uruguay närmare 65% chans för vinst och vi kan därför spika tvåan här.

3. Marocko - Iran 1X

Två väldigt målsnåla lag som verkligen prioriterade defensiven under VM-kvalet där Marocko höll nollan och Iran släppte endast in mål i sin sista match. Nu behöver dock båda lagen inleda med tre poäng då Spanien & Portugal är de två andra lagen i gruppen. Ett kryss här skulle inget av lagen vara nöjda med vilket borde kunna öppna upp en förväntad målsnål match. Jag är enig med marknaden här om att det är Marocko som ska vara favoriter och jag tycker att Marocko har ett starkare lag på pappret. Kollar vi på oddsen står Marocko i oddset 2.25 vilket motsvarar 44% och på VM-tipset är Marocko precis streckade på just 44%. Inget supervärde här men 1X bör räcka.

4. Portugal - Spanien X2

Gruppspelets hetaste match utan tvekan mellan två lag som absolut ska kunna vara med och hota om medalj i sommar. Spanien går in som favoriter här mot regerande Europamästarna. Spanien har dock hamnat i blåsvädret efter att ha sparkat sin huvudtränare Lopetegui vilket innebär att laget står utan tränare med två dagar till VM-premiären. Men om något lag klarar av ett så snabbt tränarbyte är det just Spanien. Laget har en tydlig spelidé och en trupp som känner varandra till 100%. Oddsen har stigit nästan 20 punkter på Spanien efter beskedet och jag tror det kan varit lite av en överreaktion. Spanien är fortfarande stora favoriter men jag tar på mig ett litet säkerhetsbälte här och spelar X2.

5. Frankrike - Australien 1

Frankrike inleder sitt VM-äventyr mot gruppens förväntade slagpåse Australien och det här ska bara kunna sluta på ett sätt. Jag tror Frankrike kör över Australien och har själv spelat Frankrike -1.5 som singelspel. Frankrike är betydligt bättre än Australien på samtliga positioner och skulle kunna sätta upp en reservelva som skulle vara stora favoriter mot Australien. Fransmännen har sett bra ut under träningsmatcherna inför VM och lär inte hålla igen på lördag. Vill ni läsa en längre analys kan ni läsa mitt speltips här. Jag ser ingen anledning att slösa bort en gardering här och spikar ettan trots en brutal streckning på VM-tipset (83%).

6. Argentina - Island 1

Argentina kommer som vanligt till VM med en namnstark trupp och jag tror ingen har missat vilket superanfall Argentina har tillgång till. Mot Island är och ska Argentina vara stora favoriter när man jämför lagens historik men framförallt lagens trupper och förväntade startelvor. Island ska inte underskattas och även om det inte är någon supertrupp visade man i VM-kvalet att som lag är Island ruggigt bra och slutade före lag som Kroatien, Turkiet och Ukraina. Argentina måste verkligen se upp för defensiva fasta situationer samt lyckas få hål på Islands mur till försvar. Men detta bör inte vara några större problem med anfallare som Messi, Dybala, Higuain, Agüero, Di Maria osv. Liknande situation här som i matchen ovan. Argentina är dunderfavoriter och jag sparar mina garderingar och spikar ettan.

7. Peru - Danmark X2

Jämn match på förhand där Danmark går in som knappa favoriter mot ett Peru som många svenskar verkar gilla. Svårt att inte säga att en premiär i VM är viktig men denna match är verkligen otroligt viktig i kampen om andraplatsen. Frankrike bör nämligen vinna denna grupp och Australien bör komma sist i Grupp C och med det sagt står det mellan Peru och Danmark om andraplatsen. Jag håller Danmark som det bättre laget när jag kollar på lagens förväntade startelvor. Framförallt sticker en viss Christian Eriksen ut som kommer vara dominant på planen och det finns ingen i Peru som är närheten av hans nivå. En intressant sak är att Danmarks trupp är dubbelt så dyr som Perus om man jämför truppernas spelarlöner. Jag tror på Danmark här och spelar X2.

8. Kroatien - Nigeria 1X

Kroatien har en otrolig trupp på pappret och det är framförallt mittfältet som sticker ut med spelare som Modric, Rakitic och Kovacic. I anfallet hittar vi Mandzukic samt Kalinic och med det sagt är det många som lyfter fram Kroatien som en eventuell skräll i detta världsmästerskap. Jag kan bara hålla med om att Kroatien känns otroligt fina och det skulle verkligen förvåna mig om laget inte löser avancemang från sin grupp med Argentina, Island och Nigeria som utmanare. Nigeria är motståndet på lördag och är måste man lyfta fram anfallet som håller väldigt hög nivå och framförallt speed och fysik med spelarna Ighalo, Iheanacho, Moses och Iwobi. Defensiven är dock ett stort frågetecken och målvaktsposten kanske ett ännu större frågetecken. Kroatien vinner detta men jag tar med en gardering på krysset. 1X spelas.

9. Costa Rica - Serbien X2

Många föll för Costa Rica i förra världsmästerskapet när laget lyckades ta sig till kvartsfinal, mycket tack vare sin målvakt Navas som fick sitt stora genombrott. Sedan dess har inte mycket hänt i Costa Rica och truppen är ganska lik den landet skickade till VM-2014. Serbien missade VM-2014 och är nu extremt hungriga på revansch och även om det inte är ett lag som jag tror går längre än åttondelsfinal är Serbien betydligt bättre än Costa Rica på pappret. Serbien är favoriter här och ges cirka 53% chans till vinst av marknaden. På VM-tipset är Serberna streckade till 48% vilket är för lågt och ger oss spelvärde. Jag tar dock med krysset och spelar X2.

10. Tyskland - Mexiko 1X2

Viktig match för oss svenskar som nog helst ser att Tyskland kör över Mexiko här. Tyskland ska såklart vinna denna match men samtidigt har Tyskland blivit överstreckade på VM-tipset. Enligt marknaden som allt som oftast brukar har rätt så ska Tyskland ha 66% chans på vinst här. Spanar vi in VM-tipset är Tyskland streckade till 73% och det skulle inte förvåna mig om den siffran är högre vid spelstopp. Vi behöver få in en större skräll på denna kupong för att vara med om de stora pengarna och då lockar både krysset på 22% och tvåan på 5%. Helgardering så jobbar vi in tvåan.

11. Brasilien - Schweiz 1

Spelbolagens (och mina) favoriter till att vinna guldet i sommar Brasilien inleder mästerskapet mot ett Schweiz som imponerade i VM-kvalet. Men jag har sett samtliga Brasiliens matcher inför VM och laget ser ruggigt bra ut med en Neymar tillbaka och skadan verkar inte ha påverkat honom det minsta. Tvärtom ser Neymar utvilad och riktigt spelsugen ut. Brasilien är föga förvånande stora favoriter mot Schweiz och jag kan inte se hur laget ska misslyckas med att inleda med tre poäng. Brasilien har under många år saknat en världsklass målvakt samt en riktig målskytt med nu har man Allisson mellan stolparna och flera högklassiga strikers. Det här vinner brassarna och trots att laget är några procent överstreckade klickar jag i den raka ettan.

12. Sverige - Sydkorea 1X

Matchen vi alla har väntat på i tolv år nu. Många verkar ha glömt bort vilket otroligt kval Sverige gjorde och istället valt att fokusera två raka 0-0 matcher inför VM. Jag tycker absolut inte man ska dra för stora slutsatser av dessa matcher och framförallt inte av resultaten på matcherna. Men viss finns det ett frågetecken i offensiven och om vem eller vilka som ska göra mål. Men på pappret är Sverige starkare än Sydkorea som förvisso har en livsfarlig Son, men annars inte mycket mer än så. Jag har sett Sydkorea en del och det är ett spelskickligt lag som gillar att hålla i bollen och behärskar bra teknik samt ett fint kortpassningsspel. Men Sverige är det bättre laget här och marknaden håller med. Sverige går in som favoriter till oddset 2.10 och är några procent överstreckade på 50%. Jag spelar 1X, men vi jobbar såklart in ettan.

13. Belgien - Panama 1

Gruppspelets största favorit när Belgien tar emot mästerskapets sämsta lag Panama. Belgien står i oddset 1.15-1.20 och frågan är om det inte är riktigt fin ränta. Belgien imponerade under VM-kvalet och har inte visat någon formsvacka under träningsmatcherna inför mästerskapet. Belgien har världsklasspelare på samtliga positioner och har en trupp som är värd 35x mer än Panamas om man jämför spelarlönerna. Belgien vinner detta och jag spikar ettan.

Kupongens spik

Belgien

Det finns gott om fina spikar på premiären av VM-tipset men kupongens största favorit och kupongens självklara spik är Belgien. Visst skrämmer streckningen lite men Belgien ska inte kunna tappa poäng mot Panama och denna match vinner Belgien nio gånger av tio.

Kupongens skräll

Mexiko

Visst ska väldigt mycket till för att Mexiko ska lyckas slå Tyskland men jag kan inte hålla fingrarna borta när Mexiko står i 5%. Enligt marknaden har Mexiko 13% chans på vinst så jag kan motivera spelet så enkelt. Jag tror inte det kommer hända men samtidigt tror jag Mexiko slår Tyskland fler än fem gånger på hundra försök.

Enkelraden 1kr

 1. Ryssland - Saudiarabien 1
 2. Egypten - Uruguay 2
 3. Marocko - Iran X
 4. Portugal - Spanien 2
 5. Frankrike - Australien 1
 6. Argentina - Island 1
 7. Peru - Danmark 2
 8. Kroatien - Nigeria 1
 9. Costa Rica - Serbien 2
 10. Tyskland - Mexiko X
 11. Brasilien - Schweiz  1
 12. Sverige - Sydkorea 1
 13. Belgien - Panama 1

Huvudraden 192kr

 1. Ryssland - Saudiarabien 1
 2. Egypten - Uruguay 2
 3. Marocko - Iran 1X
 4. Portugal - Spanien X2
 5. Frankrike - Australien 1
 6. Argentina - Island 1
 7. Peru - Danmark 1
 8. Kroatien - Nigeria 1X
 9. Costa Rica - Serbien X2
 10. Tyskland - Mexiko 1X2
 11. Brasilien - Schweiz 1
 12. Sverige - Sydkorea 1X
 13. Belgien - Panama 1

Stora raden 1152kr

 1. Ryssland - Saudiarabien 1X
 2. Egypten - Uruguay X2
 3. Marocko - Iran 1X
 4. Portugal - Spanien X2
 5. Frankrike - Australien 1
 6. Argentina - Island 1
 7. Peru - Danmark 1X2
 8. Kroatien - Nigeria 1X
 9. Costa Rica - Serbien X2
 10. Tyskland - Mexiko 1X2
 11. Brasilien - Schweiz 1
 12. Sverige - Sydkorea 1X
 13. Belgien - Panama 1X
Gilla om du håller med Wiking

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppSpeltips
22 okt
20:30
Sampdoria - Sassuolo
Serie A
Bet: Sassuolo +0.5
 
22 okt
20:45
Arsenal-Leicester
Bet: Arsenal -1.0
 
22 okt
21:00
Arsenal - Leicester
Premier League
Bet: 1 & över 2,5 mål i matchen
 
22 okt
21:00
Arsenal - Leicester
Premier League
Bet: Leicester flest fouls (+0 asian)
 
23 okt
19:00
Rungsted - Odense Bulldogs
Ishockey
Bet: Rungsted -2.5
 
23 okt
20:45
Sheffield United vs Stoke
Championship
Bet: Sheffield United
 
23 okt
20:45
Middlesbrough vs Rotherham
Championship
Bet: Middlesbrough vinna utan insläppt mål
 
23 okt
21:00
Real Madrid - Viktoria Plzen
Champions League
Bet: Real Madrid & under 4,5 mål i matchen
 
24 okt
18:55
PSV - Tottenham
Champions League
Bet: Under 3 mål asian
 
24 okt
19:00
Modo - Södertälje
HockeyAllsvenskan
Bet: Modo
 
24 okt
21:00
Galatasaray - Schalke 04
Champions League
Bet: Galatasaray DNB
 
24 okt
21:00
PSG-Napoli
Bet: PSG gör mål i båda halvlekarna
 
25 okt
19:00
HV71 - Mora IK
SHL
Bet: HV71
 
25 okt
19:00
HV71 - Mora IK
SHL
Bet: HV71 -1.5 AH
 
26 okt
19:00
Trelleborgs FF - IF Elfsborg
Allsvenskan
Bet: Elfsborg
 
27 okt
15:00
Atalanta - Parma
Serie A
Bet: Atalanta -1 asian handicap
 
28 okt
15:00
SPAL - Frosinone
Serie A
Bet: SPAL
 
28 okt
15:00
Hammarby - Kalmar
Allsvenskan
Bet: Bajen att leda i halvtid
 
28 okt
15:00
Hammarby IF - Kalmar FF
Allsvenskan
Bet: Hammarby -1.5
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Bettingstugans Veckosummering

SHL 22 oktober 2018

Bettingstugans Tipsters stod återigen för en mycket fin vecka och förhoppningsvis var det många av er som ryggade deras spel. Redaktionen har därför haft angenäma problem med att ... Läs mer

Real Madrid vinner till 6x pengarna!

Dom regerande CL-mästarna Real Madrid tar på tisdag emot Viktoria Plzen, en match som på förhand förväntas bli ensidig. Den spanska storklubben står just nu i låga 1.06, men som ny ... Läs mer

Oddsboost på Liverpool mot Röda Stjärnan

Fjolårets CL-finalister Liverpool tar på onsdag kväll emot Röda Stjärnan i den tredje omgången av Champions League. I samband med matchen bjuder Betfair alla nya kunder på en grym ... Läs mer

Superodds på Malmö FF mot Sarpsborg

Förhöjda odds Europa League 22 oktober 2018

Malmös vinst mot Besiktas i den andra omgången av Europa League var inte bara imponerande utan även oerhört viktig. Grupp I är nu vidöppen och Malmö FF bör nu vara oerhört taggade ... Läs mer

Inför Manchester United - Juventus

Champions League 22 oktober 2018

Champions League är tillbaka och vi bjuds på en riktig toppmatch på tisdag kväll. Manchester United tar emot Juventus och båda storstjärnorna Ronaldo samt Pogba ställs mot sin ... Läs mer