Speltips Fotbolls VM 2022 - Argentina

Bild från Bildbyrån

Messi tar sista chansen - Argentina vinner VM

Det blir inga sena sommarnätter med fullsatta utserveringar den här gången. Istället blir det november/december, mörker och mycket tveksamheter kring mänskliga rättigheter i värdlandet Qatar. Detta till trots börjar suget närma sig, det är ändå fotboll i världsklass som ska spelas och då sitter man klistrad, vad man än hävde ur sig när det fastställdes hur, var och när VM skulle spelas.

Fotboll i världsklass kan ses som lite av en överdrift eftersom den tekniska och taktiska nivån ofta är lägre än på klubblagsnivå men det är ofta det som gör det så otroligt sevärt. Man får göra sig bekant med nya stjärnor när dessa möter, skräller och ibland spelar ut stornationer och storstjärnor. Jag tror dock på ett av de senare.

För visst, Argentina är inte längre laget man var för några år sen när det kändes som att varje spelare var världsklass, ett slags landslagens PSG. Resultatet blev också oftast precis det, som PSG. Bara nästan med andra ord. På senare år har det dock förändrats och Argentina har växt fram till en lagmaskin där spelare man nästan räknat bort hittat en roll som gör laget bättre.

I defensiven hittar vi spelare som Lisandro Martinez, hans namne Emi i mål, Otamendi, Tagliafico, Cristian Romero och Nahuel Molina. Det kanske inte är några namn som ger skrämselhicka men tillsammans med ett hårt arbetande mittfält har man visat sig vara sanslöst stabila defensivt. 3 insläppta på de senaste 15 matcherna säger en del, då har man även nollat Brasilien två gånger.

På mitten hittar vi idel namn från storlag men fortfarande inga superstjärnor men otroligt underskattade och skickliga spelare som dels arbetar extremt hårt men framförallt är betydligt mer skickliga än de ofta får cred för. Paredes, Rodrigo De Paul, Lo Celso, Guido Rodriguez och Alexis MacAllister är ett mycket kompetent mittfält. Sticker ut tror jag dock Enzo Martinez kommer att göra. 21 åringen har fått ett stort genombrott i Benfica och är en spelare redo för de allra största klubbarna i världen.

Till sist då, grädden på moset. Körsbäret på den extremt väloljade, skickliga och hårt arbetande tårtan - offensiven. Det är inte längre 6-7 stornamn som ska tävla om Messis godkännande. Istället har man hittat en offensiv som faktiskt spelar för varandra. Messi är fortsatt den stora stjärnan, kreatören och målskytten men med Di Maria, Alvarez och Lautaro Martinez har man nu spelare som arbetar för varandra och några som tar löpningar för att öppna upp snarare än vänta på att själv få bollen på foten.

Argentina har varit en fröjd att se senaste åren. Man hävdar sig utmärkt i det fysiska, man är svåra att göra mål på och så har man världens genom tiderna bästa spelare på ett mission, att vinna VM. Det tror jag också man gör. Man har en rimlig grupp, inte enkel men inte tvärknepig. Tvärknepig kommer dock varje motståndare man får möta i slutspelet känna inför Argentina.

Argentina vinner VM och det spelas till 7,00 gånger pengarna hos SpeedyBet

Vamos.

Läs mer om Fotbolls-VM i vår stora guide här