Speltips Athletic Bilbao - Girona

Bild från Bildbyrån

Fortsätter Gironas misär?

Måndagsmötet i den spanska La Liga hämtas från San Mames där hemmastarka Athletic Bilbao ställs mot sensationen Girona. Medan hemmalaget krigar om en topp 4 placering försöker gästerna rycka upp sig och komma ur en formsvacka. Frågan är om man räcker till.

ATHLETIC BILBAO

Efter att ha slagit ut FC Barcelona i den spanska cupen har laget inte släppt in något mål på 4 matcher, i alla tävlingar. Två gånger om har det blivit mållöst, men båda gångerna på bortagräs mot Cadiz och Almeria. I huvudstaden lyckades man gå segrandes ur den första duellen i Copa del Rey mot Atletico Madrid. Samt innan dess slå Real Mallorca med hela 4-0 på hemmamark.

Hemmaformen är urstark med 9 segrar på 12 försök i La Liga. Det är bara Real Madrid och Atletico Madrid som har gjort det bättre. Det sistnämnda laget ligger 4:a i tabellen har 5 poäng fler och en match mer spelad. Så Champions League platsen är inom räckhåll. Då Nico Williams och Gorka Guruzeta väntas vara tillbaka efter skador känns de glödheta.

GIRONA

Det är knappast någon som har missat vilken fantastisk säsong man har gjort. En andra plats i tabellen säger allt. Men att en formsvacka skulle komma, förr eller senare, visste ju vi alla om också. I Copa del Rey blev det utgång mot Real Mallorca. Under februari månad har man spelat mållöst mot Real Sociedad och därefter tagit sig an Real Madrid på Santiago Bernabeu.

Det blev en mardröm för Michel och hans mannar. Siffrorna skrevs till 0-4, men kunde ha blivit betydligt större. Inte minst då Joselu prickade stolpen från straffpunkten i slutskedet av matchen. Man skapade helt enkelt ingenting och försvaret gick inte att känna igen. Yan Couto drog på sig ditt 5:e gula kort och är avstängd i denna drabbning.

MITT SPELTIPS

Då Bilbao har visat sig vara fenomenala på hemmamark kan vi förvänta oss att de öser på som vanligt. Mål ska de bara göra på ett Girona försvar, som inte klarade av att bjuda på mycket motstånd sist.

När det erbjuds nästan dubbla pengar i odds på en rak hemmaseger så är det oddset svårt att motstå.

Spelet landar på att Athletic Bilbao vinner matchen.

Oddsjämförelse Athletic Bilbao - Girona