Speltips Athletic Bilbao - Mallorca

Bild från Bildbyrån

Tuff kamp på San Mames

Två lag som efter detta möte ska spela respektive semifinal i Copa del Rey drabbas samman när Athletic Bilbao gästas av Real Mallorca, i den spanska La Liga. Ändå kan inget av lagen släppa fokuset från ligaspelet. Bilbao är femman medan Mallorca försöker distansera sig från bottenstriden.

ATHLETIC BILBAO

Överlag har det varit en lyckad säsong för managern Ernesto Valverde. Laget slåss om en Champions League plats och en pokal, där Atletico Madrid står för motståndet i den spanska cupen. Formen är dock inte helt på plats.

Under de två senaste ligamatcherna, efter derbysegern över Real Sociedad, har det bara blivit en poäng mot Valencia och Cadiz. På hemmamark är laget starka, med 8 segrar på 11 försök. Men i och med det hårda matchandet och att formen inte helt är på plats kan det mycket väl bli nya poängtapp.

MALLORCA

Att gå segrandes ur dueller har varit något av ett bekymmer för managern Javier Aguirre och hans gäng. Därefter har hälften av omgångarna kryssats. De gånger när man väl har torskat så har det blivit jämna tillställningar, som nyligen mot Betis och Real Madrid, som båda slutade 0-1.

Under tiden har man också varit skickliga på att plocka poäng. Något de måste fortsätta med, för att undvika att bli involverade i bottenträsket. Det är 4 poäng ner till Cadiz, som är på en nedflyttningsplats. En glad nyhet var att anfallsstjärnan Vedat Muriqi gjorde come-back efter skada. Ett enormt tillskott i den sista tredjedelen, med sina 15 ligamål förra säsongen.

MITT SPELTIPS

Då Bilbao har misslyckats med att besegra Mallorca i något av de 4 senaste inbördesmöten väntas fredagsmötet bli en tuff batalj. Mallorca har på sistone sällan blivit utspelade eller slagna med stora tal. Något som inte heller bör bli fallet mot Bilbao, som inte helt är i toppslag.

Mitt spel blir på den asiatiska handikapp linan, på Mallorca +1. Vid en uddamålsseger för Bilbao återbetalas insatsen. Förlust vid en hemmaseger med fler än ett mål, som 2-0, 3-0 eller 3-1. Vinst vid ett kryss eller en bortaseger.