Speltips Barcelona - Granada

Bild från Bildbyrån

Inget målregn i Barcelona

På förhand väntas det bli en parkpromenad för giganterna FC Barcelona när de gästas av Granada CF, i den spanska La Liga. Ett lag som ligger nästsist i tabellen, men som har gjort enorma förbättringar i år. Även om Barca är flera nummer större kan detta bli en betydligt tajtare och mer målsnål tillställning än väntat.

BARCELONA

Efter att ha åkt ut ur den spanska cupen och därefter förlorat hemma mot Villarreal kom beskedet att ikonen Xavi lämnar posten som manager efter säsongen. Något som har motiverat spelarna till att kriga hårdare, som i sin tur har lett till ett betydligt starkare försvarsspel.

Först blev det en knapp 1-0 seger över Osasuna. Sist besegrades Alaves på bortagräs med 3-1. Fortfarande är känslan att Barca saknar det där lilla extra i anfallsspelet, något som går att se i tabellen då man är 8 poäng efter ärkerivalen Real Madrid i toppen av tabellen. Med bland andra Raphinha, Ferran Torres, Gavi och Joao Felix på skadelistan är det en försvagning i offensiven.

GRANADA

Uruguayen Alexander Medina, som ersatte Paco Lopez i slutet av förra året, har gjort det bra som manager. Årets första seger, den andra för säsongen, kom i början av året hemma mot Cadiz, då man också lyckades hålla nollan. Därefter har det blivit tre raka nederlag. Även om laget misslyckades med att hitta nätmaskorna i dessa samtliga så blev man inte på något sätt överkörda av Betis, Atletico Madrid och Getafe.

Sist lyckades man ändå hamna i målprotokollet hemma mot Las Palmas då Bruno Mendez nätade strax innan halvtid. På grund av en tidig utvisning spelade man en man kort och fick en kvittering emot sig, i den 68:e matchminuten. Men även gästerna fick en utvisning och därefter kom inte fler mål. Återigen gjorde Granada en fin insats i defensiven.

MITT SPELTIPS

I och med att både Barcelona och Granada har visat stora och tydliga förbättringar i sina försvar bör inte över/under linan ligga på 3,5 mål. Det ska mycket till att vi får se ett målkalas, med tanke på de defensiven insatserna från båda lagen under de senaste ligamatcherna.

Mitt spel blir därför att matchen slutar under 3,5 mål, alltså med 0, 1, 2 eller max 3 insläppta mål totalt.

Oddsjämförelse Barcelona - Granada