Speltips Barcelona - Villarreal

Bild från Bildbyrån

Revansch för Barca!

En reaktion är att vänta från FC Barcelona, efter att ha blivit utslagna ur Copa del Rey, när formlösa Villarreal kommer på besök i den spanska La Liga. I ligaspelet har Barca radat upp segrar. En ny sådan är att vänta mot ett helt underpresterande lag.

BARCELONA

Det är ett hårt press på klubbikonen Xavi. På San Mames blev det 2-2 efter fulltid. Under förlängningen nätade bröderna Williams varsin gång. Besvikelsen var stor. Däremot inte helt oväntad, då laget har haft bekymmer med att vara konsekventa. Speciellt mot de bättre lagen.

I ligaspelet är det en klar förbättring när det kommer till formen. Samtliga tre senaste matcher mot Almeria, Las Palmas och Real Betis har vunnits. Det som har imponerat mest är anfallsspelet, då laget har nätat rätt så många gånger. Målkungen Robert Lewandowski har 8 mål på kontot och anfallskompisen Ferran Torres är uppe i 7 fullträffar.

VILLARREAL

Att Barca har nätat för skojs skull på sistone kommer att innebära stora bekymmer för gästerna. Främst då försvaret hos Villarreal har läckt in mål. Snittet ligger på 2 insläppta mål, per match. Nyligen släpptes 4 mål in mot Real Madrid. Därefter 3 borta mot både Valencia och Las Palmas.

Det är inte bara bortaformen som är usel. Truppen börjar bli rätt så gammal och sliten. Fart lyser med sin frånvaro. Därtill är managern Marcelino extremt drabbad av alla avbräck. Bortsett från avstängde Pepe Reina och Aissa Mandi, som är på landslagsuppdrag, får de klara sig utan skadade Ramon Terrats, Raul Albiol, Alfonso Pedraza, Juan Foyth, Dani Parejo, Yeremy Pino och Denis Suarez.

MITT SPELTIPS

Med de kvalitéer som finns hos giganterna kan det mycket väl bli en snabb vändning. Då Barca är både ett och två nummer större har de allt som krävs för att såra Villarreals långsamma defensiv, gång på gång. Segern kan mycket väl skrivas med stora siffror. Därför blir mitt spel Barcelona vinner över Villarreal med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 0, 3 - 1, etcetera.