Speltips Biel - Färjestad

Bild från Bildbyrån

Åttondelsfinal dags i CHL

Det har blivit dags för slutspel i CHL och åttondelsfinaler. Jag riktar blickarna mot mötet mellan Schweiziska Biel och Svenska Färjestad. Hemmalaget Biel slutade på en 13:e plats i CHL serien, med ans Färjestad slutade 4:a. Färjestad är med andra ord favoriter i denna matchserie och det ska man också vara. Jag tror Färjestad tar sig vidare från denna åttondelsfinal och det börjar med vinst borta mot Biel.

Biel

Biel slutade som sagt på en 13:e plats i CHL serien. I den inhemska ligan har det gått tungt och man ligger just nu tredje sist på en 12:e plats, med 23 poäng på 20 spelade matcher. Visserligen slog man Bern hemma med 2-1 senast, men innan det hade man endast två övertids vinster på sina sju senaste matcher. Laget består mestadels av inhemska spelare, men har en vass förstakedja med tidigare SHL spelarna Sallinen och Rajala i spetsen. Nu väntar topplag från SHL och då tror jag Biel får det svårt.

Färjestad

Färjestad slutade 4:a i CHL serien, och i SHL ligger man på en förstaplats. Färjestad har spelat mycket bra i inledningen av säsongen och ser för tillfället väldigt svårstoppade ut. Just nu ligger man 6 poäng före Växjö i tabellen, med en match mindre spelad. Färjestad har fyra bra femmor med klasspelare rakt igenom. I senaste matchen blev det dock förlust mot Frölunda borta med 2-1 efter förlängning. Men Färjestad kommer till denna match med poäng i åtta raka matcher.

Speltips

SHL lagen håller hög klass i CHL och Färjestad är just nu det bästa SHL laget. Schweiziska ligan är bra, men Biel är just nu ett bottenlag i den ligan. Färjestad har fin form och jag tror man vinner denna första match i åttondelsfinalen. Mitt speltips i matchen blir därför Färjestad vinst till oddset 1.87 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson