Speltips Bilbao - Villarreal

Bild från Bildbyrån

Målfest på San Mames!

Efter att ha vunnit Copa del Rey har Athletic Bilbao siktet inställt mot en Champions League plats i tabellen, som är inom räckhåll. Däremot får man besök av målglada Villarreal, som har en del positiva resultat bakom sig. Här kan det bli en hel del fullträffar, åt båda håll.

ATHLETIC BILBAO

Självförtroendet är helt på topp hos Ernesto Valverde och hans grabbar, efter att ha tagit en efterlängtad pokal, i den spanska ligacupen. Deras 25:e genom tiderna. Tid för vila och återhämtningar har funnits. Men nu är det dags att jaka i toppen av tabellen. Inför omgången är det 2 poäng upp till 4:an Atletico Madrid, som sitter på en värdefull biljett till den finaste turneringen av alla.

Hemmafacit är urstarkt med 36 poäng på 15 försök. Fram i banan är man urstarka med Gorka Guruzeta som bästa målskytt, med 13 ligamål. Vidare finns Inaki Williams på 9 ligamål. Totalt har det blivit 50 mål på 30 ligamatcher.

VILLARREAL

Tränaren Marcelino hade radat upp 4 segrar i ligaspelet, över Real Sociedad, Granada, Real Betis och Valencia innan laget föll hemma mot Atletico Madrid. Men även där lyckades Alexander Sørloth (i bild) näta, sitt 14:e mål för säsongen. I den sista tredjedelen finns även Gerard Moreno, med 10 fullträffar, i högform.

I och med att laget ligger i ingenmanslandet, i mitten av tabellen, är det varken någon fara eller hopp. Spelarna har spela avslappnat. Något som har lett till målrika tillställningar. Inget undantag borde råda här heller.

MITT SPELTIPS

Eftersom båda lagen är vassa offensivt, med en massa nyckelspelare i fin form, borde detta bli en målrik drabbning.

Mitt spel landar därför på att vi får se minst 3 mål i matchen.

Oddsjämförelse Bilbao - Villarreal