Speltips: Birmingham - Norwich 23/2 "Ryggareken om Birmingham vs…
Speltips Birmingham - Norwich

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Birmingham vs Norwich

Norwich åker till Birmingham med siktet inställt på att öka på deras försprång som ligaledare.

Birmingham

Det sägs att coach Aitor Karanka kämpar för att behålla jobbet på St Andrews, allt medan Birmingham huserar runt strecket och därmed riskerar nedflyttning om man inte förbättrar sig.

Senast kom man dock från en vinst mot Sheffield Wednesday. 1-0. Men man behöver få med sig fler resultat än så om man ska lyckas vända på den negativa trenden. Ska även tilläggas att man spelade en stor del av matchen mot 10 man och ändå bara fick med sig 1-0.

Det finns dock ljusglimtar. Tex. så har man spelat relativt bra på bortaplan med 22 inspelade poäng på 16 matcher. På hemmaplan är siffrorna dystrare. Man har inte vunnit sen i oktober och har bara 9 inspelade poäng på 15 matcher.

Birmingham's problem kan sägas vara två. Dels har man tenderat att brista i försvaret. Både när det kommer till fasta situationer och i rena anfall. Man försöker ofta stoppa motståndaren med de medel man har vilket ibland inte verkar tillräckliga. Det leder till att man istället foular i fel lägen vilket skapar ett moment 22 då man är dåliga på att försvara sig mot fasta situationer.

Det andra problemet man har är att man inte riktigt lyckats kapitalisera på sina chanser. Dom finns där men leder inte alltid till resultat.

Truppen:

Birmingham är ett lag som brukar vara duktiga på att rotera. Men jag tror att vi får se samma elva som senast. Möjlig XI: Etheridge; Colin, Dean, Clarke-Salter, Pedersen; Gardner, Sunjic; Sanchez, Harper, Bela; Hoga

Norwich

Efter förlusten mot promotion kandidaterna Swansea för ett tag sedan så var det ett antal spelare som fick ta emot kritik efter några mindre bra prestationer på plan.Det verkar dom ha tagit till sig för sen dess så har man tre raka vinster och inga till synes svaga länkar.

Senast vann man mot Rotherham United vilket ökade på gapet till tvåan till 7 poäng. Att både Brentford och Swansea åkte på förlust gjorde inte saken sämre. Nu återstår 15 matcher och man har chansen att cementera sin plats i toppen.

Spelare som Teemu Pukki ser lysande ut. Det märks inte minst på statistiken. 4 mål på 3 senaste matcherna inklusive senast mot Rotherham.

Även defensiven ser stabil ut. 3 insläppta mål på senaste 6 matcherna.

Truppen:

Första bytet kom i minut 90+ senast. Kanske får därmed spelare som Lukas Rupp och Kieran Dowell möjlighet att visa vad dom går för på mittfältet.

Möjlig XI: Krul; Aarons, Hanley, Gibson, Giannoulis; Rupp, Skipp; Buendia, Vrancic, Cantwell; Pukki

REK

Norwich går som tåget just nu medan Birmingham har haft det lite svårt. Birmingham har dessutom plockat mer poäng på resande fot än hemma så vi tror inte att man får någon extra fördel av att spela på hemmagräset. Raka tvåan spelas till 1.72 hos Betsson. 7u.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 okt.
01:00
Antonio Carlos Jr. vs. Marthin Hamlet
UFC
Spel: Marthin Hamlet vinner
 
28 okt.
19:00
Halmstad - Örebro
Allsvenskan
Spel: Halmstad -0.75
 
28 okt.
19:00
Timrå - Örebro
SHL
Spel: Örebro vinner
 
28 okt.
19:00
Oskarshamn - Leksand
SHL
Spel: Leksand fulltid
 
28 okt.
19:00
Växjö - Malmö
SHL
Spel: Tobias Rieder att göra poäng
 
28 okt.
21:30
Levante - Atletico Madrid
La Liga
Spel: Båda lagen gör mål i matchen
 
30 okt.
18:30
Tottenham - Manchester United
Premier League
Spel: 1X & över 1,5 mål
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 26 oktober 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 har startat och det börjar utkristallisera sig vilka deltagare som är favoriter i tävlingen. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas och det finns ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.42)

Premier League 21 oktober 2021

Svenska spel kommer med en ny kupong till Stryktipset denna vecka och det är inte vilken omgång som helst, utan vi har 20 miljoner i jackpot! Nyckeln för att sätta en kupong som ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 23 Oktober

Premier League 21 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Robert Pettersson som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

BIG 9 - NYTT poolspel från ATG med europeisk toppfotboll!

Premier League 21 oktober 2021

Storslagna nyheter från ATG när spelbolaget lanserar nya Big 9! Poolspelet där det handlar om att sätta både 1X2 och över / under 2.5 mål i nio heta europeiska toppmatcher. Läs ... Läs mer

Chelsea vs Malmö FF - Superboost till Champions League!

Champions League 19 oktober 2021

ONSDAG: Äntligen dags för Champions League igen och återigen dags för Malmö FF att kliva in i hetluften igen. Efter två inledande förluster skulle det smaka väldigt bra med en ... Läs mer