Speltips: Birmingham - Norwich 23/2 "Ryggareken om Birmingham vs…
Speltips Birmingham - Norwich

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Birmingham vs Norwich

Norwich åker till Birmingham med siktet inställt på att öka på deras försprång som ligaledare.

Birmingham

Det sägs att coach Aitor Karanka kämpar för att behålla jobbet på St Andrews, allt medan Birmingham huserar runt strecket och därmed riskerar nedflyttning om man inte förbättrar sig.

Senast kom man dock från en vinst mot Sheffield Wednesday. 1-0. Men man behöver få med sig fler resultat än så om man ska lyckas vända på den negativa trenden. Ska även tilläggas att man spelade en stor del av matchen mot 10 man och ändå bara fick med sig 1-0.

Det finns dock ljusglimtar. Tex. så har man spelat relativt bra på bortaplan med 22 inspelade poäng på 16 matcher. På hemmaplan är siffrorna dystrare. Man har inte vunnit sen i oktober och har bara 9 inspelade poäng på 15 matcher.

Birmingham's problem kan sägas vara två. Dels har man tenderat att brista i försvaret. Både när det kommer till fasta situationer och i rena anfall. Man försöker ofta stoppa motståndaren med de medel man har vilket ibland inte verkar tillräckliga. Det leder till att man istället foular i fel lägen vilket skapar ett moment 22 då man är dåliga på att försvara sig mot fasta situationer.

Det andra problemet man har är att man inte riktigt lyckats kapitalisera på sina chanser. Dom finns där men leder inte alltid till resultat.

Truppen:

Birmingham är ett lag som brukar vara duktiga på att rotera. Men jag tror att vi får se samma elva som senast. Möjlig XI: Etheridge; Colin, Dean, Clarke-Salter, Pedersen; Gardner, Sunjic; Sanchez, Harper, Bela; Hoga

Norwich

Efter förlusten mot promotion kandidaterna Swansea för ett tag sedan så var det ett antal spelare som fick ta emot kritik efter några mindre bra prestationer på plan.Det verkar dom ha tagit till sig för sen dess så har man tre raka vinster och inga till synes svaga länkar.

Senast vann man mot Rotherham United vilket ökade på gapet till tvåan till 7 poäng. Att både Brentford och Swansea åkte på förlust gjorde inte saken sämre. Nu återstår 15 matcher och man har chansen att cementera sin plats i toppen.

Spelare som Teemu Pukki ser lysande ut. Det märks inte minst på statistiken. 4 mål på 3 senaste matcherna inklusive senast mot Rotherham.

Även defensiven ser stabil ut. 3 insläppta mål på senaste 6 matcherna.

Truppen:

Första bytet kom i minut 90+ senast. Kanske får därmed spelare som Lukas Rupp och Kieran Dowell möjlighet att visa vad dom går för på mittfältet.

Möjlig XI: Krul; Aarons, Hanley, Gibson, Giannoulis; Rupp, Skipp; Buendia, Vrancic, Cantwell; Pukki

REK

Norwich går som tåget just nu medan Birmingham har haft det lite svårt. Birmingham har dessutom plockat mer poäng på resande fot än hemma så vi tror inte att man får någon extra fördel av att spela på hemmagräset. Raka tvåan spelas till 1.72 hos Betsson. 7u.

Gilla rek om du håller med Ryggareken

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
13:00
Leicester - Arsenal
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.8)

Premier League 26 februari 2021

13 miljoner i jackpot denna vecka på Stryktipset! Det firar vi in med att slå på stort. Vi har Uppsnack Stryktipset, analyser på hemsidan samt förstås dagens Spikar och skrällar. ... Läs mer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer