Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Birmingham vs Leeds

Finns det någon chans att Birmingham plockar poäng hemma mot Leeds som har tre matcher utan vinst?

Birmingham

Kom senast från en välförtjänt kryss match borta mot Blackburn där Kerim Mrabti kvitterade på straff. Man fick visserligen kämpa hårt för att ta poäng men överlag var det välförtjänt. Birmingham huserar därmed på en 16e plats i tabellen och är betydligt närmare att få fightas för överlevnad än promotion. Just nu är det säkerligen ingen fara men om svackan fortsätter så kan det bli tufft.

Vi tar och tittar på hemma statistiken. Efter 5 vinster av 7 möjliga följdes en period av tuffare spelschema och sämre resultat. 4 raka matcher utan vinst varav 3 förluster. En period som sträcker sig tillbaka till oktober.

Truppen: Clotet saknar en hel del spelare. David Stockdale, Marc Roberts och Maikel Kieftenbeld är några av de viktigaste spelarna som saknas. Spelare som Jonathan Grounds, Cheick Keita och Jake Clarke-Salter saknas med.

Leeds

Leeds, för närvarande tvåa i ligan, har blandat och gett genom säsongen. Man kom senaste från en 1-1 match hemma mot Preston där det krävdes en sen och något turlig kvittering för att ta poäng. Man var trots resultatet det betydligt bättre laget där man styrde matchen rakt igenom utan att lyckas konvertera sina lägen.

Dessförinnan var det ungefär samma historia då man överraskande förlorade borta mot Fulham trots att man styrde större delen av matchen. 65% bollinnehav. 22 skott varav 7 på mål mot 10 skott varav 3 på mål etc.

Innan dess tappade man en 3-0 ledning mot Cardiff i en match som slutade 3-3 efter 2 sena mål.

3 matcher där man varit det bättre laget och styrt större delen av matchen men där man slarvat och varit dåliga på att förvalta sina lägen. Pessimisterna skulle säga att det är något som börjar likna en svacka men vi väljer att inte läsa in för mycket i dessa tre matcher. Innan dess hade man ju 7 raka vinster och man har ju trots allt varit det bättre laget.

Spelmässigt så är Leeds bra mycket mer organiserade än många av de andra lagen i Championship. Man spelar kompakt och intensivt och har gått en lång väg sen förra årets besvikelse till prestationer. Man spelar ofta intensivt men avvaktande i första halvlek medan man ofta avgör matcherna i andra halvlek.

Truppen: Pablo Hernandez saknas men i övrigt en frisk trupp.

REK

Birmingham har inte vunnit på 4 matcher och tar sig an ett av Championships bästa lag i ett läge då man är desperata att vinna. Leeds å sin sida har spelat bättre än den senaste tidens resultat ger sken av och är ett notoriskt bra bortalag. Man har klantat till det rejält i de senaste matcherna men nu är det dags att man återigen plockar poäng och etsar sig fast i toppen av Championship mot ett sargat Birmingham. Att man spelar borta ska inte göra någon skillnad då man är ligans näst bästa bortalag enligt statistiken. Vi MAX bettar på att Leeds vinner.