Speltips Bologna - Sassuolo

Bild från Bildbyrån

Arnautovic fixar en seger till Bologna!

Tidig match i Serie A där Bologna tar sig an Sassuolo.


BOLOGNA

Bologna hade jag lite högre förväntningar på inför säsongen, men skador och Covid satte lite stopp för lagets framfart i början av säsongen. Bologna är en frisk fläkt och spelar verkligen en fin offensiv fotboll och man gillar ha mycket boll inom laget. Det är nu på slutet som laget har vaknat och är obesegrade i sex av sju senaste matcherna.

Man har kryssat både mot Milan och Juventus borta, men även tagit en fin skalp där Inter besegrades hemma med 2-1. Det var i senaste matchen mot Venezia som förlusten kom i en svängig match där 3-2 ledning tappades till 4-3 förlust sista 10min av matchen. Tränaren Sinisa Mihajlovic har ett riktigt bra lag på pappret med offensiva pjäser som Arnautovic, Barrow, Sansone och Orsolini. Även svensken Svanberg har levererat på hög nivå. Det vimlar av matchavgörare i det här laget.

SASSUOLO

Sassuolo har inte levererat på samma nivå som man brukar göra. Samtidigt ska man ha med sig att inför varje säsong så har man tappat bärande spelare och det har inte varit lätt att ersätta dessa. Sassuolo har ju fått behålla sin målskytt Domenico Berardi som gjort 14 mål hittills för sitt lag. Han är oerhört viktig för Sassuolo. Men det känns som man är ett lag under uppbyggnad nu, där laget satsar på unga förmågor.

Framåt har man två ungtuppar i Scamacca och Raspadori som har fått chansen och levererat. Tillsammans har de mäktat med 24 mål för Sassuolo. Men jag tycker ändå laget har varit för ojämna i sina prestationer och försvarsspelet har varit under all kritik. Man släpper in alldeles för lätta mål. På de senaste sex matcherna har man släppt in 13 mål där sex av dessa mål kom mot Napoli där man förlorade med 6-1. Nu har man ju fixat kontraktet ändå och ligger på en elfte plats. Till matchen mot Bologna så har man avbräck i försvaret där både Kyriakopoulos, Romagna och Toljan saknas.

ANALYS

Här tror jag Bologna lär dra det längsta strået och vinna mot ett givmild Sassuolo som har stora problem med sitt försvarsspel. Bologna har tagit fina skalper på sistone mot topplag och är i mer harmoni än gästerna. Framåt har man tillräckligt med offensiv kraft för att straffa Sassuolo. Är bara Arnautovic på spelhumör så tvekar jag inte på att Bologna tar tre poäng här.

SPELTIPS

  • Mitt spel blir Bologna vinner matchen. 5U @2.45 LeoVegas.

Lycka till vid rygg!

/Davids_betting