Bomben 22/1 » Tips, Analys & Förslag | Bettingstugan
Speltips Bomben » Onsdag 22/1

Bild från Bildbyrån

Bomben 22/1 » Tips, Analys & Förslag

Det är åter rullpott på Bomben och självklart ska vi vara med och slåss om stålarna! Trippla drabbningar från Hockeyallsvenskan står på agendan och här finns en del riktigt spännande drag som kommer lyfta utdelningen. Vi släpper pucken i toppmötet från Ö-vik omgående. Häng med!

1. MODO - BIK Karlskoga 4-3

Det förväntas bli en hel del mål i Ö-vik! Både MODO och Karlskoga är offensivt byggda. Klubbarna kan stoltsera med 152 respektive 153 mål vardera i ligan. Bäst i klassen! Mötet i Fjällräven är dessutom enormt viktig för fortsättningen av serien. Vinner värdarna kommer avståndet ner till trean vara minst elva poäng. Något som knappast värmlänningarna eller övriga konkurrenter bakom vill bjuda på.

Vad gäller MODO finns det mycket bra saker som händer i och runt klubben. Tio segrar på de elva senaste matcherna är råstyrka från Björn Hellkvists mannar. En ruskigt fin trupp kryddas nu ytterligare med spets. Nikolai Belov är klar för klubben efter sejouren i Almtuna. Kommer ryssen upp i “normal” nivå kan det vara ett superfynd inför det som komma skall framöver.

I övrigt finns det gott om klass framåt. Inte konstigt med den målskörd som nyligen nämnts. Jonathan Johnson har fullständigt exploderat. Ett snitt om 1,47 poäng per match kan faktiskt ta 27-åringen upp på nivåer som aldrig tidigare skådats i Hockeyallsvenskan. I övrigt kan MODO stoltsera med lirare som Patrik Karlkvist, Tambellini, Björklund, From med många fler som pumpar på med poäng och mål framåt.

Karlskoga är dock knappast oävna här. I Fredrik Forsberg samt Tor Immo finns en extrem högstanivå. BIK är dessutom hela ligans bästa powerplay-lag med nästan 30 (!) procent. Magiska siffror. Målmässigt här i Norrland har de sju senaste matcherna mellan laget slutat med sex mål i snitt. Liknande nu där vi utgår från ettan och en något skör seger. Tecken av vikt här blir femman hos MODO och fyran hos Karlskoga som kommer ge fin avkastning.

2. Timrå - Kristianstad 4-1

Nästa anhalt blir Medelpad. Timrå och Kristianstad gör här upp om poäng i en på förhand ganska klar batalj på förhand. Anderssons rödvita hemmahjältar behöver segrar nu. Helst i alla matcher framöver för att på allvar kunna ge MODO en utmaning om den allsvenska finalplatsen. Ett hopplöst uppdrag! Med upplägget som finns är dock en tredjeplats också av betydelse. Här ska såklart inte Dahlén och company lämna ifrån sig några poäng.

Hemmalaget har varit målglada på slutet. Åt bägge håll ska tilläggas. TIK har faktiskt dubbla nederlag inför hemmamötet här. 1-3 mot Mora samt 2-7 mot ett ruskigt fint Björklöven. På egen is har dock fjolårets SHL-representant varit fina och ställs här mot ligans näst sämsta bortalag. Nykomlingen har nämligen inte vunnit mer än fyra av säsongens 18 resor.

Kristianstad försöker dock vända på alla stenar som går i jakten på att rädda kontraktet. Skåningarna plockar in Kristoffer Gunnarsson från Mora medan Joel Werner nu får lämna truppen. I övrigt lånas Albin Hernod och Dennis Finn Olsson ut till Mörrum. Att dessa justeringar ska kunna få någon positiv effekt här är knappast troligt. 1,7 mål i snitt har KIK mäktat med på de tio senaste bortafajterna. Ett snitt som vi tror kommer hålla i sig även här. Med andra ord blir det inga större utsvävningar på gästernas nuffror. Vad gäller Timrå finns fint värde i både femman och sexan vilka således åker med ögonaböj.

3. Mora - Björklöven 4-2

Nyckelmatchen på kupongen hittas i Dalarna! Ett extremt upphaussat Björklöven ska enligt oddsen vinna denna batalj i omkring sju fall av tio inkluderat förlängning och straffar. Något som knappast speglar strecken på Bomben. Mora är nämligen totalt nedtryckta i skorna här med en fyra och en femma långt ner i källaren.

Mora är faktiskt ganska kompetenta. Hemma har laget vunnit mot Timrå, AIK och Kristianstad på slutet. Masarna har hämtat in en del nya gubbar till laget där Kalle Valtola, Brant Harris, Brendan Ranford med flera importer visat fin klass. Dessutom har dalalaget kanske ligans just ju allra vassaste forward i Johan Persson som både öser in mål och är nödvändig i spelet i egen zon.

Gästerna är som bekant outstanding i år. Det kommer bli Hockeyallsvensk final lite längre framåt våren. Löven har nu nio raka fullpoängare om kommer defilera i mål. Fler förluster kommer dock trilla in på kontot. Varför inte börja här? Vi tar en riktigt rövare och slänger in Mora som utgångstips. Med detta följer också som tidigare nämnt massvis med värde i de något högre siffrorna på hemmalaget. Med hela mattan (2,3,4,5) på Umeå-laget känns dessutom besökarna klara.

Gå direkt till Bomben

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
19 maj
03:30
Calgary Flames - Edmonton Oilers
NHL
Spel: Över 5,5 mål
 
19 maj
15:20
Tyskland - Danmark
Hockey-VM
Spel: Tyskland vinner
 
19 maj
20:44
Dagens Trippel 19/5
Fotboll
Spel: Trippel
 
19 maj
20:45
Everton - Crystal Palace
Premier League
Spel: Everton vinner
 
19 maj
21:00
Aston Villa - Burnley
Premier League
Spel: Burnley vinner
 
19 maj
21:00
Chelsea - Leicester
Premier League
Spel: Chelsea över 1,5 mål & under 4,5 kort i matchen
 
20 maj
15:20
Tyskland - Italien
Hockey-VM
Spel: Italien +3.5
 
21 maj
04:30
Calgary Flames - Edmonton Oilers
NHL
Spel: Edmonton över 2,5 mål
 
21 maj
17:30
Helsingborg - Värnamo
Allsvenskan
Spel: Värnamo 0 Asian handicap
 
21 maj
20:45
Lazio - Verona
Serie A
Spel: Lazio -1 Asian handicap
 
22 maj
20:00
Osasuna - Mallorca
La Liga
Spel: Osasuna vinner
 
25 maj
01:00
Carolina Hurricanes - New York Rangers
NHL
Spel: Hurricanes matchserie -1,5
 
29 maj
13:30
Nottingham flyttas upp
Championship
Spel: Lag flyttas upp - Nottingham
 
29 maj
15:00
Elitloppet 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet vinner
 
13 juni
00:00
Vinnare NHL
NHL
Spel: Edmonton vinner
 
15 juni
05:45
Vinnare Eastern Conference
NHL
Spel: Florida Panthers
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
1 juli
00:00
Tampa Bay
NHL
Spel: Tampa Bay vinna östra konferensen
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Möt Bettingprofilen: "Därför lägger jag mer än hälften av mina spel hos Pinnacle"

19 maj 2022

Jonas Weimer är Bettingstugans profil när det gäller betting och syns ofta i stugans facebookgrupp, på hemsidan eller i "Uppsnack Stryktipset" på fredagar. Själv började han spela ... Läs mer

Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 16 maj 2022

Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

13 maj 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Anders Limpar kommenterar Masked singer rykten - "Är du Trollkarlen Anders?"

13 maj 2022

Anders Limpar kommenterar ryktena kring TV4 och deras program Masked Singer. Både juryn och tittarna är inne på att trollkarlen kanske kan vara Limpar. Hör vad han har att säga om ... Läs mer

Oddsen till Eurovision är här » Spana in Sveriges odds!

Eurovision närmar sig nu med stormsteg och det är dags att spana in hur stor chans Sverige och vinnaren Cornelia Jakobs har när det kommer till den stora finalen. Det är en härlig ... Läs mer