Bomben Torsdag 12 mars » Tips, Analys & Förslag | Bettingstugan
Speltips Bomben » Torsdag 12/3

Bild från Bildbyrån

Bomben 12/3 » Tips, Analys & Förslag

SHL ska avsluta sin grundserie under torsdagen och den Hockeyallsvenska finalen rullar vidare med match 2. Svenska Spel passar då på att slänga in 444 444 kronor i extrapengar på Bomben 1. Strålande läge därmed att återigen testa lyckan och chansen att dra mot de stora pengarna. Prestigemöten gånger två i den svenska högstaligan är vad som gäller. En analys av tillställningarna är klar och här finns en liten guideline mot tre friska rätt.

1. Luleå - Skellefteå 2-2

Matchen i Norrbotten mellan Luleå och Skellefteå blir en avslutande seriefinal. När bara denna matchen återstår av grundserien är det just Bulans och Samuelssons gäng som ligger etta respektive tvåa i tabellen. Rättvist ska ändå tilläggas men för SAIK:s del finns en oro om att tappa ett par placeringar innan “hesa Fredrik” ljuder på samtliga arenor under torsdagen. Hela tre klubbar kan faktiskt tråckla sig förbi de svartgula inför sista omgången.

För hemmalagets del har denna säsong varit ett glädjeämne såklart. Det mesta har kuggat i och på sin hemmais finns 22 segrar skördade på 25 försök. Ett enormt facit som bara Djurgården kan toucha vid. Efter att seriesegern varit klar har coach Berglund valt att spela sina stjärnlirare något mer sparsamt, och slitna kroppar som varit på gränsen har fått vila. Klokt och Luleå kommer kliva in i ett slutspel som rätt klara favoriter. Mot HV71 senast var det en debutant mellan stolparna som fick kliva in efter att Rautio kastat in handduken inför andra perioden. Jesper Wallstedt, född 2002, gjorde det med bravur och slutade på över 94 procent i räddningar. Även forwarden Oscar Tellström SHL-debuterade.

Skellefteå är faktiskt ett av de få lag som lyckats vinna i gamla Delfinen. Formen i bortalägret har varit riktigt bra under denna sida nyåret och visst kan Lindström, Möller och company vara med och utmana om pokalen längre fram i vår.

Matcherna som spelats lagen emellan har slutat med fem producerade mål i tre matcher och fyra mål i en batalj. Denna fajt kommer troligen inte sticka ut nämnvärt.

SAIK släpper in strax över 2,5 mål i snitt på resande fot och producerar ungefär detsamma. Luleå gör 3,3 mål i snitt hemmavid och har mot Skellefteå släppt ungefär tre mål i snitt bakåt de fem senaste kamperna här hemma.

Det kommer bli tillknäppt och en jämn tillställning hela vägen in i mål. Ett par nyckeltecken att plita ner är nollan på Luleå samt ettan på Skellefteå. I övrigt sticker vi inte iväg märkbart där 2-2 känns som en rätt given utgång.

2. Frölunda - Djurgården 4-3

Frölunda har misslyckats kapitalt under andra halvan av grundserien. Det kommer bli åttondelsfinal som gäller, eller play in som det också kallas, för göteborgs Indianer med start redan på lördag. Roger Rönnberg och hans mannar löste i alla fall en fin 3-0-viktoria på bortais mot Malmö senast och det är såklart av vikt att Hjalmarsson, “Lunkan”, Lasch med flera kliver fram nu.

Djurgården är laget som ska glida in i Scandinavium denna kväll. Ett Stockholmslag som fortsatt kan vinna mark i den jämna toppen bakom Luleå. Vinner gästerna finns chans att klättra hela vägen till en tredjeplats i tabellen vilket såklart skulle förbättra utgångsläget avsevärt inför kommande slutspel. Att besöka Scandinavium är dock inget som Järnkaminerna trivs med. Besökarna har torskat fyra raka bataljer på Västkusten med i snitt 4,5 insläppta mål. Överlag har inte bortaspelet imponerat från Ohlssons manskaps sida. Åtta segrar på 25 försök är faktiskt bara tionde bäst i klassen.

Frågan är dock hur inställningen är inför denna kamp. Med en stundande slutspelsmatch redan på lördag klockan 15:15 finns säkert en del skavanker som Rönnberg vet av bland sina killar och därmed låter vila. Överlag är det knappast tal om någon tillknäppt tillställning i götet. Här kommer det vara fullt ställ framåt och med en skalp i ryggen får ändå VF hållas som mindre favoriter. Att utgå från 4-3 är ingen dum idé därmed. Nycklar till de större pengarna är framförallt sexan på hemmalaget som ser ut att streckas omkring 2-3 procent. Även femman på Djurgården kommer hamna i samma nivå ungefär. Sex av de elva senaste inbördes har faktiskt slutat med att ett av lagen fixat att komma upp på denna höjd.

3. MODO - Björklöven 3-2

Hockeyallsvenska finalen går in i match 2. Den första tillställningen i Umeå blev en hejdundrande hockeyfest som gick hela vägen till period 5. Väl där avgjorde MODO genom Magnus Häggström som kunde sprätta upp pucken bakom Joe Cannata.

Denna duell kommer vara en ruskigt tuff kamp och visst finns det chans att den går hela vägen till fem fajter. Något som i sin tur kommer gynna en kommande SHL-motståndare då känslan är att detta norrländska hockeykrig kommer ta ut sin rätt. Ö-vikslaget vann matchen i A3 Arena senast mycket tack vare sin magiske burväktare Bartosak. Tjecken stod bland annat för årets räddning i svensk hockey i förlängningen och hade dessförinnan kommit upp stort.

Matchen senast är också första gången denna säsong som hemmaplan inte fallit avgörande. Kollar vi över säsongen finns så mycket bra saker att hitta i bägge lägren. Björklöven slog poängrekordet i Hockeyallsvenskan. Laget har tolv killar över 20 gjorda poäng i grundserien. Johan Tornbergs kusin August är bäst i plus/minus-statistiken med +27 från att lirat -6 under fjolårssäsongen. Enormt!

För MODO:s del är det svårt att inte nämna magiske Jonathan Johnson som slog Arlbrandts gamla poängrekord. 79 pinnar på 52 matcher är ett helt otroligt utfall. Värdarna har överlag varit framtunga och det enda lag som producerade över 200 mål framåt.

Denna kamp är lite av en nyckelmatch för Fagervalls Umegäng. Att gästerna kommer gå till stenhård attack och släppa kontrollen över defensiven är knappast troligt. Det kommer nog bli tämligen tillknäppt även om det finns en chans MODO precis som vanligt lyckas lösa ett par pytsar framåt. Löven har faktiskt blivit nollade tre gånger denna säsong och med under fem procent på att gästerna ska kliva mållösa från planen är det ett givet tecken i jakten på utdelning.

Gå direkt till Bomben

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
29 sep.
18:30
Ringerike - Frisk Asker
Ishockey
Spel: Frisk Asker vinner
 
29 sep.
19:00
Rögle–Malmö
SHL
Spel: Rögle fulltid
 
29 sep.
19:00
Oskarshamn - Frölunda
SHL
Spel: Över 5,5 mål
 
3 okt.
20:30
Brendan Dolan - Stephen Bunting
Dart
Spel: Stephen Bunting kastar över 2.5 180s
 
3 okt.
22:30
Peter Wright - Kim Huybrechts
Dart
Spel: Peter Wright vinner och kastar flest 180s
 
3 okt.
23:00
Michael van Gerwen - Gary Anderson
Dart
Spel: Michael van Gerwen kastar flest 180s (pengarna tillbaka vid oavgjort)
 
6 okt.
18:45
Malmo FF - Union Berlin
Europa League
Spel: Union Berlin vinner
 
7 okt.
19:00
Detroit Red Wings
NHL
Spel: Red Wings Över 84,5 poäng
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Fullträff - Nytt poolspel med MINST 50 miljoner i vinstpotten!

Premier League 27 september 2022

Nu på lördag lanserar Svenska Spel sin nya poolspelssatsning "Fullträff". Här handlar det om att tippa rätt antal mål i matcherna. Den 1:a oktober blir startskottet där vi ... Läs mer

100% upp till 5000 kronor » Läs om Hajpers nya Ultrabet!

26 september 2022

Ny stor bonus från Hajper ger spelaren två val. Atningen 100% upp till 5000 kronor eller hela 500 kronor i ett Ultrabet från idag måndag. Läs allt om deras ultrabet som ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 23 september 2022

Välinitierade Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor FC - fortsätter att leverera speltips från Division 2 Norrland. Ta del av Eriks tankar om veckans matcher här. Läs mer

Odds HockeyAllsvenskan - vilket lag tar SHL-platsen och vem vinner skytteligan?

HockeyAllsvenskan 20 september 2022

Säsongens upplaga av HockeyAllsvenskan inleds den här veckan och vi har en högintressant SHL-jakt framför oss. Bettingstugan har granskat oddsen för vilket lag som går hela vägen ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 15 september 2022

Erik Johansson levererar veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar under 2022. ... Läs mer