Bomben Torsdag 16 januari » Analys, Tips & Förslag | Bettingstugan
Speltips Bomben » Torsdag 16/1

Bild från Bildbyrån

Bomben 16/1 » Tips, Analys & Förslag

Dags för en finfin Bomb återigen. SHL-kupong kryddad med 696 499 kronor är självklart något att försöka bemästra. Här ger vi oss på ett försök där jakten på trevlig utdelning ställs i första rum. Ett par nyckel-tecken hittas där Färjestad, Örebro och Växjö får stå som favoriter. Vi kör igång!

1. Brynäs - Färjestad 2 - 4

Färjestad jobbar på i den absoluta toppen av SHL. Micke Lindqvists säsong är dessvärre över. Frånvaron av poängmakaren från Värmlandsklubben har dock inte påverkat nämnvärt. Gästerna pumpar på i toppen med dubbla 5-1:or mot i tur och ordning Malmö och Oskarshamn hemma. Penneborns mannar har varit ligans genomgående mest målglada lag dessutom med 111 strutar.

Brynäs har förlorat bägge matcherna inbördes denna säsong. 1-2 både hemma och borta. Målformen hos Gävle-laget är dock god just nu. Ett målsnitt om 5,6 mål per match är värdarna inblandade i på de tio senaste kamperna. Siffror som mycket väl kan hålla i efter denna batalj med tanke på FBK:s höga målsnitt.

Magnus Sundqvist är sedan en tid tillbaka entledigad från sin tjänst som tränare hos BIF. Ove Molin har därefter varit en av ledarna som klivit fram i båset och styrt sitt Brynäs till två raka skalper. 3-2-viktorian borta mot Linköping senast var riktigt vacker. Laget vände där 0-2 till suddenseger. Det är dock stor skillnad att möta LHC och Färjestad. Värmlänningarna har flera fullt fungerande formationer som kan producera framåt. Gästerna levererar dessutom högst målfrekvens per avlossat skott. Närmare 13 procent är fenomenala siffror. Känslan är att besökarna ska kunna vinna detta. 2-4 är en trevlig utgång. Nyckeltecken att försöka plita ner är nollan och fyran på Brynäs samt femman på FBK.

2. Leksand - Örebro 2 - 5

Leksand har gjort fina insatser på slutet. Dubbla segrar för masarna efter straffar mot både Linköping och Rögle gör att Melins mannar kan gå upp på säker mark vid en seger här. Janne Juvonen har känt flåset från Enroths komma eller icke komma till klubben. Resultatet; 94,17 i snitt på de fyra senaste fajterna och ruskigt stabilt spel överlag. Finländaren har givit sitt Leksand chansen i varje match han stått på slutet. Fortsätter Janne här eller väljer Melin att testa Brage?

Hur som haver är känslan att det kan komma en reaktion nu. Örebro känns stekheta och har dessutom en kanontrojka med stor Leksandsprägel. Niklas Eriksson och Christer Olsson har som bekant nära relation till dalaorten och dessutom finns spets på bänken i form av Jörgen Jönsson. Kunskapen om de blåvita kan mycket väl åter fälla avgörandet här. Fyra raka segrar för närkingarna parkerar nu gästerna på en fin tredjeplats i tabellen. Den såg man kanske inte riktigt komma innan säsongen drog igång. Klass i värvningarna med Bromé, Stoa och Furch är en stor del i framgången.

Över tid har dessutom ÖHK haft lätt för matcherna i Tegera. I oktober när lagen senast möttes här vann besökarna med 5-3. Liknande siffror nu troligen. Tvåan och trean på Leksand känns rätt givet. Fem och sex på gästerna är tecken att mysa åt om de sitter.

3. Växjö - Skellefteå 3 - 2

Växjö har börjat distansera sig från bottenträsket. Blicken är uppåt för smålänningarna som garanterat kommer bli en jobbig opponent i ett kommande slutspel. För till fajten om pokalen kommer Lakers ta sig. Värdarna ser rätt stabila ut för tillfället och kan trots två raka förluster, och färre gjorda mål i bagaget, ändå blicka tillbaka på en rätt okej jul.

Skellefteå har inför mötet i Vida Arena fyra raka segrar. Ruskigt starkt. Möller, Lindström och Pudas har varit kanonfina överlag. Bland annat går den sistnämnda backen mot sin poängbästa säsong någonsin.

I Växjö kommer av allt att döma värdarna bli oddsmässiga favoriter. Svenska folket ser dock ut att gå mot detta till viss del. Procenten ser nämligen ut att bli jämnt fördelad på de vanligaste siffrorna (2,3). Detta gör att värdet svänger över till vänster en aning. Bägge matcherna lagen emellan under hösten har slutat med fem mål totalt. Något som mycket väl kan falla ut även här. Nollan på gästerna till omkring sju procent är ett givet inslag på liten som stor kupong. Lirar du på att SAIK inte ska trycka in en enda strut på oddset får man cirka 7,70 gånger degen (vilket motsvarar ungefär 13 procent) I övrigt är det Växjö-femman som betalar fint.

Gå direkt till Bomben

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
27 jan.
04:00
Colorado - Boston
NHL
Spel: Colorado -1
 
27 jan.
20:45
Club Brugge - Union St Gilloise
Jupiler League
Spel: Över 3.5 mål
 
27 jan.
21:59
Dagens Trippel
Fotboll
Spel: Trippeln
 
28 jan.
20:30
BIK Karlskoga - Modo
HockeyAllsvenskan
Spel: Modo inklusive förlängning och straffar
 
28 jan.
23:00
Dirk van Duijvenbode - Simon Whitlock
Dart
Spel: Dirk van Duijvenbode flest 180s
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Tre nya spelläggare till Bettingstugan och Direkten Ryd

26 januari 2022

Vinsterna på andelsspelet med Bettingstugan och Direkten Ryd fortsätter regna in. Nu stärker vi ett redan starkt startfält med tre nya spelläggare. Läs deras tankar om andelsspel ... Läs mer

Melodifestivalen 2022 - oddsen har kommit!

Melodifestivalen 26 januari 2022

Melodifestivalen 2022 närmar sig med stormsteg och därmed också intresset av att betta på tävlingarna. Som vanligt är det fyra deltävlingar, en semifinal och en final som ska ... Läs mer

Bettingstugan söker ny tipster » Fokus på Sverige!

Allsvenskan 26 januari 2022

Bettingstugan söker en ny tipster till framförallt svensk fotboll och allt från Allsvenskan till Division 1. Sitter du inne med spetskunskaperna i våra svenska serier? Tveka inte ... Läs mer

Betta på Vinter-OS 2022 » Välj rätt Spelbolag & Bonus

Vinterspelen 25 januari 2022

Vinterspelen 2022 i Peking närmar sig med stormsteg! Och det gör även vår bevakning av mästerskapet där vi hoppas kunna bjuda på mycket speltips, kampanjer och bonusar till ... Läs mer

Tre Kronor jagar guld i Vinterspelen 2022 - här är oddsen

25 januari 2022

Snart är det dags för Vinterspelen 2022 i Peking. Tre Kronor har - precis som konkurrenterna - inga NHL-spelare, men har ändå fått ihop ett intressant lag som jagar guld. I den ... Läs mer