Bomben Torsdag 16 januari » Analys, Tips & Förslag | Bettingstugan
Speltips Bomben » Torsdag 16/1

Bild från Bildbyrån

Bomben 16/1 » Tips, Analys & Förslag

Dags för en finfin Bomb återigen. SHL-kupong kryddad med 696 499 kronor är självklart något att försöka bemästra. Här ger vi oss på ett försök där jakten på trevlig utdelning ställs i första rum. Ett par nyckel-tecken hittas där Färjestad, Örebro och Växjö får stå som favoriter. Vi kör igång!

1. Brynäs - Färjestad 2 - 4

Färjestad jobbar på i den absoluta toppen av SHL. Micke Lindqvists säsong är dessvärre över. Frånvaron av poängmakaren från Värmlandsklubben har dock inte påverkat nämnvärt. Gästerna pumpar på i toppen med dubbla 5-1:or mot i tur och ordning Malmö och Oskarshamn hemma. Penneborns mannar har varit ligans genomgående mest målglada lag dessutom med 111 strutar.

Brynäs har förlorat bägge matcherna inbördes denna säsong. 1-2 både hemma och borta. Målformen hos Gävle-laget är dock god just nu. Ett målsnitt om 5,6 mål per match är värdarna inblandade i på de tio senaste kamperna. Siffror som mycket väl kan hålla i efter denna batalj med tanke på FBK:s höga målsnitt.

Magnus Sundqvist är sedan en tid tillbaka entledigad från sin tjänst som tränare hos BIF. Ove Molin har därefter varit en av ledarna som klivit fram i båset och styrt sitt Brynäs till två raka skalper. 3-2-viktorian borta mot Linköping senast var riktigt vacker. Laget vände där 0-2 till suddenseger. Det är dock stor skillnad att möta LHC och Färjestad. Värmlänningarna har flera fullt fungerande formationer som kan producera framåt. Gästerna levererar dessutom högst målfrekvens per avlossat skott. Närmare 13 procent är fenomenala siffror. Känslan är att besökarna ska kunna vinna detta. 2-4 är en trevlig utgång. Nyckeltecken att försöka plita ner är nollan och fyran på Brynäs samt femman på FBK.

2. Leksand - Örebro 2 - 5

Leksand har gjort fina insatser på slutet. Dubbla segrar för masarna efter straffar mot både Linköping och Rögle gör att Melins mannar kan gå upp på säker mark vid en seger här. Janne Juvonen har känt flåset från Enroths komma eller icke komma till klubben. Resultatet; 94,17 i snitt på de fyra senaste fajterna och ruskigt stabilt spel överlag. Finländaren har givit sitt Leksand chansen i varje match han stått på slutet. Fortsätter Janne här eller väljer Melin att testa Brage?

Hur som haver är känslan att det kan komma en reaktion nu. Örebro känns stekheta och har dessutom en kanontrojka med stor Leksandsprägel. Niklas Eriksson och Christer Olsson har som bekant nära relation till dalaorten och dessutom finns spets på bänken i form av Jörgen Jönsson. Kunskapen om de blåvita kan mycket väl åter fälla avgörandet här. Fyra raka segrar för närkingarna parkerar nu gästerna på en fin tredjeplats i tabellen. Den såg man kanske inte riktigt komma innan säsongen drog igång. Klass i värvningarna med Bromé, Stoa och Furch är en stor del i framgången.

Över tid har dessutom ÖHK haft lätt för matcherna i Tegera. I oktober när lagen senast möttes här vann besökarna med 5-3. Liknande siffror nu troligen. Tvåan och trean på Leksand känns rätt givet. Fem och sex på gästerna är tecken att mysa åt om de sitter.

3. Växjö - Skellefteå 3 - 2

Växjö har börjat distansera sig från bottenträsket. Blicken är uppåt för smålänningarna som garanterat kommer bli en jobbig opponent i ett kommande slutspel. För till fajten om pokalen kommer Lakers ta sig. Värdarna ser rätt stabila ut för tillfället och kan trots två raka förluster, och färre gjorda mål i bagaget, ändå blicka tillbaka på en rätt okej jul.

Skellefteå har inför mötet i Vida Arena fyra raka segrar. Ruskigt starkt. Möller, Lindström och Pudas har varit kanonfina överlag. Bland annat går den sistnämnda backen mot sin poängbästa säsong någonsin.

I Växjö kommer av allt att döma värdarna bli oddsmässiga favoriter. Svenska folket ser dock ut att gå mot detta till viss del. Procenten ser nämligen ut att bli jämnt fördelad på de vanligaste siffrorna (2,3). Detta gör att värdet svänger över till vänster en aning. Bägge matcherna lagen emellan under hösten har slutat med fem mål totalt. Något som mycket väl kan falla ut även här. Nollan på gästerna till omkring sju procent är ett givet inslag på liten som stor kupong. Lirar du på att SAIK inte ska trycka in en enda strut på oddset får man cirka 7,70 gånger degen (vilket motsvarar ungefär 13 procent) I övrigt är det Växjö-femman som betalar fint.

Gå direkt till Bomben

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
8 aug.
18:00
Sandnes - Skeid
Premier League
Spel: Sandnes -1 AH
 
8 aug.
19:00
Varberg - IFK Göteborg
Allsvenskan
Spel: Över 2,5 mål
 
9 aug.
20:45
Rangers - Union Saint Gilloise
Champions League
Spel: Rangers -1.5
 
11 aug.
20:00
FK Shkëndija - AIK
Fotboll
Spel: FK Shkëndija DNB
 
16 aug.
01:00
JVM Ishockey
Hockey-VM
Spel: Team Canada vinner
 
6 maj
16:00
The Championship
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

4 augusti 2022

Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor HC - fortsätter att leverera veckans tankar kring spel i Division 2. Han bjuder på speltips och välinitierade kommentarer i ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

28 juli 2022

Erik Johansson fortsätter att leverera veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC, som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar ... Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!

19 juli 2022

Erik Johansson bjuder på veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar under 2022. ... Läs mer

Spela på Sverige hos Lyllo Sport - Få 100 kr riskfritt spel!

Dam-EM 2022 12 juli 2022

EM 2022 är i full gång och så även Lyllo som nu öppnar sin sportsbook! I sitt välkomsterbjudande bjuder de på 100 kronor i ett riskfritt spel när du spelar på Sverige i EM! Ta del ... Läs mer

Spela på Sverige i EM - Få 500 kr freebet!

Fotboll 1 juli 2022

Nu får du en grym kampanj lagom till Fotbolls-EM tillsammans med William Hill. Upp till 500 kronor i ett freebet när du spelar på någon av Sveriges matcher i Fotbolls-EM. Läs allt ... Läs mer