Speltips Bomben » Torsdag 23/1

Bild från Bildbyrån

Bomben 23/1 » Tips, Analys & Förslag

Rullpottsfesten fortsätter på Bomben! Torsdagens hockeykupong är nämligen kryddad med 444 444 kronor i extrapengar. Tre matcher från SHL står till förfogande och här ska vi göra allt i vår makt för att hitta hem! Kan Brynäs upprepa insatsen från premiären borta mot Frölunda? Blir det reaktion på Leksands urladdning mot Oskarshamn senast? Häng med!

1. Frölunda - Brynäs 4-1

Det är dags för gruvlig revansch nu! Frölunda torskade som bekant premiären mot just Brynäs med 2-5 efter att Gävle-laget gått fram till 5-0 innan andra perioden ens var färdigspelad. Till råga på allt föll dessutom Indianerna när laget var på besök i gamla kaffehallen på östkusten senast.

Magnus Sundqvist fick som bekant kasta in handduken tidigare i vintras. Kult-gubben Ove Molin har fått uppdraget att lotsa de svartklädda framåt tills vidare. Ett uppdrag som så långt gått på räls. Fyra raka segrar för “nya Brynäs” och blicken kan nu äntligen riktas uppåt och inte nedåt. Skönt såklart. Kollar vi underliggande siffror på gästerna så har laget varit ruskigt ineffektiva. En usel procent har dock blivit bättre och egentligen har det bara varit en tidsfråga innan det skulle släppa för gästrikelaget.

Frölunda har svajat en aning på slutet. Nu kom dock en 3-2-viktoria mot antagonisten Färjestad senast vilket självklart gjorde gott för Rönnbergs mannar. Nu får laget åter en chans att visa upp sig från sin bästa sida inför hemmapubliken. Ryan Lasch visade mot Karlstad-laget varför han är bäst i hela SHL. Dubbla bortdömda strutar hindrade inte nordamerikanen för att måla ytterligare.

Här ska hemmalaget ha en mycket god chans att lösa ytterligare en skalp. Islossning kanske till och med? Vi väljer att måla på ordentligt med tecken på värdarna. Både femman och sexan kommer bidra med korsdrag bland kuponghögarna medan vi går safe på gästerna där 1-3 blir valet.

2. Leksand - Djurgården 3-3

Vi får backa bandet till 1988(!) för att hitta en Leksandsseger efter underläge med två mål eller fler inför sista perioden. Masarna stod för denna ytterst sällsynta bedrift mot Oskarshamn senast då 0-2 förvandlades till en 3-2-viktoria i en match med tydlig scenförändring. Leksingarna som procentuellt (7,54) är klart sämst i serien vad gäller målproduktion fick därmed kanske lite retroaktiv utdelning. Dags att ställas mot väggen Svedberg nu för Melins mannar. En målvakt som stått på huvudet i dubbla bataljer inbördes och motat samtliga 65 skott som han fått emot sig denna säsong. Här kommer den tidigare Timrå-keepern få vittja nätet. Ett par gånger om dessutom.

Djurgården kan nog knappt minnas hur det känns att förlora mot Leksand. Sju raka segrar inbördes finns att blicka tillbaka på för Ohlssons järnkaminer. Ruskigt starkt såklart. Det finns dock ett lugn i hemmatruppen. Inga större justeringar har gjorts under säsongen och gruppen har fått jobba ihop sig. Abbott, Ritola och Zackrisson har sett riktigt pigga ut på slutet och mellan stolparna har Janne Juvonen växt ut till en rese! Finländaren får nog, just nu, anses som hela ligans bästa burväktare.

Leksand ska absolut kunna hota stockholmarna här. Gästerna kommer visserligen från dubbla segrar men spelet har inte på något sätt övertygat, vare sig mot Linköping eller Malmö. Fint värde kommer hittas på de högre siffrorna vad gäller hemmalaget. Att LIF ska nå upp mot fem baljor är dock inte troligt och vi stannar på fyran. Här blir tvåan av allt att döma på tok för hårt streckad och väljs därför bort. Vad gäller gästerna gör vi precis som i föregående drabbning. En säker matta (denna gång 2 till 4) liras.

3. Färjestad - Växjö 4-2

Sist men absolut inte minst är det Karlstad som ska besökas. Två av nutidens storklubbar gör upp om viktiga poäng. Växjö, som inte alls kommit upp i nivå denna säsong, vann mot Linköping senast. En mycket viktig skalp för Lakers som nu har ett jagande Brynäs bara poängen bakom sig i tabellen. Smålänningarna har som bekant haft en turbulent säsong. Målvaktsspelet har inte alls kommit upp i den nivå som gästerna velat och dessutom finns ett par importer som inte levererat. Tidigare Linköping- och Luleåspelaren Jacob MicFlikier är nu klar för klubben. En veteran med näsa för målet. Frågan är dock om inte bäst före-datum är passerat för kanadensaren.

Färjestad står fortsatt utan Micke Lindqvist. Värdarna har dessutom torskat två raka drabbningar men målskyttet är det i alla fall inget fel på. Daniel Viksten har i alla fall inte gjort bort sig i sin vikarierande roll i förstakedjan. Ett par mil österut finns brännhete Fredrik Forsberg som just nu har blickarna på sig från Färjestadhåll.

Senast det begav sig i Löfbergs Lila Arena vann FBK med 4-2. Ett resultat som mycket väl kan bli verklighet även här. Inbördes på plats i Värmland har hemmalaget gjort 3,5 mål i snitt de fyra senaste bataljerna medan smålänningarna fått nöja sig med 3. Mållinan dras vid 5,5 här vilket gör 4-2 till ett riktigt lämpligt spel att utgå från. Nollan hos gästerna må streckas rätt hårt men får ändå plats. Hela kupongens bästa tecken finns också på bortasidan här. Fyran till omkring 7-8 procent är magisk och måste självklart med!

Gå direkt till Bomben

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100