Speltips Burnley - Manchester City

Bild från Bildbyrån

Kan Kompany fälla sitt gamla lag i PL premiären?

Burnleys succétränare tog laget upp till finrummet igen efter att imponerat i Championship. Det blir ingen lätt premiär då de möter mästarna Manchester City hemma på Turf Moor.

SpelTorsten om Burnley - Manchester City

Burnley är tillbaka i finrummet men frågan hur långvarig sessionen blir denna gång. Helt ny tränare och ett mer offensivt Burnley än vad vi är vana att se, blir helt klart intressant att följa. De har ett tufft spelschema inledningsvis då de möter bla. City, Villa, Tottenham, United, Newcastle & Chelsea inledningsvis. Jag tror Burnley kommer få det riktigt tufft men för att klara sig kvar krävs det bra defensiv och en hel del poäng hemma på Turf Moor. Premiären mot City bådar inte gått om man ser historiskt.

Manchester City behöver väl knappast presenteras i någon större grad. De vann "The Treble" förra säsongen (Ligan, FA-Cupen & Champions League) och är stora favoriter att ta sin sjätte titel på sju säsonger. De har visserligen tappat två rutinerade rävar i Gündogan (Barcelona) Mahrez (Al-Ahli) men har säkrat sig med två kroater i Kovacic på mittbanan från Chelsea och förstärkt försvaret med Gvardiol från LeipzigGvardiol fick de köpa för 90 miljoner Euro och räknas som en av Europas största talanger.

SPELTIPS

Speltipset från min sida på denna match blir att båda lagen INTE gör mål till fina 1.87. Visst kan man välja att spela City håller nollan (1.97) eller att City vinner och håller nollan (2.13) men här säkrar jag lite då det inte skiljer mycket på oddset och är trots allt premiär. Tänk om Burnley chokar världen och vinner 1-0? Föga troligt om vi kollar historiskt mellan lagen. De har möts sju gånger på 20-talet där City vunnit alla matcher med en målskillnad på 25-0. NOLL mål har alltså Burnley gjort på City de tre senaste åren.

Nu ska vi inte dra för stora växlar på det då det är ett helt annat Burnley som ställer upp denna gången men ser vi till försäsongen så har de gjort tre mål på fyra matcher och gått mållösa två av dem. Nu kommer alltså giganterna City på besök och räknar med att Burnley knappt får låna bollen.

City spelade tävlingsmatch i helgen då de mötte Arsenal i Community Shield, en match de förlorade på straffar. De tappade en 1-0 ledning i den elfte övertidsminuten och eftersom det inte är någon extra tid i Community Shield så gick matchen direkt till straffar där Arsenal alltså drog det längsta strået.

Med det sagt så tror jag alltså inte att båda lagen gör mål här och spelar det till fina 1.87 på Betfair.

Lägg spelet hos Betfair