Speltips Cadiz - Betis

Bild från Bildbyrån

Betis mot en Europa plats

Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadio Nuevo Mirandilla där Cadiz CF gästas av Real Betis. Det är klasskillnad mellan lagen då hemmafansen hoppas på en överlevnad i den högsta divisionen medan gästerna drömmer om att få spela ute i Europa nästa säsong.

CADIZ

Laget ligger precis under vattenytan, på en nedflyttningsplats. Det är 3 poäng upp till Real Mallorca, som är på en säker plats. Efter 23 omgångar har laget gått segrandes ur dueller endast 2 ynkliga gånger. Det är så klart under all kritik. Managern Mauricio Pellegrino har plockats in och fått med sig en par poäng, som i de två mållösa matcherna senast mot Athletic Bilbao och Villarreal.

Men att hitta nätmaskorna fortsätter att vara ett enormt bekymmer. Med 15 fullträffar i ligaspelet är Cadiz klart sämst i klassen. I år har det bara blivit ett mål framåt på 5 försök. Lättare bör det inte heller bli mot Betis, som har ett starkt försvar.

BETIS

Det har varit ett par för många kryssresultat i ligaspelet för att man ska vara med och utmana om en Champions League plats. Däremot är man fortsatt med i kampen om Europa Conference League platsen i tabellen. Det är bara 2 poäng upp till Real Sociedad, som dessutom fortsatt slåss på flera fronter denna säsong. En turnering som man fortsatt är med i och ställs mot Dinamo Zagreb i slutspelet, nästa vecka, i Sevilla.

Formen hos Manuel Pellegrini och hans gäng är bra, med segrar över Granada och Mallorca nyligen. Sist blev det en delad pott mot formstarka Getafe, där Isco kvitterade från straffpunkten till slutresultatet 1-1.

Nabil Fekir (i bild) har återvänt efter ett längre skadeuppehåll och genast blivit betydande för truppen. Dessutom har Pablo Fornals värvats från West Ham och väntar bli en viktig pjäs i offensiven.

MITT SPELTIPS

Spelbolag erbjuder jämna vinnarodds i mötet. Något som ändå får ses som konstigt, med tanke på placeringen i tabellen och formen hos lagen.

I och med att Cadiz har svårigheter med att näta och att vinna landar spelet inte helt oväntat på att Betis vinner med +0 mål på asiatiskt handikapp. Insatsen återbetalas vid oavgjort i matchen. Förlust vid en hemmaseger. Vinst vid en rak bortaseger.

Oddsjämförelse Cadiz - Betis