Speltips: Cardiff vs Blackburn 7/7 "Ryggareken om Cardiff vs…
Speltips Cardiff vs Blackburn

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Cardiff vs Blackburn

Cardiff City

Cardiff kommer försöka bibehålla den goda formen och säkra greppet om 6e platsen - och därmed den sista playoffs platsen, som man för närvarande innehar i Championship. Man har spelat 6 matcher utan förlust, varav 4 vinster.

Senaste spelade matchen var mot Bristol City där Danny Ward avgjorde sent efter en fin assist av Lee Tomlin som byttes in.

Framför sig har Cardiff nu en rad matcher mot motstånd som är uppe och nosar på playoffs platserna. Det kommer således inte bli allt för lätt att bibehålla möjligheten till EPL spel nästa säsong. Man behöver plocka tre poäng mot Rovers på tisdagen för att inte tappa hoppet.

Då krävs det att man bättrar på hemmastatistiken för man har inte riktigt fått med sig resultaten hemma på Cardiff City Stadium. Bara tre pinnar från en av de 6 senaste hemmamatcherna.

Truppen

Cardiff har en bred trupp vilket man har fått användning av nu sen ligan återupptogs och spelschemat har blivit mer intensivt. Coach Harris har varit grym på att göra rätt byten i rätt tid vilket har sparat både kraft och gjort att man undviker skador.

Möjlig XI: Smithies; Sanderson, Morrison, Nelson, Bennett; Ralls, Bacuna; Mendez-Laing, Tomlin, Murphy; Ward

Blackburn Rovers

Blackburn åtnjuter inte samma fina form efter avbrottet som Cardiff. Man vann sin första match sen ligan återupptogs mot Bristol CIty i en match som slutade 3-1. Sen dess har man förlorat mot Wigan och Leeds vilket har gjort att man tappat tabellplaceringar. Nu 11a.

På bortaplan har Blackburn förlorat en del matcher. Man har tex. Inte vunnit på sina 4 senaste bortamatcher och har förlorat sina 3 senaste utan att ha gjort ett enda mål.

Truppen

Darragh Lenihan var tillbaka till förra matchen efter att ha missat matchen mot Burnley. Viktig för defensiven. Lewis Travis och Sam Gallagher var även dom tillbaka till förlustmatchen mot Leeds.

Saknas: Stewart Downing, Sominic Samuel

Håller ett extra öga på Adam Armstrong som gjorde ett fint frisparksmål mot Leeds. 13 mål än så länge.

Möjlig XI: Walton; Nyambe, Lenihan, Adarabioyo, Bennett; Downing, Johnson, Rothwell; Samuel, Gallagher, Armstrong

H2H

Blackburn har inte vunnit mot Cardiff på deras 10 senaste försök. Senast man vann var i ett FA cup möte i januari 2005.

REK

Cardiff City huserar 8 poäng ovan Blackburn i tabellen, ger intrycket av att vara i bättre form sett till resultat och spel, samt åtnjuter hemmafördel - även om det innebär hemmapublikens stöd från läktarna. Cardiff har dessutom en fin statistik mot just Blackburn som sträcker sig tillbaka 10 år i tiden. Jag kommer spela på raka ettan då jag tycker oddsen är för höga här. Borde ligga 20-30 punkter ner. Därmed hittar vi spelvärdet och lägger in 5u till 2,15 hos betway.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
25 jan.
19:00
Luleå - Oskarshamn
SHL
Spel: Fredrik Olofsson att göra poäng
 
25 jan.
19:00
Växjö - Skellefteå
Spel: Växjö inklusive förlängning och straffar
 
26 jan.
18:59
HV71 - Västervik
HockeyAllsvenskan
Spel: Tre HV71-poäng och minst fyra mål i matchen
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Här är Sveriges 10 största guldchanser i OS 2022 i Peking

Vinterspelen 24 januari 2022

Vinterspelen 2022 närmar sig med stormsteg. SOK har fastställt truppen och det är ett starkt landslag som kommer visa upp sig i Peking under februari månad. Vi har tagit tempen på ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 21 januari 2022

Ingen jackpot denna vecka men en riktigt rolig kupong med en hel del spännande matcher. Limpar och Weimer guidar er rätt bland spikar och skrällar. Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 22 Jan

Premier League 21 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Tomas Wahlberg (Pippo) kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2022

Stryktipset är tillbaka igen efter att vi inte fått någon med 13 rätt förra veckan. Denna vecka får vi därmed 12 miljoner i jackpot och bra läge att vässa hjärnorna igen. Några ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 Januari

Premier League 14 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer