Speltips Celta Vigo - Barcelona

Bild från Bildbyrån

Studsar Barca tillbaka direkt?

Efter en snöplig poängtapp sist kommer giganterna FC Barcelona vilja hitta tillbaka till segerspåret när de gästar Celta Vigo i den spanska La Liga. Medan hemmalaget fajtas för att hålla sig borta från bottenstriden behöver Barca poäng för att inte bli omsprungna av konkurrenterna kring Champions League platserna.

CELTA VIGO

Ett ytterligare nederlag kom i helgen mot Getafe i Madrid. Lagets 12 efter 24 omgångar. Att förlora varannan match och bara bemästra med att ta 4 trepoängare innebär att laget är involverade i bottenstriden. Rafael Benitez och hans mannar har näsan precis ovanför vattenytan, men lite andrum då det ändå är 3 poäng ner till Cadiz, som är på en nedflyttningsplats.

Formen är ändå oroväckande, med 3 förluster på de 4 senaste ligamatcher. Mot Barca gjorde laget ändå en hyfsad insats då det blev en 2-3 förlust. Det finns fortsatta problem i defensiven, där laget är rejält sårbart. Då kan det också bli riktigt tufft att stoppa ett revanschsuget gäng.

BARCELONA

För Barca brukar komma ut rejält hungriga efter en mindre bra insats. Som efter nederlag hemma mot Villarreal med 3-5. Därefter besegrades Osasuna utan något insläppt mål. Det blir som en väckarklocka för försvaret som skärper till sig enormt. Likaså kan det bli denna gång, efter ett 3-3 möte hemma mot Granada. Hemmaspelet har inte varit lika vasst som förut.

På bortagräs däremot är man det tredje bästa laget i ligan. Det är bara Girona och serieledarna Real Madrid som har skött sig bättre. På resande fot finns tre raka segrar över Las Palmas, Real Betis och Alaves.

Sist nätade Robert Lewandowski sitt 10:e mål för säsongen. Det blev också två fullträffar av Lamine Yamal. Så anfallsspelet är på topp.

MITT SPELTIPS

Då Barca är ännu obesegrade på bortagräs ska de ha en god chans att slå Celta Vigo, som är det tredje sämsta hemmalaget i divisionen. Xavi kommer att ha hunnit åtgärda de misstag som begicks sist. Så vi kan räkna med att Barca spelarna kommer ut taggade till tänder.

Spelet landar på att Barcelona vinner matchen på Balaidos.

Oddsjämförelse Celta Vigo - Barcelona