Speltips: Connah's Gray vs Kilmarnock 11/7 "Ryggareken om Connah's…
Speltips Connah's Gray vs Kilmarnock

Ryggareken om Connah's Gray vs Kilmarnock

Connah Gray's

Det Walesiska laget Connah’s Gray gjorde sin Europadebut 2016 där man först slog ut det norska laget Stabaek för att sedan själva bli utslagna i nästa runda (deras bästa placering hittills). I år avslutade man säsongen som tvåa och deras 2 försäsongsmatcher har hittills slutat med vinst över nordirländska mittenlaget Cliftonville och kryss mot skotska topplaget Aberdeen – ett bra resultat. Framförallt är det bra givet kvalitén på Walesisk fotboll i allmänhet. Den är tämligen usel och många av klubbarna i högsta divisionen är fortfarande semi-professionella. Att gå hem och göra annat för att få in pengar är inte helt ovanligt.

Vad kan vi säga om laget då? Vi vet inte särskilt mycket om dom men har läst på att man förlitar sig mycket på deras anfallare och tillika veteranen Michael Wilde som trots 35 års ålder förmedlar större delen av CQ’s mål. Man har även en skotsk tränare vid namn Andy Morrison som ska vara en riktig karaktär.

Han säger bland annat så här till BBC:

"We respect Kilmarnock but we fear nothing. If we were playing Celtic, we wouldn't fear them... The gulf is huge between the Scottish Premiership and the Welsh Premiership - in every area. Kilmarnock will be our toughest test yet."

Kilmarnock FC

Även Kilmarnock har haft det rejält kämpigt ute i Europa. Man har aldrig tagit sig till förbi första kvalificeringsrundan i EL och har inte ens kommit så här långt sen 2001 vilket ni kan läsa mer om från Chris Burkes perspektiv i Daily Record.

På senare år har det dock börjat hända grejer med laget. Man har haft sin bästa säsong på ett decennium rent placeringsmässigt då man slutade trea bakom Celtic och Rangers. Det är många fans som lovordar lagets tränare Lee Clark över hans taktiska förmåga. Avslutade säsongen oslagna i 10 av 13 matcher. Spelet har stundtals varit riktigt bra även om man har snubblat på mållinjen lite för många gånger. Framförallt mot de bättre lagen och mot tillfälliga formlag. Man är således ganska konsekventa i sitt spel; hyfsat bra. Framförallt så hittar vi lagets styrkor i defensiven. Man har snittat under ett insläppt mål per match i ligan under den gångna säsongen. Försäsongen har dock börjat lite kämpigt med kryss mot Gaz Metan Medias och förlust mot Dinamo Bucuresti.

REK

Dessa två lag har aldrig tidigare mötts men vi kan konstatera att den skotska ligan är betydligt bättre än den walesiska som nog får ses som semi-professionell. Kilmarnock möter regelbundet bättre motstånd än Connah’s Gray och är en av de större lagen i skotsk professionell fotboll. Connah’s Gray är fyllt med spelarmaterial vilka vi inte känner igen medan Kilmarnock har flertalet namnkunniga spelare såsom Eamonn Brophy och Chris Burke i sin trupp. Det borde även tillföra fördel till Kilmarnock. Laget har vidare ett bättre track record ute i Europa i förhållande till Connah’s Gray’s blygsamma insats.

Tror att Kilmarnock tar ledningen redan i första halvlek och behåller den matchen ut. Vi får klart godtagbara 1,72 för det spelet och investerar 4u hos bet365. Vinst i halvtid/fulltid alltså.

Gilla rek om du håller med Ryggareken

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
18 nov.
20:45
Italien - Armenien
EM-kval
Spel: Över 1,25 mål innan HT
 
18 nov.
20:45
Spanien - Rumänien
EM-kval
Spel: Spanien -2 asian hcp
 
18 nov.
20:45
Sverige- Färöarna
EM-kval
Spel: Sverige att vinna mot noll & u 5,5 mål i matchen
 
19 nov.
20:45
Wales - Ungern
EM-kval
Spel: Wales vinner
 

Fler spelnyheter & kampanjer

450 kronor riskfritt till matchen Sverige mot Färöarna

EM-kval 15 november 2019

Sverige mor Färöarna kan mycket väl bli en riktigt ödesmatch! Bäst att stilla nerverna med något bet i matchen. Betfair Exchange löser det genom att ge 450 kronor gratis att spela ... Läs mer

Prova spelbörsen gratis - Leksand mot HV71!

Leksand mot HV71 i elitserien! Då bjuder Betfair Exchange på 250 kronor gratis att spela för när du skapar ett nytt konto hos dem. Läs mer

Vinn 20 000 kr i presentkort - Delta i vår snöboll!

15 november 2019

I helgen kör vi igång med en ny snöboll och denna gång maxar vi priset rejält. Denna gång får vinnaren hela 20 000 kr (!) i presentkort. Reglerna är enkla, skapa konto/eller logga ... Läs mer

Erbjudande: Unibet boostar oddset till 5x pengarna på att Sverige vinner mot Rumänien - Vinst betalas ut i riktiga pengar!

EM-kval 15 november 2019

Unibet erbjuder alla nya spelare en chans att ta del av ett boostat odds på svensk seger mot Rumänien, sitter spelet betalas din vinst ut i riktiga pengar. Skapa konto och följ ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.46)

EM-kval 14 november 2019

10 miljoner i jackpot denna lördag när Premier League har tagit paus. Istället serveras vi fem heta EM-kvalmatcher blandat med engelska lågdivisioner. Bettingstugans experter ... Läs mer