Speltips Dagens Trippel 11/6

Bild från Bildbyrån

Tredje raka dagens trippel in?

Spelen fortsätter glida in. Två raka gröna spel in, nu går vi för tredje.

Fyra allsvenska matcher spelas under söndagen. Undertecknad har dykt ner i tre av dessa och knåpat ihop en blågul trippel som betalar närmare sju gånger smeten. Hemmafavoriterna på Studenternas, Tele2 och Bravida hålls i handen. Mot full pott!


Få trippeln ifylld och klar!


Sirius - IFK Göteborg: Sirius -0,5 @ 2,19


Läget börjar bli allt mer prekärt för IFK Göteborg som börjat nosa på Superettan. 0-1-förlusten senast mot Mjällby var ett nytt fiasko där Blåvitt stod för en av säsongens sämsta insatser. Nu har klubben agerat och plockat in den förhållandevis okända dansken Jens Berthel Askou på tränarbänken. Skadorna på Carneil, Ohlsson och Salomonsson är tydliga avbräck, så även avstängningen på Carlén.


Betydligt mer vind i seglen är det hos Sirius som äntligen börjat få lite utdelning för det fina spelet. Vinsten mot Brommapojkarna följdes upp med en ny seger mot IFK Värnamo. Som grädde på moset är fjolårets skyttekung Kouakou tillbaka från skada.


Speltips

Med ett gäng avbräck, usla prestationer i ryggen, noll självförtroende och konstgräs som underlag tror jag inte Askou får med sig några poäng i tränardebuten. Sirius -0,5 till 2,19 är ett givet inslag på trippeln.


Spel: Sirius -0,5 @ 2,19

Tävling: Allsvenskan

Plats: Studenternas IP

Tid: 15:00


Djurgården - IFK Norrköping: 1 @ 1,51


Djurgården fick en trög start på säsongen men Kim & Tolles gäng har sett bättre och bättre ut. Innan krysset i bortamötet senast mot Elfsborg stod Blåränderna på tre raka vinster. Samtliga sex Djurgården-segrar har kommit hemma på Tele2 och nu när IFK Norrköping väntar i ett passande läge ska DIF ha toppchans att lösa ytterligare en viktoria.


IFK Norrköping öppnade säsongen starkt, utan att spelmässigt imponera. Men nu har verkligheten sprungit ikapp östgötarna som torskat tre raka matcher. När inte Sigurdsson levererat har det bitvis sett uddlöst ut framåt och här saknas islänningen på grund av en avstängning vilket är ett enormt avbräck.


Speltips

Ett formsvagt och aningen överskattat Norrköping, utan Sigurdsson i fronten, ska Djurgården kunna montera ner utan några större bekymmer i hemmaborgen. Ettan till 1,51 klickas.


Spel: 1 @ 1,51

Tävling: Allsvenskan

Plats: Tele2 Arena

Tid: 17:30


Häcken - Mjällby: Häcken -1,5 @ 2,02


De regerande mästarna ser precis lika vassa ut som i fjol, trots att Jeremejeff lämnat. Häcken har gjort flest mål i serien och tittar vi till de underliggande siffrorna ser det också väldigt bra ut – Hisingens stolthet har högst xG i Allsvenskan. Trots att Samuel Gustafson åkte på en helt obegriplig utvisning senast mot Varberg blev det ändå en stabil 2-0-seger på Påskbergsvallen.


Även fast Samuel nu är avstängd har jag svårt att se hur Mjällby ska räcka till på Hisingen. Lagen möttes som bekant nyligen i cupfinalen, och då slutade det 4-1 till Häcken på Listerlandet. Några större växlar av Mjällbys senaste 1-0-seger mot IFK Göteborg drar jag inte med tanke på hur pass usla Blåvitt var.


Speltips

Häcken har dominerat alla matcher hemma på Hisingen. Här har göteborgarna vunnit fem av sex allsvenska matcher med minst två bollars marginal. Häcken -1,5 till drygt dubbel deg känns således riktigt bra.


Spel: Häcken -1,5 @ 2,02

Tävling: Allsvenskan

Plats: Bravida Arena

Tid: 17:30


Trippeln


Sirius - IFK Göteborg: Sirius -0,5 @ 2,19

Djurgården - IFK Norrköping: 1 @ 1,51

Häcken - Mjällby: Häcken -1,5 @ 2,02


Totalt odds: 6,67Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.