Speltips Dagens Trippel 14/6

Bild från Bildbyrån

Damallsvenskan & Nations League

På onsdags går den första Nations League-semifinalen av stapeln. På De Kuip ställs Nederländerna mot VM-bronsmedaljören Kroatien. Undertecknad har tagit tydlig ställning i Rotterdam, men först ska vi titta till två matcher från Damallsvenskan. Mot full pott!


Få trippeln ifylld och klar!


IFK Kalmar - Rosengård: Rosengård -2,5 @ 1,80


I Damallsvenskan har IFK Kalmar varit en slagpåse hela säsongen. Efter tolv omgångar har småländskorna endast tagit två poäng, med målskillnaden 4-35. Mot Häcken, Norrköping, Hammarby, Örebro och Uppsala har Kalmar torskat med minst tre måls marginal. Bortamötet mot Bajen slutade hela 0-8 på Hammarby IP.


Det här ska de regerande mästarinnorna vinna med flera bollars marginal. Rosengård har sakta men säkert börja trumma igång efter en svag inledning och Olivia Schough har varit stekhet den senaste månaden. Skånelaget står på nio raka matcher utan förlust. Innan debaclet senast mot Uppsala (0-0) krossades Växjö med hela 7-1.


Speltips

Jag tror mycket väl att detta kan rinna iväg. När Svenska Spel ligger högt på Rosengård -2,5 tvekar jag inte på att slå till.


 • Spel: Rosengård -2,5 @ 1,80
 • Tävling: Damallsvenskan
 • Plats: Guldfågeln Arena
 • Tid: 18:30


Vittsjö - Piteå: Under 2,5 mål @ 1,84


Jämnare lär det bli i Hässleholm där två defensivt starka gäng strålar samman. Succélaget Piteå är hela seriens målsnålaste lag med 2,4 mål per match i snitt. Efter tolv omgångar har norrländskorna bara torskat en match och släppt in nio mål. Hittills enda förlusten var i seriefinalen mot Häcken som slutade 0-3.


Vittsjö är också ett relativt målsnålt gäng. Fyra av deras sex hemmamatcher har gått under 2,5 mål. Den senaste hemmamatchen slutade 1-1 mot den hopplösa jumbon IFK Kalmar vilket såklart var en grov missräkning. Utöver Katrina Gorry och Jutta Rantala finns det få offensiva hot.


Speltips

Det mesta talar för att detta blir en tajt tillställning. Under 2,5 mål till drygt 1,80 känns således som ett givet inslag på trippeln.


 • Spel: Under 2,5 mål @ 1,84
 • Tävling: Damallsvenskan
 • Plats: Vittsjö IP
 • Tid: 19:00


Nederländerna - Kroatien: Kroatien +0,5 @ 1,84


Nederländerna drar en fördel av hemmaplan i Nations League. Med det sagt känns oddset på De Oranje lite väl pressat. Prestationerna från Ronald Koemans gäng övertygade inte nämnvärt i Qatar, och så sent som i mars fick Nederländerna stryk med hela 0-4 mot Frankrike i EM-kvalet. Det ska även sägas att Nederländerna hade en rätt tacksam grupp i Nations League förra året där Polen, Wales och ett ålderstiget Belgien stod för motståndet.


Den här samlingen saknar Koeman dessutom ett par nyckelspelare. Varken De Ligt eller Depay finns med i truppen. Kroatien ser ut att bli mer ordinarie. Bronsmedaljörerna från VM har Kovacic, Perisic, Brozovic, Vida och Modric tillgängliga i Rotterdam. Om man bortser från torsken mot Argentina i VM är Balkan-nationen obesegrade i 14 raka landskamper.


Speltips

Allt som allt borde Kroatien kunna stå upp bättre än vad oddsen indikerar. Kroatien +0,5 till 1,84 klickas.


 • Spel: Kroatien +0,5 @ 1,84
 • Tävling: Nations League
 • Plats: De Kuip
 • Tid: 20:45


Trippeln


 1. IFK Kalmar - Rosengård: Rosengård -2,5 @ 1,80
 2. Vittsjö - Piteå: Under 2,5 mål @ 1,84
 3. Nederländerna - Kroatien: Kroatien +0,5 @ 1,84


Totalt odds: 6,09


Få trippeln ifylld och klar!

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.