Speltips Dagens trippel 14/9

Bild från Bildbyrån

SHL-premiär

Det är full SHL-matta under torsdagskvällen. Sju matcher från den första omgången förgyller kvällen. Undertecknad har gått igenom matcherna grundligt och knåpat ihop en trippel som betalar drygt sju gånger degen. Luleå, Linköping och Skellefteå backas i jakten på full pott!

Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel!

Oskarshamn - Luleå: 2 @ 2,49

I Be-Ge Hockey Center får vi en repris från fjolårets åttondelsfinal. Då var det Luleå som vann med 2-1 i matcher.

Bulans gäng brukar vara pålitliga bakåt och i fjol var det endast två lag i serien som släppte in färre mål än Luleå, tiondeplatsen till trots. Den här säsongen bör Luleå kunna höja sig ett snäpp. Med Omark, Tyrväinen och Andreasson återförenade ser det mycket trevligt ut på forwardssidan. Visserligen ser det tunnare ut på backsidan, men det är inget som ska vara något faktor i en premiär.

Ständigt underskattade Oskarshamn gör det bra med små medel, men att Martin Fillander ska få ut max av sitt manskap ytterligare en säsong känns ändå mindre troligt. Både Smejkal och Suomela har lämnat klubben, två spelare som tillsammans med Patrik Karlkvist låg bakom precis allt framåt i fjol.

Luleå känns tyngre och i Oskarshamn har man trivts riktigt bra genom åren. Här har Luleå vunnit sju av sina tio senaste matcher, sex av dessa under ordinarie speltid. Hela 2,49 på raka tvåan känns således riktigt bra!

Spel: 2 @ 2,49
Tävling: SHL
Plats: Be-Ge Hockey Center
Tid: 19:00


HV71 - Linköping: Linköping +0,5 @ 1,88

E4-derbyt i Jönköping känns väldigt öppet. I fjol skiljde det endast en poäng mellan dessa klubbar och känslan är att HV och Linköping återigen kommer att hålla hyfsat jämna steg.

Det har varit en hel del förändringar hos HV71 som fått in Tomas Montén i tränarbåset. Det har sett svajigt ut i ett par matcher under försäsongen och för dagen är det svårt att veta vart HV står någonstans. I genrepet blev det torsk mot nedskrivna Malmö med 1-4. Keepern Joni Ortio är dessutom skadad.

Linköping tippas lite längre ner i tabellen och här kommer gästerna att få klara sig utan kaptenen Oscar Fantenberg. Men det har sett ganska bra ut under försäsongen och i Jönköping brukar LHC trivas bra. I fjol tog “Cluben” full pott i Husqvarna Arena.

Sammantaget känns det här öppet. Att HV ställs ut som klara favoriter ställer jag mig därför frågande till. Linköping +0,5 åker med på trippeln till 1,88.

Spel: Linköping +0,5 @ 1,88
Tävling: SHL
Plats: Husqvarna Garden
Tid: 19:00

Skellefteå - MoDo: 1 @ 1,59

Vi avslutar i Skellefteå Kraft där det förväntas bli gulsvart dominans.

Finalisterna från i fjol ser fortfarande ut som ett av SHL:s bästa lag. Möller, Pudas och Pär Lindholm håller alla toppklass, likaså Oscar Lindberg som vänt hem efter tio år i USA, Ryssland och Schweiz. Möller har dock varit sjukskriven under försäsongen, men det ska inte påverka utfallet mot MoDo.

Nykomlingen MoDo är nederlagstippat, med fog. Utöver veteranen Rundblad och spelskickliga Ruohomaa är det få spelare i truppen som levererat på den här nivån tidigare. Det såg väldigt taffligt ut i genrepet mot Timrå (1-5) nu när en av säsongens tuffaste matcher väntar redan i premiären är det ingen vild gissning att det blir svårt.

Trots att premiärer sällan brukar innebära några promenadseger gillas ändå Skellefteå-ettan skarpt runt 1,60!

Spel: 1 @ 1,59
Tävling: SHL
Plats: Skellefteå Kraft Arena
Tid: 19:00


Trippeln

Oskarshamn - Luleå: 2 @ 2,49
HV71 - Linköping: Linköping +0,5 @ 1,88
Skellefteå - MoDo: 1 @ 1,59


Totalt odds: 7,44


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.