Bild från Bildbyrån

Lördagstrippel

Två matcher från Stryktipskupongen finns med på min trippel den här lördagen. Jag anser återigen att Middlesbrough står i för högt odds medan känslan är att Nottingham Forest undervärderas på Molineux. Det hela inleds dock på Hisingen där Häcken troligen lär göra mos av Giffarna.

Speltipset finns att rygga här

Häcken - Sundsvall: Häcken/Häcken @ 1,48

På Hisingen förväntas det bli slakt av slagpåsen från Medelpad. Högmos getingar har nu allt i deras egna händer efter vinsten i seriefinalen mot Djurgården förra helgen. Häcken har presterat på en oerhört stabil nivå hela säsongen och är obesegrade sedan juli månad. Hemma mot jumbon Sundsvall räknar jag med att Jeremejeff & Co sätter plattan i mattan från och avgör relativt tidigt.

Giffarna har inte hållit måttet i Allsvenskan och det är bara en tidsfråga innan Sundsvall blir matematiskt klara för spel i Superettan. Sundsvall kastat in bollar hela säsongen och hamnat i tidiga underlägen i extremt många matcher. Engblom och hans lagkamrater bröt dock en minst sagt dyster svit i den förra omgången då ett svagt IFK Göteborg besegrades hemma på NP3 Arena med 3-2 – detta var första trepoängaren sedan juli.

Speltips

Här är det väl egentligen bara en fråga om hur många bollar Häcken vinner med. När lagen möttes i Medelpad slutade det 5-1 till göteborgarna. Sundsvall har torskat 19 av 25 matcher och legat under i paus i 12 av dessa. Jag räknar som sagt med Högmos mannar går på knock direkt och spelar Häcken halvtid/fulltid till 1,48.

Spel: Häcken/Häcken @ 1,48

Tävling: Allsvenskan

Plats: Bravida Arena

Tid: 15:00


Wolves - Nottingham Forest: Nottingham +0,5 @ 2,21

I Premier League stundar ett ångestladdat bottenmöte på Molineux. De portugisiska “Vargarna” gjorde en blek säsong i fjol och mycket talar för att Wolves lever farligt denna säsong. De orangeklädda har sett trubbiga ut hela hösten och endast noterats för tre(!) mål efter nio omgångar. Endast Bournemouth har lägre xG.

Nykomlingen Nottingham Forest har inte heller haft någon lyckad höst, trots att det satsas enorma summor på spelarmaterialet. Steve Cooper har bevisligen inte fått ihop det men min känsla är att Forest bör kunna höja sig över tid. Truppen är trots allt i grunden slagkraftig. 1-1-matchen senast mot Aston Villa var ett steg i rätt riktning där Forest endast släppte till 0,65 i xGA.

Speltips

Forest har sannerligen inte sett bra ut. Men att detta Wolves, som knappt kan göra mål, prisas runt 1,70 skriver jag inte under på. 2,21 på Nottingham +0,5 är för högt i min bok!

Spel: Nottingham +0,5 @ 2,21

Tävling: Premier League

Plats: Molineux Stadium

Tid: 16:00


Middlesbrough - Blackburn: 1 @ 2,06

I Championship finns det flera lag vars tabellplaceringar känns tydligt missvisande. Middlesbrough och Blackburn är två av dessa lag. Middlesbrough har haft sanslöst dålig utdelning sett till lagets insatser. Boro är det lag i hela serien med lägst xGA – The Reds släpper alltså till väldigt få målchanser generellt sett. Truppen är dessutom gjord för den övre halvan, men trots detta återfinns Middlesbrough vid nedflyttningsstrecket.

Blackburn har haft betydligt bättre utdelning, detta trots att Rovers sällan övertygar spelmässigt. Jon Dahl Tomassons gäng står på sju vinster och sju förluster efter 14 omgångar – fem av dessa vinster har kommit hemma på Ewood Park. På resande fot har Blackburn varit iskalla och tidigare i veckan blev det också torsk borta mot nykomlingen Wigan med 0-1. I den matchen hade Rovers 0,18 i xG.

Speltips

Middlesbrough har betydligt bättre underliggande siffror och hemma på Riverside tycker jag Boro ska vara klara favoriter mot ett bortasvagt Blackburn. Trots att Middlesbrough haft hemsk utdelning har ändå de rödvita vunnit tre av de fem senaste hemmamatcherna. Drygt dubbel deg på raka ettan är taget.

Spel: 1 @ 2,06

Tävling: Championship

Plats: Riverside Stadium

Tid: 16:00


Trippeln

  • Häcken - Sundsvall: Häcken/Häcken @ 1,48
  • Wolves - Nottingham Forest: Nottingham +0,5 @ 2,21
  • Middlesbrough - Blackburn: 1 @ 2,06

Totalt odds: 6,74

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.