Speltips Dagens Trippel 15/6

Bild från Bildbyrån

Torsdagstrippel

Under torsdagskvällen ska den andra Nations League-finalisten koras. På De Grolsch Veste går Spanien i klinch med Europamästarna från 2021. Undertecknad har tagit tydlig ställning i nederländska Enschede. På trippeln görs det även nedslag i Damallsvenskan. Mot full pott!


Få trippeln ifylld och klar!


Häcken - IK Uppsala: Häcken (-2) @ 1,64


Häcken gick på pumpen i cupfinalen mot Hammarby på Tele2, men i Damallsvenskan har Hisingens stolthet varit gott som felfria. Efter debaclet i hemmapremiären mot Djurgården har det blivit tio vinster och ett kryss i ligaspelet. Målskillnaden 29:3 talar sitt tydliga språk. Stjärnskottet Rosa Kafaji har gått från klarhet till klarhet och 19-åringen gjorde två påsar i den förra omgången då BP slaktades med 6-0.


Stora siffror ska det också kunna bli mot nykomlingen IK Uppsala. Gästerna lyckades förvisso gneta till sig 0-0 senast mot Rosengård på Studan, men på resande tass har Uppsala haft det väldigt svårt för topplagen. Borta mot både Piteå (1-4) och framförallt Kristianstad (0-4) har Uppsala varit utspelade.


Speltips

Jag tror mycket väl att detta kan rinna iväg. Häcken (-2) till 1,64 blir mitt första bidrag. Spelet innebär att de gulsvarta behöver vinna med minst tre pytsar.


 • Spel: Häcken (-2) @ 1,64
 • Tävling: Damallsvenskan
 • Plats: Bravida Arena
 • Tid: 19:00


KIF Örebro - IFK Norrköping: Under 2,5 mål @ 1,92


På Behrn Arena går ett ovisst möte av stapeln mellan två tabellgrannar som återfinns runt kvalstrecket. KIF Örebro gjorde 6-0 på den hopplösa jumbon IFK Kalmar för en dryg månad sedan, men i övrigt har KIF haft tydliga problem med målskyttet. Bakåt har det dock sett okej ut. Örebro har släppt in 21 mål efter 12 omgångar, men faktum är att värdlaget har blott 16 i expected goals against.


Försvarsmässigt har också nykomlingen IFK Norrköping fina underliggande siffror. Formen är dock bedrövlig hos gästerna som fått stryk i åtta raka matcher, detta trots att Peking varit inblandade i flera jämna tillställningar. Anmärkningsvärt är att Norrköping inte släppt in mer än två mål i någon match så här långt.


Speltips

Summa summa borde det här rimligtvis inte springa iväg målmässigt. Under 2.5 mål till 1,92 känns kanon.


 • Spel: Under 2,5 mål @ 1,92
 • Tävling: Damallsvenskan
 • Plats: Behrn Arena
 • Tid: 19:00


Spanien - Italien: 1 @ 2,29


I Enschede ska den andra Nations League-finalisten koras. Efter Italiens EM-guld 2021 har varken Gli Azzurri eller Spanien rosat marknaden. Italien missade som bekant VM i Qatar och flera insatser i Nations League-gruppen förra året lämnade en hel del i övrigt att önska. Roberto Mancinis landslag fick bland annat pisk i Tyskland med hela 2-5 - ett Tyskland som Spanien körde över med 6-0 2020.


I mitt tycke ska Spanien hållas rätt tydligt högre. Spanjackerna levde inte upp till förväntningarna i Qatar men rent spelmässigt såg det inte alls så tokigt ut. Förlusten mot Japan i gruppspelet var ett av turneringens största rån. Rodri, Gavi och gänget hade även närmare 80 procent av bollinnehavet i åttondelen mot Marocko då det blev förlust efter straffar.


Speltips

Jag tycker som sagt att Spanien ska hållas tydligt högre. Spanjackerna har även gjort flera fina insatser mot Italien de senaste åren. Nationerna möttes i Nations League-semin 2021 och då löste Ferran Torres den spanska biffen. Raka ettan gillas skarpt runt 2,30.


 • Spel: 1 @ 2,29
 • Tävling: Nations League
 • Plats: De Grolsch Veste
 • Tid: 20:45


Trippeln


 1. Häcken - IK Uppsala: Häcken (-2) @ 1,64
 2. KIF Örebro - IFK Norrköping: Under 2,5 mål @ 1,92
 3. Spanien - Italien: 1 @ 2,29


Totalt odds: 7,21Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.