Landskamp på Friends Arena

Janne Anderssons landslag ska upp i ringen under fredagen. Motståndet för kvällen är Nya Zeeland som vid normala såklart ska vara en munsbit hemma på nationalarenan. Oddset på Sverige känns dock lite väl pressat. Ett Norrlandsderby från Division 1 och en EM-kvalmatch från Riga finns också med på trippeln. Nu kör vi!


Få trippeln ifylld och klar!


Sverige - Nya Zeeland: Nya Zeeland +1,5 @ 1,89


Janne Andersson har fått med sig så gott som bästa tänkbara trupp inför den här samlingen. Med det sagt kommer det att bli ett b-betonat Sverige den här fredagskvällen. Janne har varit tydlig med att det blir en helt annan elva som ställs ut i kvalmötet mot Österrike på tisdag. Oerfarna spelare som Gudmundsson, Kurtulus och Hugo Larsson skulle mycket väl kunna få en del speltid, så även Nordfeldt/Johansson i buren.


Med dessa underlag känns det skevt att Blågult målas upp som så här pass klara favoriter. Det var absolut inga mil ifrån att Nya Zeeland nådde VM i Qatar – i det avgörande kvalmötet mot Costa Rica var Nya Zeeland det bättre laget. I truppen finns det ett gäng spelare som till vardags lirar i den danska ligan, däremot saknas anfallsstjärnan Chris Wood (Nottingham Forest).


Speltips

Med en b-betonad elva är jag långt ifrån övertygad om att det här rinner iväg. Nya Zeeland +1,5 till priser runt 1,90 klickas.


 • Spel: Nya Zeeland +1,5 @ 1,89
 • Tävling: Landskamp
 • Plats: Friends Arena
 • Tid: 19:00


Umeå FC - Piteå: Piteå +0,5 @ 1,80


I Division 1 Norra är det Norrlandsderby på Umeå Energi Sol Arena. Mycket talar för att det här blir en jämnare tillställning än vad oddsen pekar på.


Umeå FC har varit väldigt ojämna så här långt. Sex vinster och sex förluster har det blivit efter 12 omgångar. De två senaste vinsterna mot Vasalund (2-1) och jumbon Stocksund (1-0) har inte varit speciellt välförtjänta. Anmärkningsvärt är att UFC haft lägre expected goals än motståndarna i fem raka matcher.


De senaste prestationerna har varit mer lovande från Piteå som verkligen vaknat till liv efter den tröga inledningen. De rödvita är obesegrade i sex raka matcher. Poängen i den senaste bortamatchen mot topplaget Sandviken var inte på något sätt oförtjänt.


Speltips

Summa summarum tycker jag att det låga oddset på Umeå är omotiverat. Piteå +0,5 till 1,80 är ett givet spel i min bok.


 • Spel: Piteå +0,5 @ 1,80
 • Tävling: Division 1 Norra
 • Plats: Umeå Energi Sol Arena
 • Tid: 19:00


Lettland - Turkiet: Lettland +1,5 @ 1,79


Lettland är absolut ingen nation man kör över hur som helst. Grabbarna från Baltikum höll hyfsat jämna steg med Wales (0-1) i EM-kvalpremiären i Cardiff. Letterna gjorde även som väntat jobbet i Nations Leagues D-division där de vinröda vann gruppen före Moldavien. Landslaget som sådant är samspelt och består i stora drag av spelare från RFS och Riga. Den stora målskytten, Vladislavs Gutkovskis, huserar dock i den polska ligan där anfallaren har ett par fina säsonger bakom sig.


Att Turkiet bara ska slakta letterna i Riga är långt ifrån någon självklarhet. Nationerna möttes i VM-kvalet 2021 och då var det två jämna matcher. På turkiskt gräs slutade det 3-3 och på lettisk matta vann Turkiet med 2-1 efter att Yilmaz avgjort från straffpunkten i den 99:e minuten. Turkarna inledde EM-kvalet med en knapp 2-1-seger borta mot Armenien som var en så gott som helt jämn match.


Speltips

Detta bör bli jämnare än vad oddsen pekar på. Lettland har löst linan +1,5 i 17 (!) raka landskamper, trots att man mött motstånd som Montenegro, Turkiet, Nederländerna och Norge under den här perioden. 1,79 på spelet är ett självklart inslag på trippeln.


 • Spel: Lettland +1,5 @ 1,79
 • Tävling: EM-kval
 • Plats: Skontostadion
 • Tid: 20:45


Trippeln


 1. Sverige - Nya Zeeland: Nya Zeeland +1,5 @ 1,89
 2. Umeå FC - Piteå: Piteå +0,5 @ 1,80
 3. Lettland - Turkiet: Lettland +1,5 @ 1,79


Totalt odds: 6,11

Få trippeln ifylld och klar!

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.