Speltips Dagens Trippel 17/12

Bild från Bildbyrån

Tajt bronsmatch

På lördag ska bronspengen delas ut i Qatar. För andra gången i mästerskapet ställs Kroatien mot Marocko. Undertecknad tror på en tajt tillställning, precis som i gruppspelet då nationerna delade på poängen. Två matcher från engelska Championship gör lördagens trippel komplett!


Få trippeln ifylld och klar


Kroatien - Marocko: Under 2,5 mål @ 1,93


Bronsmatcher brukar ofta bli öppna, sevärda och målrika. Det kan såklart även denna bli. Med det sagt tycker jag ändå oddset på underspelet känns lockande.


Att succénationen Marocko varit extremt tajta bakåt går inte att bortse från. Lejonen från Atlasbergen har slitit som djur och nollat nationer som Portugal, Belgien, Spanien och även Kroatien. 2-1-segern mot Kanada i gruppen är den enda Marocko-matchen som gått över 2,5 mål.


Kroatien styrkor sitter inte heller i det offensiva spelet. Balkan-nationen har ett mittfält av världsklass samt ett solitt grundspel, men anfallare som Budimir, Kramaric och Livaja är sannerligen inte Mbappé, Messi och Neymar. Kroaterna torskade semin mot Argentina med 0-3 men det ska sägas att det var ett resultat som var tydligt i överkant.


Speltips

Trots ett par defensiva avbräck hos marockanerna finner jag undern lockande. Marocko är trots allt bevisligen ett oerhört starkt kollektiv som bara släppt in tre mål under hela mästerskapet. Kroatiens offensiv är i sin tur inget som skrämmer nämnvärt. Allt som allt gillas under 2,5 mål till 1,93.


 • Spel: Under 2,5 mål @ 1,93
 • Tävling: Fotbolls-VM
 • Plats: Qatar
 • Tid: 16:00


Cardiff - Blackpool: 1 @ 1,83


Cardiff har haft en jobbig säsong så här långt men i omstarten av Championship borta mot Stoke (2-2) stod walesarna för en riktigt fin prestation. Insatsen innan uppehållet mot topplaget Sheffield United var även lovande. Hemma på walesisk mark är The Bluebirds generellt sett starka och känslan är att truppen är tillräckligt slagkraftig för att klara kontraktet med viss marginal.


Omvänt läge är det hos Blackpool som sjunkit som en sten genom tabellen. Truppen ser tunn ut och försvaret har stundtals varit väldigt ihåligt. Innan uppehållet torskade The Seasiders fyra raka matcher. Dock löste man en pinne i omstarten hemma mot Birmingham (0-0), men det ska sägas att det var en turlig poäng – Birmingham skapade flest chanser och gjorde två mål som dömdes bort för offside. Lägg därtill att försvararen Marvin Ekpiteta är avstängd här.


Speltips

Cardiff har ett stabilt grundspel, bättre underliggande än Blackpool och är även normalt sett svårspelade på walesisk mark. Sammantaget gillas ettan till dryga 1,80.


 • Spel: 1 @ 1,83
 • Tävling: Championship
 • Plats: Cardiff Stadium
 • Tid: 16:00


Norwich - Blackburn: 1 @ 1,73


Vi avslutar på Carrow Road där Norwich bör kunna dominera den här lördagen. Kanariefåglarna befinner sig som väntat i toppskiktet av tabellen. Framåt finns det fortsatt gott om spets i form av Premier League-bekantingar som Cantwell, Pukki och Sargent. I omstarten borta mot Swansea löste Norwich tre poäng där Pukki gjorde matchens enda mål.


Trots att Blackburn också återfinns i toppskiktet ska det vara klasskillnad mellan dessa manskap. Jon Dahl Tomassons mannar har haft marginalerna med sig i en hel drös matcher och kort och gott tagit betydligt fler poäng än vad man “borde” – 36 poäng på 25,1 expected points. Formen är högst tveksam efter 0-3 mot Burnley och 1-4 mot Preston.


Speltips

Norwich på Carrow Road är tveklöst en av säsongens tuffaste bortamatcher. Här har jag svårt att se ett både formsvagt och överskattat Blackburn, som kammat noll i sju av elva bortamatcher, ta poäng. 1,73 på raka ettan är taget.


 • Spel: 1 @ 1,73
 • Tävling: Championship
 • Plats: Carrow Road
 • Tid: 18:30


Trippeln


 1. Kroatien - Marocko: Under 2,5 mål @ 1,93
 2. Cardiff - Blackpool: 1 @ 1,83
 3. Norwich - Blackburn: 1 @ 1,73


Totalt odds: 6,11


Få trippeln ifylld och klar


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.