Speltips: Dagens Trippel 18/5 18/5 "Superettan-trippel"
Speltips Dagens Trippel 18/5

Bild från Bildbyrån

Superettan-trippel

Det är vecko-omgång i Superettan – fyra matcher spelas under onsdagen. Jag har gått igenom matcherna och fastnat för oddset på två favoriter i Lilla London. Ett överspel gillas även i Gurkstaden. 7,92 betalar trippeln!

Trippeln finns att rygga här

Västerås - Jönköpings Södra: Över 2,5 mål @ 1,69

Det har svängt rejält kring både Västerås och J-Södras matcher. Båda lagen har läckt bakåt och nu när de strålar samman luktar det målrikt lång väg.

Kalle Karlssons VSK är nästjumbo efter sju omgångar. Grönvitt har släppt in mål i alla matcher och står noterad för blott en seger. Närmast kommer Västerås från en 0-3-förlust borta mot Trelleborg – redan vid pausvilan ledde Skåne-laget med 3-0. I matchen dessförinnan blev det torsk med hela 2-5 mot AFC Eskilstuna – VSK ledde med 2-0 i paus och hade faktiskt flera lägen att utöka ledningen.

Trots att Karlssons gurkor släppt in mål i alla matcher så finns det två lag som släppt in fler, ett av dessa är Jönköpings Södra (18 insläppta). Den undermåliga inledningen har lett till att Patric Jildefalk redan fått sparken. Det finns helt klart hög kapacitet hos gästerna, något de visade i den förra omgången då det blev seger med hela 5-2 mot Utsikten. Framåt är J-Södra starka men försvaret har så här långt sett alldeles för ihåligt ut. Således känns det mindre passande att mittbacken Adam Ben Lamin är avstängd.

Både VSK och J-Södra är två lag med relativt hög kapacitet. Dock har båda lagen som sagt kastat in bollar under våren. Alla Södras matcher har gått över 2,5 mål och känslan är att den linan kommer att krossas även i Gurkstaden. 1,69 på spelet känns bra nog.


Spel: Över 2,5 mål @ 1,69

Tävling: Superettan

Plats: Iver Arena

Tid: 19:00


Örgryte - Trelleborg: 1 @ 2,48

Usel inledning och noll segrar. Ändå läge att backa ÖIS? Jag tror det. Oddset känns helt klart i överkant.

Inför säsongen rankades ÖIS som ett av seriens bästa lag. Inte så konstigt med tanke på att göteborgarna avslutade fjolåret starkt och fick in Bärkroth och Sargon Abraham inför denna säsong. Bärkroth har dessvärre haft skadeproblem och ingenting har studsat göteborgarnas väg, dock var poängen borta mot Norrby i den förra omgången ett litet steg i rätt riktning. Coach Dane Ivarsson har nu fått sparken och ny på tränarposten är Brynjar Gunnarsson. Möjligen kan Sällskapet få lite effekt av tränarbytet.

Trelleborg är absolut ingen omöjlig motståndare hemma på Gamla Ullevi. Skåne-laget har inte heller övertygat under inledningen och återfinns på den undre halvan. Hemma i palmstaden är de blåvita alltid starka men på resande fot är Trellehulla klart mer beskedligt motstånd. Blott en seger har det blivit på de elva senaste bortamatcherna i Superettan. Under våren har TFF torskat borta mot både Dalkurd och BP – två nykomlingar.

Visst, inledningen har varit katastrofal för ÖIS, men det ska sägas att göteborgarna haft oflax i flera matcher, dessutom går det inte att bortse från lagets grundstyrka. ÖIS har en trupp som är gjord för den övre halvan och alltför stora växlar tror jag inte man ska dra efter blott sju omgångar. 2,48 på raka ettan är ett odds som känns för högt.


Spel: 1 @ 2,48

Tävling: Superettan

Plats: Gamla Ullevi

Tid: 19:00


Utsikten - Landskrona: 1 @ 1,89

På Hisingen ställs Utsikten mot Landskrona. Två lag som värderas lågt av spelbolagen inför säsongen. Utsikten har imponerat stort på mig och här känns oddset på Kiken lockande.

Utsikten har redan skrapat ihop fyra vinster och det är inget Bosko Orovic behöver be om ursäkt för. Göteborgarna har vunnit sina matcher med marginal och sett väldigt giftiga ut framåt. Karl Bohm (5 mål), som har ett förflutet i GAIS, Blåvitt och Häcken, har varit stekhet så här långt. 15 pytsar har Utsikten noterats för – endast tre lag har gjort fler mål. Det ska sägas att det blev torsk mot J-Södra i den förra omgången med 2-5, dock var det ett resultat som var tydligt i överkant.

Landskrona tappade flera bärande spelare i vintras och inför denna säsongen höll spelbolagen boisen som ett bottenlag. Efter tre raka förluster har de vitsvarta fått med sig fyra positiva resultat, men insatserna har inte varit speciellt övertygande. I krysset senast mot Brommapojkarna tappade Billy Magnussons gäng en 3-1-ledning.

Landskrona ser i grunden ut som ett mediokert lag och över 30 omgångar tror jag gästerna kan få det svårt att hålla sig kvar i serien. Det är framförallt på hemma på skånsk mark gästerna förväntas ta sina poäng. I fjol var nämligen Landskrona hela seriens sämsta bortalag, ett stort bekymmer var då spelet på konstgräs. Därmed håller jag ett bevisligen slagkraftigt Utsikten som relativt klara favoriter hemma på Bravida. Priser runt 1,90 känns generöst.


Spel: 1 @ 1,89

Tävling: Superettan

Plats: Bravida Arena

Tid: 19:00


Trippeln

  • Västerås - Jönköpings Södra: Över 2,5 mål @ 1,69
  • Örgryte - Trelleborg: 1 @ 2,48
  • Utsikten - Landskrona: 1 @ 1,89


Totalt odds: 7,92Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
27 juni
19:00
Malmö FF - Helsingborgs IF
Allsvenskan
Spel: MFF ht/ft
 
27 juni
19:00
IF Elfsborg - Varbergs BOIS
Allsvenskan
Spel: under 3,5 mål i matchen & Elfsborg över 5,5 hörnor
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
3 juli
00:00
Sean Strickland - Alex Pereira
UFC
Spel: Sean Strickland vinner
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Allsvenskan 23 juni 2022

En hel del svensk fotboll på Stryktipsets kupong när Stryktipset spelas på söndagen istället för lördagen. Häng med i spelförslag på spikar och skrällar från Limpan och Weimer. Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos ... Läs mer

3000 kr bonus! Eller Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

22 juni 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 17 juni 2022

Ny helg och nya spel från vår gästtippare Erik Johansson som återigen har sina tankar klara i Divison 2 Norrland. Läs hans spelidéer och hitta bästa oddset hos Fastbet som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.24)

Fotboll 16 juni 2022

Nytt Stryktips på intågande och återigen får vi förstag på spikar och skrällar levererade till oss från våra profiler Anders Limpar och Jonas Weimer. Denna gång är det Sverige, ... Läs mer