Speltips Dagens Trippel 18/6

Bild från Bildbyrån

Nations League-final i Rotterdam

På söndag avgörs Nations League. I Enschede gör värdnationen Nederländerna och Italien upp om bronspengen och senare under kvällen väntar finalen mellan Kroatien och Spanien på De Kuip. Utöver Nations League finns en Division 1-match med på trippeln. Nu kör vi!Nederländerna - Italien: Över 2,5 mål @ 1,78


Matcher om tredjepris tenderar att bli öppna och sevärda och det tror jag mycket väl att denna kan bli.


Nederländerna är ett offensivt drillat landslag som har mängder av offensiva alternativ som står på tillväxt. De Oranje skapade en hel del målchanser i semifinalen mot Kroatien som slutade 2-2, men i förlängningen var Modric och company numret större. Detta var Nederländernas femte landskamp i följd som gick över 2,5 mål.


Rent historiskt har inte Italien varit något målglatt landslag, men under Roberto Mancinis styre har Gli Azzurri varit väldigt sevärda. Italien har inte rosat marknaden efter EM-guldet 2021 men insatsen i semifinalen mot Spanien (1-2) var lovande.


Speltips

Undertecknad räknar som sagt med en sevärd match mellan två offensivt inriktade manskap. Över 2,5 mål till 1,78 liras således.


 • Spel: Över 2,5 mål @ 1,78
 • Tävling: Nations League
 • Plats: De Grolsch Veste
 • Tid: 15:00


IF Karlstad - Sandviken: 2 @ 1,86


I Division 1 Norra har inte alls storsatsande IF Karlstad motsvarat förväntningarna. Sex förluster efter 12 omgångar är inte godkänt för en klubb som inför säsongen förväntades tillhöra den övre halvan. Tittar vi till de underliggande siffrorna ser det även ruskigt blekt ut. Faktum är att värmlänningarna har lägst expected points i hela serien. Lagets mest meriterade spelare, David Johannesson, saknas här på grund av en avstängning.


Kommer topplaget Sandviken upp i normal standard bör inte värmlänningarna vara något hinder. Precis som i fjol, då gästrikarna var väldigt nära att ta klivet upp till Superettan, har rödvästarna presterat på en väldigt hög nivå. Sandviken har lirat sex bortamatcher den här säsongen och vunnit samtliga, bland annat borta mot toppkonkurrenterna United Nordic och Dalkurd.


Speltips

Synar man lagets prestationer ser Sandviken klasser bättre ut. Nu när Karlstad dessutom saknar David Johannesson tvekar jag inte en sekund på att klicka tvåan till drygt 1,80.


 • Spel: 2 @ 1,86
 • Tävling: Division 1 Norra
 • Plats: Sola Arena
 • Tid: 16:00


Kroatien - Spanien: Kroatien +0,5 @ 1,82


Kroatiens gyllene generation fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Det blev ett silver i VM 2018 och i vintras knep Balkan-nationen en bronspeng. På vägen fram till semifinalen i Qatar besegrades bland annat Brasilien i kvartsfinalen.


Kroatien visade även klass i Nations League-semifinalen mot Nederländerna tidigare i veckan. Modric och company hade ledningen med 2-1 fram till den 96:e minuten då Noa Lang kvitterade, men i förlängningen var Kroatien tämligen överlägsna där Modric gjorde både mål och assist.


Att Spanien ställs ut som tydliga favoriter i Rotterdam känns skevt. Det spanska landslaget är långt ifrån lika erfaret. I 2-1-segern mot Italien var det Villarreals Yeremy Pino och Espanyols Joselu som målade. Spanjackerna hade som väntat mycket boll mot Gli Azzurri men nu när en mittfältskamp väntar mot Kovacic, Brozovic och Modric skulle det inte förvåna ifall det bli tuffare.


Speltips

Ett betydligt mer meriterat Kroatien känns givet att backa till dessa odds. Kroatien +0,5 till 1,82 är ett kanonspel i min bok.


 • Spel: Kroatien +0,5 @ 1,82
 • Tävling: Nations League
 • Plats: De Kuip
 • Tid: 20:45


Trippeln


 1. Nederländerna - Italien: Över 2,5 mål @ 1,78
 2. IF Karlstad - Sandviken: 2 @ 1,86
 3. Kroatien - Spanien: Kroatien +0,5 @ 1,82


Totalt odds: 6,02Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.