Speltips Dagens Trippel 19/6

Bild från Bildbyrån

EM-kval

Landslagsfotbollen rullar på fint – båda helgens tripplar satt till drygt sex gånger degen. Ikväll är det också EM-kval för hela slanten. Hemma-nationerna Turkiet och Frankrike hålls i handen medan Gibraltar (!) backas på Irland. Nu kör vi!


Få trippeln ifylld och klar!


Turkiet - Wales: 1 @ 1,86


Turkiet toppar Grupp D med sex pinnar efter tre omgångar. Det var en minst sagt knapp viktoria borta mot Lettland förra veckan där İrfan Kahveci avgjorde på stopptid. Någon vidare övertygande insats var det inte från turkarna, dock är Lettland absolut inte någon nation man bara kör över hur som helst i Riga.


Nu väntar Wales som torskade hemma mot Armenien i fredags med 2-4. En enorm missräkning så klart. Leicester-keepern Danny Ward hade ingen vidare kväll i buren. Kieffer Moore blev utvisad under slutskedet av matchen – Wales främsta målskytt är således avstängd här vilket är ett stort avbräck. Utan Gareth Bale (slutat) ser offensiven tämligen svag ut.


Speltips

Turkiet har ett par svajiga år bakom sig, med det sagt håller jag ändå turkarna högre än Wales. Båda nationerna är generellt sett klart bäst på hemmaplan, därmed känns 1,86 på raka ettan lockande.


 • Spel: 1 @ 1,86
 • Tävling: EM-kval
 • Plats: Samsun 19 May Stadium
 • Tid: 20:45


Irland - Gibraltar: Gibraltar +3,5 @ 2,01


Pyttenationen Gibraltar har föga förvånande varit en slagpåse i Grupp B. Det har blivit torsk mot Grekland, Nederländerna och Frankrike – samtliga matcher med 0-3. Blir det större siffror mot ett poänglöst Irland? Jag är tveksam.


Irland trivs klart bäst som underdogs när man kan stå rätt i positionerna och ligga på rulle och kontra. Här kommer dock Stephen Kennys mannar att tvingas föra spelet under hela matchen. Irland fick stryk mot Frankrike i hemmapremiären med 0-1 och förra veckan gick man på pumpen i Grekland.


Truppen som Kenny har till sitt förfogande är verkligen inget som skrämmer. Utöver Everton-talangen Evan Ferguson ser det extremt trubbigt ut framåt. Här är dessutom Matt Doherty avstängd.


Speltips

Jag är långt ifrån övertygad att detta springer iväg. Irland är verkligen inget lag som gör 5-6 mål på beställning. Senaste gången Irland vann med minst fyra bollar i en tävlingsmatch var 2015. Gibraltar +3,5 till över dubbel deg gillas.


 • Spel: Gibraltar +3,5 @ 2,01
 • Tävling: EM-kval
 • Plats: Aviva Stadium
 • Tid: 20:45


Frankrike - Grekland: Frankrike -1,5 @ 1,61


VM-finalisterna från Qatar har sett riktigt fina ut i EM-kvalet. Efter tre omgångar står Frankrike på idel vinster och 8:0 i målskillnad. 4-0-segern hemma mot Nederländerna sticker såklart ut. Precis som i VM får fransmännen klara sig utan Benzema, men i övrigt ser truppen ut att vara intakt.


Europamästarna från 2004 har också fått en fin start på kvalet. Förra veckan besegrades Irland med 2-1 hemma i Grekland där Trabzonspor-stjärnan Bakasetas gjorde både mål och assist. Grekerna har varit på uppgång under de senaste åren, men att gästerna ska räcka till på Stade de France håller jag som väldigt osannolikt.


Speltips

Med Griezmann, Coman, Giroud och Mbappé i spetsen räknar jag med att Les Bleus vinner detta med marginal. Frankrike -1,5 till 1,61 blir mitt sista bidrag.


 • Spel: Frankrike -1,5 @ 1,61
 • Tävling: EM-kval
 • Plats: Stade de France
 • Tid: 20:45


Trippeln


 1. Turkiet - Wales: 1 @ 1,86
 2. Irland - Gibraltar: Gibraltar +3,5 @ 2,01
 3. Frankrike - Grekland: Frankrike -1,5 @ 1,61


Totalt odds: 6,03Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.


Få trippeln ifylld och klar!